Cum văd bărbații nunta

Cum văd bărbații nuntaGândurile unui prieten cu care vorbeam la telefon despre nuntă, înainte cu 6 luni de eveniment:

”În urma discuției cu o prietenă, m-am gândit să scriu aceste rânduri.

Am fost surprins de entuziasmul cu care vorbea și parcă o și vedeam cum gesticula la telefon. Ba se arunca în pat, ba se plimba ca un leu în cușcă , ba stătea nemișcată. În acest timp, descria fiecare detaliu cu lux de amănunte.

Poate că ați ghicit despre ce este vorba. Discuta despre propria nuntă care urmează în curând . M-a fascinat pur și simplu, astfel încât vreau să scriu și eu ceva pragmatic și realist.

Fiecare mireasă își dorește ca nunta ei să fie ceva unic. Este cel mai tare (tare termen tehnic ). În implicarea nunții intră 2 persoane El și EA:

Am să fac o sinteza despre gradul de implicare al fiecăruia.

El : Da dragă , lasă că o să facem și asta. Avem băutura, invitațiile s-au transmis , mai luăm băutura. Sala e bine și așa, Băutură mai luăm?

EA : Mai în glumă , mai în serios, Ei bine aici începe povestea. Implicare, speranțe, vise, împliniri.  Transpunerea emoțiilor asupra conștientului și a comportamentului fiecăruia dintre participanți .

Tocmai din acest motiv, viitoarea mireasă își canalizează toate energiile pentru realizarea din timp a acestora . Daca ar fi să împart în două părți, aș putea spune că : există latura Hard și latura Soft . Intrând un pic în detaliu, mireasa se concentrază foarte mult asupra părții Hard având convingeri nepotrivite . Ușor exagerând lucrurile stau cam așa: Toate florile să aibă exact același număr de petale, distanța dintre torturi să fie simetrică, valsul să înceapă exact la 15 fix, confetti să pocnescă exact la 15.05 , rochia să fie cea mai scumpă că doar o dată e nunta ( se spune că nu e exagerat dacă se plătește pe rochie a 10 parte din venitul anual, faceți voi calculele), artificiile să fie cele mai frumoase, chiar dacă afara e înnorat, cu alte cuvinte să fie totul excelent. Din păcate, oricât ne-am chinui noi sunt anumiți factori care nu putem să îi controlăm.

Acum vine partea interesantă : Dacă tu ca persoană îți canalizezi energiile pe partea Soft, aici deja se implică partea emoțională a fiecăruia. Și această parte NU VA FI UITATĂ.  Va dăinui în amintirea noastră mereu. Oameni iau decizii emoțional și se justifică rațional . Aceasta se poate realiza printr-un compliment, prin faptul că invitații sunt făcuți să se simtă bine și mai mult li se oferă atentie.

Ce poți face? Poți zâmbi, poți să povestești cu fiecare în parte și să observi modul cum s-a pregătit pentru nunta ta. Dacă tot observi, de ce să nu spui. Să îi spui din suflet persoanei iubite Te iubesc și să îl faci să simtă asta. Să spui bunicii că abia aștepți să treci pe la ea ca să mănânci plăcintele savuroase care le face și să vă uitați împreună la poze. Să spui prietenei dragi că te bucuri că de acum vei putea fi nașă și că ai fi încântată. Să observi mișcarea din jurul tău și să pui energie suficientă. Poți să te simți bine și trebuie să te simți bine că e nunta ta. Astfel încât fiecare celulă a corpului tău să radieze. Emoțiile să te facă să vibrezi. Fluturii din stomac să zboare în stol, frumos dirijabil cu usurinta. Chiar dacă te simţi bine, simte şi emoţia celor din jur. Dacă nu au niciuna, fă-i să aibă una memorabilă ! “

Ei, ce ziceţi? Aşa e?

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.