Să învățăm să economisim!

De mici copii, învățăm să economisim bani când primim cadou prima pușculiță. Copiilor le place să pună bănuț cu bănuț în pușculiță. Când e plină, e o mare bucurie să tranforme banii în jucării. Îi învățăm de mici pe copii că e bine să adune banii, să nu îi risipească pe dulciuri. Dacă treaba pare simplă cu copiii, altfel se pune problema cu adulții. E bine să ai bani puși ”la saltea”, dar câți reușim să facem asta?

Organizarea cheltuielilor!

Banii familiei trebuie împărțiți cu grijă. Stabilim o sumă pentru cheltuieli, o sumă pe care dorim să o punem deoparte, iar restul banilor rămân pentru cheltuielile zilnice. Mergeți la cumpărături mereu cu o listă și încercați să nu vă abateți de la ea. Căutați reducerile și ofertele si profitați de ele pentru a economisi. Uitați-vă mereu la calitate, și nu la cantitate. De cele mai multe ori, riscăm să cumpărăm produse ieftine de care nu ne putem folosi și aceasta este o risipă.

Economisește cu profit!

Majoritatea prietenilor aleg acum această metodă de a economisi. Pare o soluție bună în detrimentul ținutului de bani în casă. Nu sunt adepta banilor cash în casă sau ”la saltea” cum se mai zice. Mi se pare ca nu sunt în siguranță și evit să am sume mari de bani în casă. Probabil pentru că stând în casă nu aduc niciun profit. Așa că am luat legătura cu personal calificat și am ales varianta cea mai potrivită pentru noi. Încrederea acordată instituției alese a fost ca rezultat al unei bune colaborări pe termen lung.

Investește banii!

Există persoane care doresc să investească banii economisiți. În funcție de suma de care dispuneți, puteți investi în acțiuni sau la bursă. O investiție bună o reprezintă și achiziționarea de imobiliare. Participarea cu cotă parte la o afacere poate fi considerată investiție pe termen lung. Nu uitați însă că toate investițiile vin cu un risc. Aveți grijă unde și când investiți!

Bani albi pentru zile negre!

De ce e bine să avem economii o să mă întrebați. Pentru că niciodată nu știm ce ne poate aduce ziua de mâine. Jobul nu este sigur, salariul poate întârzia, așa că e bine să avem economii. Sănătatea trebuie monitorizată, din păcate statul nu ne prea asigură nimic. Analizele periodice nu trebuie amânate din lipsa banilor, sănătatea e pe primul plan. Locuința trebuie renovată, lucrurile de prin casă se mai deteriorează și se strică, și necesită a fi schimbate. E de preferat să ne atingem de economii decât să ne împrumutăm sau să așteptăm până strângem bani.

 Bani de vacanță!

Pentru că e destul de greu să plecăm în vacanță cu banii de salar, e bine să economisim de-a lungul anului. Un ”fond de vacanță” trebuie instituit dacă vă place să călătoriți, să ieșiți în weekend-uri și să descoperiți împrejurimile orașului.

Banii vin, banii se duc, de aceea trebuie să avem grijă de ei, să nu îi risipim pe lucruri inutile. Economisirea ne învață să fim mai chibzuiți, iar în timp banii adunați pot fi de un real folos la momentul potrivit

Voi ce metode folosiți pentru a economisi bani?

Foto

12 comentarii la „Să învățăm să economisim!”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.