Oameni anxioși de Fredrik Backman recomandare carte

Oameni anxioși de Fredrik Backman – cartea mult așteptată

Oameni anxioși de Fredrik Backman a fost cartea mult dorită. Îmi plac tare mult poveștile autorului. Drame în esență, dar povestite cu un umor aparte. Am citit toate cărțile lui Backman și o aștept mereu pe următoarea. Reușește să te cucerească de fiecare dată. Personajele sunt extrem de bine construite. Legătura dintre ele iese la iveală, pe parcurs. Finalul te i-a mereu prin surpridere. Închizi cartea și zici ”Mai vreau”!

Cartea poate fi comandată de pe site-ul Cartepedia. Este în topuri la vânzări, deci este o carte care nu trebuie ratată. Dacă aveți prieteni, pasionați de lectură, oferiți-le cadou cărțile lui Fredrik Backman. Vă vor fi recunoscători.

Oameni anxioși de Fredrik Backman – anxietate, boala nerecunoscută

Există boli care sunt greu de identificat. Pacientul se ascunde foarte bine. Consideră că e ok să se prefacă bine, sănătos. Însă acțiunile lui, îi pot distruge pe ceilalți. Cu cât te obișnuiești cu boala, și se pare ceva normal. Dar nu e.

El și ea trăiesc într-un cămin construit împreună, alături de cele două fete. Divorțul este inevitabil când el află că ea îl înșeală cu șeful lui. Dacă ar fi fost o greșeală, ar fi iertat-o. Pentru fete, pentru unitatea familiei. Dar ea s-a îndrăgostit de amant și vrea divorțul, și fetele, și casa. Legea decide să dea copiii mamei pentru că tatăl nu are loc de muncă și nici locuință.

Disperare, frustrare, neputință

Când ai familie, nu economisești. Totul merge pe educație, haine, necesarul zilnic. Așa că el se trezește în stradă cu lucrurile personale. Găsește o boxă unde doarme câteva nopți. Printre lucrurile din boxă, descoperă un pistol de jucărie și doarme cu el. Dacă vine un hoț peste el? Arma de jucărie îl poate speria.

Dimineața pornește spre o bancă, să o jefuiască. Are nevoie de 6500 coroane. Atât, pentru a putea plăti prima chirie într-un apartament aproape de fiicele sale. Recurge la acest gest după nenumărate încercări de a se angaja și de a primi un credit. Refuzuri peste refuzuri și posibilitatea de a pierde definitiv custodia fetelor. Oricine ar fi recurs la un gest extrem.

Jaf ratat, luare de ostatici

Din nefericire, optează să jefuiască o sucursală de bancă care nu lucrează cu cash. Cât ghinion să ai? La 39 de ani se consideră că ești în temă cu tehnologia, informația. Dar nu toți. Fuge să nu fie prins de poliție și se refugiază într-un apartament cu ușa deschisă. Oamenii erau acolo la o vizionare de apartament. Sunt luați ostatici, fără voia lor, fără voia spărgătorului de bănci. Aceasta nu era în calcul. Acum trebuie să își facă un plan.

Dar cum să gândești un plan când toți vorbesc prea mult? Din ceartă în ceartă, fiecare ostatic începe să-și dezvăluie anxietatea. Fiecare față de altceva. Unii recunosc, alții o maschează. Dar în toți există frica.

Gestul de bunătate făcut de spărgătorul de bănci

Spărgătorul de bănci nu e un om rău. El eliberează ostaticii, iar acești sunt duși la secția de poliție pentru declarații. Polițiștii intră în apartament, dar nu găsesc pe nimeni. Doar o baltă de sânge după o împușcătură. În rest, nimic. Și totuși, unde e? Unde s-a putut ascunde? Ce au de ascuns ostaticii? Și de ce simt nevoia să-și povestească viața, necazurile în fața unor străini?

Oameni anxioși este cartea care nu te lasă să întrerupi lectura. Încerci să te gândești la un final. Nu o face. Vei avea mereu surprize când e vorba de Fredrik Backman. 

10 thoughts on “Oameni anxioși de Fredrik Backman recomandare carte”

  1. sigur trebuie sa o citesc ca sa aflu ce s-a intamplat acolo si de unde balta de sange. Sper sa nu se adevereasca lucrurile la care ma gandesc eu.

    Reply
  2. Mi-a placut recenzia ta. Ironia alegerii bancii aproape ca m-a facut sa vreau sa cumpar cartea si sa o citesc. Imi plac povestile care mai au si alte subiecte decat iubirea. Frumoasa alegere!

    Reply
  3. Din pacate acest caz poate fi intalnit si in realitate si parca imi este mila de trauma prin care trec niste copii din cauza unui divort. Si situatia precara ii deprima si nu ii ajuta sa se dezvolte frumos, dar … Cartea oricum este foarte buna si chiar nu ma asteptam la o asa actiune

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.