Cum alegem mobila perfectă pentru camera copilului?

 

Alegerile pe care le facem când amenajăm o casă trebuie făcute cu atenție. Cu gândul la viitor, la mărimea familiei, locuința trebuie să întrunească mai multe condiții. Interiorul casei trebuie amenajat și mobilat cu grijă astfel încât să se potrivească în timp. Camera copiilor este mereu o provocare pentru părinți. Mobila copii trebuie aleasă cu grijă, potrivită vârstei copilului.

Culoarea este importantă!

Eu nu aș merge pe principiul ”roșu sau roz pentru fetiță, albastru pentru băiețel”. Aș opta pentru nuanțe calde de nude atât pentru mobilă, cât și pentru pereți. Pentru a avea o cameră veselă de copil, putem alege divserse desene pe pereți, un tavan colorat și pictat cu stele, soare, nori și lună. Nu spun nu nici ramelor foto sau tablourilor specifice vârstei. O cameră frumoasă de copil trebuie decorată cu gust, nu prea încărcată și cu spațiu mare de joacă și pentru jucării, deoarece de asta are nevoie un copil

Calitatea mobilierului, dar și cât e de practică mobila aleasă!

Aș fi foarte atentă la calitatea materialului  din care e confecționată mobila copii. Să fie bine finisat, să nu existe nici cea mai mică posibilitate de a răni copilul. Mobila trebuie să fie bine lipită și prinsă cu șuruburi sigure, dar la care să nu ajungă copilul. Vopseaua nu trebuie să fie toxică, să se ia pe mâini și să fie dată uniform. Mânerele – cât mai vesele și colorate, cu diverse personaje din desene animate sau chiar reprezentând animale, fructe, diverse obiecte sau cifre.

Alege corpuri de mobilă practice.

Aș alege un pătuț care poate fi folosit cât mai mult timp. Există modele de pătuțuri care pot fi folosite până când copilul merge la grădiniță. E nevoie de un dulăpior pentru haine, atât cu sertare, cât și spațiu pentru umerașe, spațiu pentru depozitare lucruri necesare copilului. Puteți opta pentru mobilă multifuncțională, modele drăguțe găsiți pe site-ul Noriel. Cât e mic copilul, aș opta pentru o comodă cu sertare, iar partea de sus destinată schimbatului bebelușului. Sertarele pot fi organizate cu scutece si cosmetice necesare celui mic pentru a le avea la îndemână. Tot aici aș depozita și articolele pentru îngrijirea copilului: suzetă cu termometru, aparat de aerosoli, termometru simplu, perie de păr, forfecuță pentru unghii, bețișoare de urechi, șervețele umede.

Pentru mamă – un balansoar!

Camera copilului implică prezența părinților. Cât este mic și trebuie alăptat, hrănit și adormit, aș opta pentru un balansoar. Recunosc că îmi place mult să mă leagăn, și cu siguranță îi va plăcea și bebelușului. Îmi plac modelele frumoase rustice din lemn, dar nu aș spune nu unui model de balansoar modern cu funcții de masaj și legănat.

Mobila copilului va rezista în timp dacă este îngrijită și întreținută.

Prelungim durata de viață a obiectelor din casa noastră, dacă avem grijă de ele. Nu ne ia prea mult timp să-l ștergem de praf cu soluții și cârpe speciale pentru lemn. Dacă unele metode de prindere, dau semne de slăbiciune, ele trebuie schimbate la timp. Cu cât vom avea mai multă grijă de lucruri, cu atât ele ne vor ”servi” cât mai mult timp, pentru cât mai mulți copii.

Foto

10 thoughts on “Cum alegem mobila perfectă pentru camera copilului?”

 1. Sunt o viitoare nasa si am promis ca ma voi ocupa de amenajarea camerei copilului. Eu la randul meu nu am copii si nu stiu exact ce mobilier pentru bebelusi ar trebui sa includa dormitorul.

  M-am informat putin pe internet si mi-am facut o parere generala, insa doar aici am gasit mentionat balansoarul pentru mama. Deja acest detaliu ma ajuta foarte mult, pentru ca mi se pare un obiect esential si cred ca mi-ai dat si o idee despre cum ar fi mai bine sa amenajez. Multumesc!

  Reply
 2. I-am amenajat camera fetitei, dar parca as mai aduce eu cateva imbunatatiri. Cred ca atunci cand va intra la scoala voi mai face o reorganizare. Imi plac propunerile tale

  Reply
 3. Eu am ales un patut alb din lemn, care se regleaza ca si adancime, vopsit cu materiale non toxice si il am si acum, il folosim ca si o micuta canapea pentru ca i-am indepartat o latura, Celei mici uneori ii place sa se joace ca e bebe si sa doarma acolo 🙂

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.