5 măști de față cu miere de salcâm Roua Florilor

5 măști de față pe bază de miere de salcâm Roua Florilor

Există câteva ingrediente alimentare cu diverse întrebuințări. Ele pot fi folosite pentru realizarea de produse de îngriire a pielii. Mierea de salcâm Roua Florilor este în topul listei. Mierea a fost folosită în bucătărie și în medicină încă din Epoca de Piatră. Iată și motivul pentru care pielea o adoră.

De ce miere de salcâm Roua Florilor?

Mierea este un produs natural antibacterian. Ajută pielea să lupte împotriva acneii. Știați că mierea lasă pielea netedă, ajută la diminunarea excesului de sebum și închide porii?

miere de salcâm Roua Florilor

Pentru măștile de față, se recomandă mierea de calitate, din sursă sigură. E bine să aveți mereu în casă un borcan de miere pentru acnee, arsuri, tăieturi minore, dureri în gât.

5 idei de măști de față făcute în casă pe bază de miere

Cheltuim o mulțime de bani pe măști de față. Având mierea la îndemână, ne putem face un scrub de casă sau măști de față pentru a ne curăța pielea. Aceste măști pe bază de miere, făcute acasă, sunt minunate.

Începem cu un ten curat. Înainte de aplicarea măștii, aplicăm pe față un prosop cald pentru câteva minute. Acest lucru ajută la deschiderea porilor. După înlăturarea măștii de pe față, spalăm fața cu apă rece sau folosim un tonic pentru a închide porii. Apoi folosim o cremă potrivită tenului.

  • Mască pentru ten acneic

Dermatologii recomandă bicarbonatul de sodiu pentru tenul acneic. El are proprietăți antiinflamatoare și antibacteriene. Combinat cu sucul de lămâie și miere, obținem o mască benefică pentru ten acneic.

miere de salcâm Roua Florilor

  • 1 linguriță suc de lămâie,
  • 1 lingură de miere de salcâm Roua Florilor,
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu.

Adăugăm ingredientele într-un bol mic. Amestecăm bine. Aplicăm masca pe față și pe gât. Evităm zona ochilor. Lăsăm să acționeze 15 minute, după care spălăm cu apă călduță și la final, cu apă rece. Folosiți protecție solară dacă urmează să ieșiți la soare. Se recomandă ca măștile să se aplice seara. Să lăsăm pielea să se refacă câteva ore după mască.

  • Mască pentru ten gras

Măștile pe bază de miere sunt ideale pentru tenul gras. Măștile cu miere combinate cu argilă fac minuni pentru tenul gras și uleios.

  • 1 linguriță de miere,
  • 1 linguriță argilă,
  • 1 linguriță oțet de mere.

Amestecați ingredientele într-un vas din porțelan sau plastic. Nu folosiți boluri metalice niciodată când lucrați cu argilă. Aplicăm masca pe fața curată și lăsăm să acționeze 15 minute. Îndepărtăm masca, spălând fața cu apă caldă, cu mișcări ușoare, iar la final clătim cu apă rece.

  • Mască pentru piele sensibilă

Combinația dintre ceai verde și miere face minuni pentru pielea sensibilă. Combinația este ideală pentru pielea sensibilă, iritată sau pielea cu roșeață. Ambele ingrediente sunt antioxidanți puternici care ajută la combaterea radicalilor liberi și ajută la repararea leziunilor pielii.

  • 1 linguriță de pudră matcha,
  • 1 linguriță de miere,
  • 1 linguriță de ulei de jojoba.

Combinați ingredientele într-un bol. Aplicați masca pe față și gât, lăsăm să acționeze 15 minute. Spălăm bine fața cu apă călduță și apoi rece.

  • Mască pentru piele pătată

Turmericul ajută la reducerea petelor sau a cicatricilor. Mierea are un efect ușor de albire. Masca pe bază de iaurt și miere se exfoliază ușor, te ajută la îndepărtarea pielii moarte, dar și încurajează dezvoltarea celulor noi.

  • 1 linguriță suc de lămâie,
  • 1 lingură de miere,
  • 1 lingură de iaurt,
  • un sfert de lingurtiță de pulbere de turmeric.

Amestecăm ingredientele și aplicăm masca pe față și gât. Lăsăm să acționeze 20 de minute, clătim cu apă caldă. Masca se repetă săptămânal pentru a avea rezultate.

  • Mască pentru ten uscat

V-ați gândit să combinați mierea cu avocado într-o mască de față? Ei bine, ele sunt ingrediente hidratante, ideale pentru pielea uscată. Migdalele din mască ajută la o mai bună exfoliere, iar grăsimile bune lasă tenul moale.

miere de salcâm Roua Florilor

  • 2 linguri de miere (1 lingură de miere + 1 lingură de ulei de jojoba sau migdale),
  • un sfert de avocado, făcut pireu,
  • 2 linguri de migdale, măcinate cât mai fin.

Amestecăm ingredientele, aplicăm masca pe față și gât. După 20 de minute, clătim cu apă caldă.

Miere de salcâm Roua Florilor – un deliciu

M-am bucura enorm când am primit miere de salcâm Roua Florilor de la Apidava, oferită de Brander. Noi suntem mari consumatori de miere. O folosim la deserturi și la diverse preparate culinare. Însă îmi place și să-mi răsfăț pielea cu acest ingredient minunat. Măștile de față făcute în casă, din ingrediente sigure, vor avea beneficii minunate asupra pielii!

Voi ați încercat măști de față făcute în casă pe bază de miere de salcâm Roua Florilor? 

 

53 de comentarii la „5 măști de față cu miere de salcâm Roua Florilor”

  1. combinatia de miere cu argila nu am incercat-o. Imi aduc aminte ca masca de argila faceam, cand eram prin facultate. Eu mierea o combinam cu lamaie si cu galbenus de ou – sa nu ma intrebi pentru ce – era reteta mamei. Bicarbonatul iar bun si el. O sa il combin si eu cu miere sa vedem ce face.

    Răspunde
  2. Voi incerca si eu masca pentru tenul sensibil, chiar sunt curioasa cum va arata tenul meu dupa. Pana acum am incercat mierea intr-o masca pentru par. Rezultatul a fost chiar surprinzator (intr-un mod placut)

    Răspunde
  3. Foarte simpatice ideile de masti chiar ar trebui sa incerc si eu o masca cu miere. Pana acum am consumat-o doar in ceaiuri dar cred ca voi incerca sa vad ce efect va avea si pe fata 😂👍🏼

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.