De ce să optezi pentru periuță de dinți electrică? Iată 5 beneficii ale ei

17

Periuță de dinți electrică – moft sau necesitate

Mulți oameni folosesc periuță de dinți electrică pentru igiena dentară. Dar oare chiar sunt mai bune decât clasicele? Dentiștii spun că DA. Ei recomandă periuțe de dinți electrice pentru dinți curați, fără carii. Însă periuța de dinți electrică nu îți garantează o dantură perfectă. Datoria ta e să te speli de două ori pe zi pe dinți. Cel puțin două minute de fiecare dată și folosind tehnica corectă.

periuță de dinți electrică

La ce trebuie să fim atenți când cumpărăm o periuță de dinți electrică?

Nu te grăbi să achiziționezi o periuță de dinți electrică. Înainte, informează-te puțin.

 • Există periuțe care se încarcă la priză sau altele au nevoie de baterii. Acestea prin vibrații asigură o curățare mai eficientă.
 • Capetele pentru periuțele de dinți se schimbă la 3-6 luni. Aceste capete vin în forme și mărimi diferite și funcționează diferit. Puteți găsi aici diferite variante. Ele pot să se rotească, să vibreze sau să folosească tehnologia sonică.
 • Periuțele de dinți au diferite proprietăți. Sunt speciale pentru dinți sensibili, masajul gingiilor și albire. Au senzor de presiune. Ne atenționează când periem prea tare.
 • Unele periuțe ne atenționează și când trebuie schimbat capul de perie.
 • Majoritatea vin la pachet cu bază de susținere și încărcător de vacanță.
 • Sunt costisitoare, dar investiția este una care merită.

Iată 5 beneficii ale unei periuțe electrice

periuță de dinți electrică

Periuțele de dinți electrice sunt net superioare periuțelor manuale. Aici vorbim despre curățarea și albirea dinților. Designul avansat al noilor periuțe electrice îndepărtează tartrul eficient. Ajung în zone mai dificil de curățat. Previne astfel apariția cariilor și a gingivitei. 80% dintre cei întrebați au declarat că au dinți mai curați și mai albi după trecerea de la periuța clasică la cea electrică.

 • Cel mai mare beneficiu al periuței electrice este imposibilitatea de a-i peria prea tare. Printr-un periaj prea dur, ne putem vătama gingiile, putem îndepărta smalțul, cauzează senzitivitate la cald, rece, alți stimuli. Cu o periuță electrică nu depui niciun efort. Doar o poziționezi pe dinți și o lași să-și facă treaba. O repoziționezi pe fiecare parte a gurii. Fără să aplici presiune pe dinți, vei avea o dantură curată.
 • Ideale pentru persoane în vârstă sau cu dizabilități. Periuța electrică curăță dinții cu minim de efort. Nu e nevoie de forță pentru periaj. Prin vibrații și oscilații, ea curăță eficient.
 • Timer pentru periaj. Cu toții știm că un periaj corect înseamnă minim 2 minute. Inițial, ți se pare că depășești acest timp. Însă dacă te-ai cronometra ți-ai da seama că nu e deloc așa. Unele periuțe de dinți vin însoțite de un timer. Ele emit un semnal sonor când timpul s-a scurs. Altele chiar și la 30 de secunde pentru a ști să schimbi partea de curățat.
 • Sunt mai prietenoase cu mediul înconjutător. La periuțele electrice se schimbă doar capul la 3-6 luni. Cele clasice se aruncă integral. În plus, partea principală reîncărcabilă se defectează foarte rar. Au o durată mare de viață.
 • Investiție pe termen lung pentru sănătatea dinților tăi. Da, sunt scumpe. Dar dacă o vezi ca pe o investiție pe termen lung pentru sănătate, atunci merită.

Voi ce fel de periuță de dinți folosiți? Ați trecut de la cea clasică la periuță de dinți electrică?

Foto Foto

 

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

17 Comments

 1. Mi-am dorit și eu una atât de mult… până mi-am luat, apoi nu m-am înțeles cu ea, mă dureau dinții în timpul folosirii, așa că tot la cea clasică m-am întors. Dar cred în continuare că oferă curățare mai bună decât pot eu peria.

 2. Eu mi-am facut singura cadou o periuta de dinti electrica, la recomandarea medicului stomatolog, si ma declar multumita de investitie pentru ca am foarte putin tartru, desi a trecut un an de la ultimul detartraj.

 3. Atunci cand am vazut reclama celebra la periutele de dinti electrice prin care un personaj sustinea ca nu s-ar intoarce niciodata la o periuta de dinti manuala credeam ca exagereaza. Cu timpul am inteles cat de multa dreptate are si cat de adevarat este. M-am obisnuit cu periuta mea electrica care nu este foarte performanta. Este o clasica periuta de dinti cu baterii. Aspir mai sus si imi doresc si eu una cu timer si cu incarcare la priza

Leave A Reply

Read previous post:
provocare de slăbit
Provocare de slăbit împreună cu Zazy I

Provocare de slăbit - într-un ritm sănătos Provocare de slăbit la început de an. Printre obiectivele noastre, la început de...

Close