Geanta de piele – un accesoriu mereu la modă

14

Geanta de piele este demodată?

Geanta de piele nu trebuie să lipsească niciunei femei. Este un accesoriu elegant, feminin, mereu la modă. Când eram studentă, preferam 10 genți. Le schimba în fiecare sezon. Ziceam că nu îmi mai plac. De fapt, nu le mai puteam purta. Calitatea slabă își spunea repede cuvântul. Dar nu conta atunci. Se deteriora, cumpăram alta. Nu aveam niciun regret. Orice geantă veche era rapid înlocuită.

geanta de piele

Acum, după 30 de ani, pun altfel problema. Prefer genți de piele, de calitate. Nu mai cumpăr doar pentru că îmi place pe moment. Sunt cumpătată. Studiez piața și abia apoi aleg. Nu e ușor să alegem. Piața ne oferă diversitate. Însă trebuie să găsim echilibrul între calitate, preț și model.

Se spunea că gențile de piele sunt pentru doamne. Se mai spunea că modelele sunt bătrânești. Însă brandurile au început să facă genți de piele în culori variate și modele diverse.

Cum alegem geanta de piele ca să rămână la modă?

Eu m-am axat pe trei principii:

  • culoare
  • model,
  • compartimentare.

Am decis să nu mai cumpăr genți decât de piele. După analiza garderobei, am stabilit câteva culori. Negru, bej, albastru, roșu, nude. Am considerat ca fiind culorile care se potrivesc cu pantofii mei. Ca și model, am optat pentru genți mari. Mari și încăpătoare. Mai mult spre clasic decât spre modern de moment.

geanta de piele

După 4 ani, zic că sunt pe drumul cel bun

Sunt mulțumită de cum arată gențile mele de piele. Nu mă mai tentează să cumpăr ceva nou. Mi-am dat seama că eram tentată să cumpăr pentru că gențile se deteriorau. Acum, dacă geanta arată, aproape, ca în prima zi, sunt la fel de încântată.

Încerc pe cât posibil să am grijă de lucrurile mele. Le întrețin pentru a le prelungi viața. Le țin în dressing pe raft, să nu fie înghesuite. Le port pe rând.

Geanta de piele, și casual, și elegant

Eu sunt între casual și elegant. Mai mult casual decât elegant. Pantofii mei sunt toți casual, așa că gențile au fost alese ca să se potrivească. Am optat pentru genți care să fie în ton cu încălțămintea. Și cea de vară, și cea de iarnă.

geanta de piele

Geanta de piele nu îmi lipsește niciodată. Până acum nici una nu m-a dezamăgit. Se mențin bine. Designul este încă la modă. Culorile alese nu se demodează niciodată.

Da, prețul unei genți de piele este ridicat. Însă prețul este justificat. Își va dovedi acest lucru în timp. În timp, îți vei mulțumi că ai ales calitate. Da, preferam și eu multe genți. Acum, prefer câteva, dar de calitate. Vârsta și experiența își spun cuvântul!

Voi ce părere aveți de gențile de piele? Le purtați sau le ignorați?

Foto

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

14 Comments

  1. Le admir de la distanta. Nu ma lasa inima sa dau mai mult de 100 de lei pe o geanta si mi se pare mult si atat. De obicei 50-60 de lei dau pe o geanta si imi rezista 2-3 ani. Eu una ma plictisesc destul de repede de genti si le schimb mereu, asa ca pentru mine geanta de piele e o investitie prea scumpa.

  2. Simt ca ma vizeaza articolul asta pe undeva 😀
    sa ne intelegem! Gentile de piele le ador si as investi in ele oricand pentru ca stiu ca pielea rezista, arata bine si dupa cativa ani, daca este intretinuta corect, etc. In schimb, nu as da niciodata 3000 de lei pe o geanta pentru ca e firma 😛

  3. cat de bine sunt asezate in acel compartiment din ultima poza. Mi-as dori si eu asa ceva in dressingul meu. Eu nu pot sa zic ca sunt o mare amatoare de posete de piele. Imi plac, le admir, stiu ca sunt rezistente si cu toate astea imi mai aleg genti si in functie de cat de mult imi plac modelele

Leave A Reply

Read previous post:
Povestea unei vieți
Povestea unei vieți de Aharon Appelfeld recomandare lectură

Povestea unei vieți de Aharon Appelfeld Povestea unei vieți, cartea care m-a atras prin titlu. Nu citisem niciun review. Nu...

Close