NU, nu sunt de acord cu eutanasierea câinilor!

kid-dog

Isteria provocată în aceste zile cu eutanasierea animalelor pe mine mă întristează. Unii spun că e vorba doar de praf în ochi pentru ca oamenii să uite de problema cu Rosia Montana Gold Corporation.

Eu pot doar să spun că regret ce a păţit acel băieţel şi nu vreau să fiu în pielea familiei care suferă enorm, iar fratele copilului va rămâne cu traume toată viaţă. Dar să nu uităm că nu este primul copil ucis de câinii maidanezi, câţi alţi copii sau adulţi au fost ucişi, muşcaţi sau sfâşiaţi de câini? Câte alte cazuri au fost atât de mediatizate? De ce doar acesta a fost atât de mediatizat de toate canalele TV, de ce toată presa a scris doar despre acest caz? Restul victimelor nu sunt importante?

Preşedintele se spală pe mâini şi propune referendum, adică lasă poporul să decidă dacă să eutanasieze sau nu câinii fără stăpân. Referendumul costă 5 milioane de lei, oare cu acei bani şi banii cu care plătesc hingherii zilele acestea în 3 schimburi, nu sunt suficienţi pentru sterilizarea câinilor şi crearea de adăposturi?

De ce preşedintele a luat poziţie legat de această veche problemă a capitalei doar acum când e bunic? Suferinţa altor bunici nu a contat până acum?

Eu cred că doar un om care nu are suflet, un om care nu a avut niciodată animale poate să fie de acord cu eutanasierea.

Nu am copil, dar am o nepoţică pe care o iubesc foarte mult şi nu ştiu cum aş reacţiona dacă i s-ar întâmpla ceva din cauza unui câine fără stăpân, dar cu siguranţă nu aş cere eutanasierea tuturor câinilor, cu siguranţă nu aş împrăştia mâncare otrăvită  aşa cum se întâmplă în capitală. Această isterie care s-a creat în ultimele zile, a dus la crime şi torturi groaznice asupra animalelor, câini otrăviţi, câini împuşcaţi, câini traşi de maşină, câini spânzuraţi… Oare chiar atât de  cruzi suntem?

Totuşi să nu uităm că Dumnezeu a creat omul şi toate animalele. Şi aşa cum e păcat să ucizi un om, aşa e păcat şi să ucizi un animal.

4 thoughts on “NU, nu sunt de acord cu eutanasierea câinilor!”

  1. Si ,totusi, nu este normal intr-o tara civilizata, democrata, sa umble cainii pe strazi, liberi; sunt un adevarat focar de infectie. Adevaratii vinovatii sunt oamenii, adica autoritatile, nu trebuia sa se ajunga la acesta situatie, daca s-ar fi luat masuri, de-a lungul anilor, nu s-ar fi ajuns aici. Cainii, sau alte animale, isi urmaresc propriile instincte, dar de multe ori ne dau lectii de viata, de “omenie”, dar omul trebuie sa controleze situatia. In nici-o tara din Europa nu gasesti caini pe strada, maidanezi. NU trebuie eutanasiati, dar trebuie stransi de pe strazi, asta este clar. Ah, stransi si nu aruncati in alte orase, sau sate, deci sa nu dam gunoiul sub pres ! Eu sunt din Galati si locuiesc la intrarea in oras dinspre Braila si am vazut de multe ori, si in anii din urma, in special in ziua de vineri, cum erau adusi caini cu o masina si aruncati pe strazi. Cainii erau speriati, agitati . In alte tari cum se procedeaza? Alesii nostri s-au plimbat pe banii statului prin multe tari, de ce nu isi dau silinta sa faca si la noi macar o parte din ceea ce au vazut acolo, in bine nu in rau. Sunt multe de spus, dar este clar ca trebuie actiune, nu vorbe. Este pacat sa ucizi orice animal, dar in situatii limita intre viata omului si viata animalului, ce a-ti alege?

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.