Mierea de tei Roua Florilor – curiozități și beneficii

26

Mierea de tei Roua Florilor – o miere aromată și parfumată

Mierea de tei Roua Florilor este o miere care nu trebuie să vă lipsească din casă. Mulțumită celor de la Apidava și Brander am testat diferite tipuri de miere. Polifloră, de salcâm și acum, cea de tei. Toate sunt gustoase și trebuie încercate.

Mierea are numeroase beneficii despre care v-am povestit în acest articol. Pentru azi, v-am pregătit un articol mai amuzant și interesant. Eu am fost mereu curioasă de beneficiile mierii, dar și despre viața albinelor. Ce am aflat, vreau să împărtășesc cu voi!

Mierea de tei – curiozități și beneficii

 • Mierea nu se strică

Mierea nu are termen de valabilitate. Condiția este să o păstrați în sticlă și închisă etanș. Studiile au arătat că mierea poate fi depozitată pentru perioade lungi dacă este ținută în condiții potrivite. Cea mai veche miere a fost găsită în mormintele egiptenilor. Ea datează de mii de ani. Cum a rezistat? Mierea este acidă, dezvoltarea bacteriilor fiind dificilă. În stomacul albinei, există o enzimă care se descompune și inhibă creșterea bacteriilor.

 • Și albinele au nevoie de miere

Albinele produc miere în perioada de vară. Ele asigură hrana pentru colonii în perioada de iarnă. O albină poate zbura în întreaga lume având nevoie de doar două linguri de miere.

 • Mierea ca și metodă de plată

În secolul al XI-lea, germanii considerau mierea, extrem de prețioasă. Țăranii erau forțați să-și plătească dările în miere. Mierea era prețioasă pentru că se folosea pentru îndulcirea berii.

mierea de tei

 • Mierea în medicină

Mierea a fost folosită din cele mai vechi timpuri în medicină. Datorită proprietăților sale anti-bacteriene, mierea a fost utilizată pentru tăieturi, arsuri, infecții, ulcere de stomac și multe altele. Mierea este singura hrană cunoscută pentru a te menține în viață. Ea conține apă, vitamine, minerale și enzime necesare pentru a da energie organismului.

 • Mierea în cosmetică

Pe piață, există numeroase creme și loțiuni pe bază de miere. Multe le putem obține și acasă, cu puțină răbdare și îndemânare. Mierea este hrănitoare pentru piele, un bun cicatrizant.

Știați că…

 • regina albină depune 2000 de ouă într-o zi, adică la fiecare 45 de secunde,
 • albinele au 5 ochi și 2 perechi de aripi,
 • albinele nu dorm niciodată,
 • albinele comunică între ele și execută un dans pentru a arată unde se află o zonă bună.

Mierea între aliment, îndulcitor și medicament

Mierea de albine e bine să o avem în casă. O putem folosi la deserturi sau la ceai. Este ideală pentru tăieturi, arsuri, dar și pentru dureri de gât. În plus, folosit în măștile pentru păr și față, poate face minuni!

Voi folosiți mierea de tei? Vă place aroma ei? La ce o folosiți cel mai des?

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

26 Comments

 1. Stiam ca, daca este pastrat in conditii optime, mierea nu expira si nu strica, dar nu aveam idee ca au gasit miere in mormintele egiptenilor. asta chiar e tare.
  Mie nu imi lipseste mierea din casa. Ceaiul si cafeaua le indulcesc doar cu miere de vreo 2 ani.

 2. Nu pot sa spun ca folosesc mierea de tei mai des ca cea poliflora, dar am momente cand intind mana dupa ea si gustul acesteia este unic in felul lui

 3. Pe langa gustul bun pe care il are sa nu uitam de beneficiile acesteia in diverse afectiuni. Mereu am in casa miere de albine si o consum in alimentatie ori in diverse retete cosmetice

 4. Toata blogosfera lauda mierea si tocmai de asta am fost zilele astea sa-mi iau si eu, ca nu se mai putea 😀 Dintre toate, mierea de salcam imi place cel mai mult 🙂

 5. Pingback: Miere de mană de la Apidava pentru un stil de viață sănătos - DeWeekend.Ro

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
să combini accesoriile
Învață să combini accesoriile cât mai potrivit

Să combini accesoriile - o provocare de stil Noi, femeile, iubim accesoriile. Le iubim atât de mult încât le-am purta...

Close