Cinnamon rolls fără zahăr – rețeta

Cinnamon rolls fără zahăr – o minune de desert

Cinnamon rolls fără zahăr a fost provocarea din weekend. Soțul îmi tot cerea cuib de viespe cu nucă și glazură. Știam că îmi va fi poftă, așa că am decis să îmi fac și mie un desert. Așa am ajuns la rețeta cinnamon rolls fără zahăr. Am căutat câtteva rețete și m-am apucat de treabă.

cinnamon rolls fără zahăr

Am făcut în paralel cuib de viespe pentru soț, cinnamon rolls pentru mine. Mi-am asigurat astfel micul dejun pentru câteva dimineți. Sunt aromate și pufoase, sigur le voi mai face.

Ingrediente necesare cinnamon rolls fără zahăr:

Pentru aluat:

Pentru umplutură:

  • o lingură de scorțișoară,
  • 100 grame unt moale.

Pentru glazură:

  • 150 grame cremă de brânză Philadelphia,
  • 3 linguri de îndulcitor,
  • 80 grame unt moale.

 

Mod de preparare cinnamon rolls fără zahăr:

Etapa 1

Acest premix de patiserie este mult mai greu. Se frământă greu cu mâna, așa că e bine să folosim robotul de bucătărie. Eu am topit untul la foc mic și l-am lăsat să se răcească. Separat am încălzit puțin laptele.

În bolul de la robot, am pus premixul de patiserie, îndulcitorul, puțină sare, drojdia și ouăle. Am pus paleta pentru malaxat și am dat drumul robotului. Am turnat încet untul topit și apoi laptele cald.

cinnamon rolls fără zahăr

Lăsăm robotul să frământe câteva minute la viteză mică. Când aluatul s-a compactat, mai lăsăm la frământat 10 minute, la viteză medie.

cinnamon rolls fără zahăr

Aluatul obținut îl punem într-un vas. Îl acoperim cu două prosoape de bucătărie și îl punem pe calorifer. Aluatul va dospi în 2-3 ore. Eu l-am lăsat aproape 3 ore și a fost foarte pufos.

cinnamon rolls fără zahăr

Etapa 2

Aluatul dospit îl punem pe blatul de lucru. Cu ajutorul sucitorului și cu răbdare, întindem o foaie dreptunghiulară. Foaia nu trebuie să fie subțire pentru că se va usca prea tare. Dacă rămâne prea groasă, vei avea impresia că mănânci doar aluat gol.

cinnamon rolls fără zahăr

Amestecăm untul cu îndulcitorul și scorțițoara. Obținem o pastă omogenă pe care o întindem pe foaia de aluat. Uniformizăm cât mai bine. Eu am presărat și niște nucă măcinată deasupra că îmi tot trăgea cu ochiul din bolul pentru rulourile soțului.

cinnamon rolls fără zahăr

Răsucim cu grijă și cât mai strâns foaia. Tăiem cu un cuțit ascuțit felii de un deget grosime. Le punem într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Dăm tava la cuptor pentru 20 de minute, la 180°C.

cinnamon rolls fără zahăr

Etapa 3

Cât timp rulourile se coc, facem glazura. Într-un bol, amestecăm crema de brânză cu untul moale și îndulcitorul. Vom obține o pastă fină. Rulourile sunt gata când sunt rumenite frumos deasupra.

cinnamon rolls fără zahăr

Scoatem tava din cuptor și cu ajutorul unei pensule, le glazurăm. Pasta fină se va topi și va fi absorbită de aluat. Când se va răci, va forma o crustă albă, dar nelipicioasă.

cinnamon rolls fără zahăr

Cinnamon rolls fără zahăr pentru a ține la departe ispitele de patiserie

Nu pot să vă descriu cât sunt de aromate, pufoase, gustoase. Unde mai pui că sunt și sănătoase, fără zahăr și fără făină albă. Având la îndemână astfel de preparate, nu te mai tentează nimic neconform. Dintr-o porție, ies cam 30 de bucăți, depinde cât de groase le tăiați.

Eu le-am consumat dimineața, la micul dejun. Uneori însoțite de iaurt slab cu miere de salcâm Apidava. Dar ar merge foarte bine și lângă un ceai sau o cafea!

cinnamon rolls fără zahăr

Vouă vă plac cinnamon rolls? Ați încercat produse de patiserie fără zahăr? Ce părere aveți despre ele?

35 thoughts on “Cinnamon rolls fără zahăr – rețeta”

  1. aaa, pai tu trisezi. De ce nu ai zis pana acum ca ai robot din ala de framantat? Pai mie asta mi-e cel mai greu, cu framantatul. De-aia iti ies tie super aluaturi. Rulourile astea banuiesc ca merg si fara glazura, nu?

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.