Oala sub presiune – avantajele utilizării ei și sugestii de rețete

Oala sub presiune – real ajutor în bucătărie

Oala sub presiune nu ar trebui să lipsească din nicio bucătărie. Gospodinele mai în vârstă îmi vor da dreptate. Cele mai tinere urmează să înțeleagă necesitatea unei oale sub presiune. Timpul este tot mai scurt și ne dorim să le facem pe toate. Alimentația este pe primul plan, dar de câte ori renunțăm la un preparat pentru că durează prea mult?

Seara îți dorești să le pregătești cina celor dragi. Dar între teme, ordine în casă și gătit, nu mai reușești să te împarți. Însă există soluții menite să îți facă mai ușoară și treaba mai rapidă. O poți comanda de pe Alvis Produse menaj și în cel mai scurt timp, te poți folosi de ea.

Avantajele utilizării oalei sub presiune

Încearcă să oferi familiei tale o masă caldă, preparată în casă din ingrediente de calitate. Cina este momentul când toată lumea se adună la masă și se discută evenimentele de peste zi. Profitați de aceste momente savurând o masă în familie.

 • Reduce timpul de preparare al alimentelor

Într-o oală închisă, punctul de fierbere al apei crește direct proporțional cu presiunea. Astfel alimentele vor fierbe mult mai repede. Este ideal să ai carne de porc – vită fiartă în 40-50 de minute, iar legumele uscate în 30 de minute. Poftă de ciorbă de fasole sau ciola afumat? Oala sub presiune te poate ajuta să prepari mâncarea dorită într-un timp mai scurt.

 • Economie de timp și energie

Pentru că nu mai e necesar să fierbem alimentele ore în șir, vom face și economie de energie. De timp nici nu mai zic, acesta este limitat. Cât timp alimentele se fierb ne putem ocupa de copii sau de alte treburi prin gospodărie.

 • Fără aburi și miros în casă

Cred că acesta este un mare avantaj. Aburii nu mai încălzesc inutil casa. Mirosul nu se mai răspândește în toată locuința. Aburul fierbinte deteriorează în timp mobila și pereții dacă aerisirea nu este adecvată. Acel abur fierbinte uns se depune pe obiecte și este atât de greu de îndepărtat.

 • Alimentele își păstrează valoarea nutritivă

Prin fierbere în oala cu presiune, alimentele își păstrează valoarea nutritivă mai bine. Și este un aspect foarte important dacă punem preț pe o alimentație sănătoasă și preparate cu gust.

oala sub presiune

IMPORTANT – oala sub presiune nu reprezintă un pericol

dacă este manevrată corect!

Știm că există mitul că oala sub presiune poate exploda, că este un risc să o folosești. Această oală vine cu instrucțiuni clare de folosire și e bine să le citim.

Aceste modele noi sunt prevăzute cu două supape de evacuare a presiunii excesive. Este important să nu deschidem capacul cât ea este încă sub presiune. Atunci da, se poate întâmpla o tragedie. După fierbere, ea trebuie lăsată câteva minute pentru a scădea presiunea. Însă dacă ești grăbit, trebuie doar ridici supapa de evacuare și presiunea iese afară, apoi poți deschide în siguranță capacul de pe oală.

Ce rețete putem prepara cu ajutorul unei oale sub presiune?

Ați conștientizat avantajele utilizării unei oale sub presiune. Și acum vine întrebarea, la ce rețete se pretetează ea? Am să vă enumăr câteva, iar după ce veți începe să o folosiți, sigur îi veți găsi mai multe întrebuințări în funcție de anotimp, preparatul dorit și imaginație.

 • fripturi de vită, porc, miel, pui, curcan;
 • ciorbe cu carne sau leguminoase uscate (mazăre, fasole);
 • răcituri,
 • gem și compot,
 • orez – pilaf,
 • sosuri din carne tocată,
 • varză cu carne.

Acestea sunt doar câteva sugestii pentru a vă face o impresie. Sunt sigură că după o veți avea în bucătărie, o veți pune la treabă. În scurt timp, va deveni un ajutor de nelipsit. Și vă veți întreba cum ați trăit până acum fără ea.

Tu folosești oala sub presiune? Care este principalul avantaj pentru care o folosești? Ce rețete ai încercat în oala sub presiune și ne recomanzi și nouă?

 

30 thoughts on “Oala sub presiune – avantajele utilizării ei și sugestii de rețete”

 1. Inca nu am dar imi tot zicea mama ca mi-ar fi trebuit. Acum ca mi-ai prezentat si tu asa o lista de pro, cred ca o sa imi iau si eu

  Reply
 2. Ofera multe avantaje o oala sub presiunea, de aceea si eu tot ii spun sotului sa cumparam una, dar mereu apar alte cheltuieli si nu ne raman bani pentru ea. Cred ca e nevoie de o greva in bucatarie.

  Reply
 3. Sincer iti spun ca si bunica mea folosea o oala din aceasta sub presiune si era foarte incantata de ea,dar dupa ce a murit am dat oala la cineva pentru ca in mintea mea era doar asta,,ca poate exploda!”.Acum imi pare rau pentru ca stie ca este foarte buna o astfel de oala!Nu ai aburi in casa,ceea ce e foarte bine,mancarea e mult mai gustoasa si poate imi voi cumpara si eu o astfel de oala!

  Reply
 4. Folosesc oala sub presiune de mulți ani șî este extraordinară în bucătăria unei familii. Acum chiar trebuie să îmi cumpăr una nouă prin urmare, mă ajută foarte mult informațiile tale.
  Mulțumesc!

  Reply
 5. Da, folosesc de multi ani si chiar nu vad niciun dezavantaj, poate doar ca gustul este uneori, putin altfel decat la o aceeasi mancare fiarta lent, la foc mic in oala normala. Dar oala-minune, cum ziceam noi pe vremuri, e chiar o minune la casa omului.

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.