Piesa de teatru ”Molto, gran’ impressione” – 19 martie – Cluj-Napoca

Piesa de teatru ”Molto, gran' impressione” - 19 martie - Cluj-NapocaDacă doriți să vă petreceți o seară la teatru și să vă relaxați savurând o comedie, atunci vă recomand să vizionați piesa de teatru ”Molto, gran’ impressione”.

Spectacolul este în regia lui Dan Tudor, după scenariul lui Romulus Vulpescu.

Artişti din generaţii diferite ai Naţionalului din 2008, încercăm să vă arătăm ce au vrut înainaşii noştri în ale teatrului, cum au făcut ei pentru ca noi să fim împreună, aici, în faţa dumneavoastră, cu emoţia de ieri şi de azi, în „templul limbii române, care poartă masca de comedie şi tragedie, declară Dan Tudor.

Actorul Dan Tudor, devenit ulterior regizor, revine pe scena teatrului cu un spectacol care ne dă sentimentul că trecutul ne apasă mai greu decât o piatră de moară, fiind că suntem prea legați de el.

Spectacolul ”Molto, gran’ impressione” are rolul de a da șansa vorbelor strămoșilor dramaturgiei să ajungă la public și să ne dea de înțeles că teoriile din acele vremuri sunt valabile și azi.

Acțiunea se petrece la Teatrul Național București, acum 100 de ani în urmă, prin 1800. O mică trupă de actori încearcă să pună în scenă o piesă românească. Lucru greu de realizat având în vedere că societatea începuse să împrumute prea multe de la străini. Scena este plină de oameni de diferite naționalități, prea mică pentru românii care vor să facă ceva original. ”Eu vreau să fac teatru românesc” se aude glasul unui tânăr român din mulțime, un tip care dorește să învețe meserie și notează tot, tot ce zice regizorul Costache Caragiali, cel care aspiră la funcția de director de teatru. E un titlu formal de fapt, puterea este în mâinile domnului Mase, antreprenor, sau haideți să fim corecți, în mâna doamnei Mase, soție devotată, ceea care ține frâiele teatrului.

Și care, spre deosebire de trupa românilor, este huiduită după fiecare spectacol datorită gravelor greșeli de scenografie și de limbaj, toate duc la ”molto gran impressione”, la public pentru că așa e mai șic.

Biletele sunt disponibile la  Agenţia Teatrală (orar 11 – 17) şi la Casa de Cultură a Studenţilor (orar 10-19).

Preţul unui bilet variază în funcţie de categorie:

Categoria I: 120 lei.

Categoria II: 100 lei.

Categoria III: 80 lei.

Spectacolul va avea loc la Teatrul Național din Cluj – Napoca, 19 martie, ora 19!

Ne vedem acolo!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.