3 metode de relaxare pentru corp și minte

23

Identificarea unor metode de relaxare eficiente

Ne dorim să fim mai plini de energie și să reușim să îndeplinim toate sarcinile. Facem față cu succes tuturor provocărilor. Însă uneori e nevoie de relaxare pentru a fi mai eficienți. Oboseala, stresul, rutina ne pot diminua randamentul. Și atunci e momentul să găsim metode de relaxare eficiente.

Viața este de multe ori ca un carusel. Iar noi ca să facem față tuturor provocărilor, trebuie să găsim metode prin care să ne reîncărcăm bateriile. Există multe variante, trebuie doar să o găsim pe cea potrivită pentru noi.

3 metode de relaxare pentru corp și minte

Nu ignorați niciodată semnele de oboseală. Dincolo de odihnă, alimentație sănătoasă, e nevoie de deconectare. Dacă unii se deconectează prin odihnă și leneveală, alții au nevoie de adrenalină, mișcare, exerciții.

 • aventură, distracție, joacă

Am susținut mereu că e nevoie de joacă și distracție la orice vârstă. Mi-am dorit mai multe posibilități de distracție și la noi. Prima mea experiență la paint ball m-a ajutat să mă distrez mai mult decât mi-aș fi închipuit. Așa am ajuns să apreciez mai mult aceste centre de relaxare.

Numeroase parcuri de aventură din România sunt extrem de bine dotate. Propun activități interesante care te ajută să te relaxezi, dar te și provoacă. Astfel de parcuri sunt gândite pentru distracție alături de prieteni.

 • relaxare pe plajă

Pe mine, marea mă ajută mult să mă relaxez. Nu vorbesc doar de statul la plajă, ci și plimbările lungi, înotul. Combin utilul cu plăcutul pentru corp, dar și pentru minte. În plus, lucrez mult în spațiu închis, în fața laptopului sau pe telefon. Cel mai bun exercițiu pentru ochi este privitul în larg, cât mai departe. Iar la mare pot face și acest exercițiu necesar pentru sănătatea ochilor.

Dacă petreceți mult la timp la soare, nu uitați protecția solară chiar și pentru zona ochilor și a pleoapelor. Ochelarii de soare nu trebuie să vă lipsească. Nu știi cum să îți alegi ochelarii de soare potriviți? Te invit să descoperi citind ”Cum alegi ochelarii de soare”.

 • centrele SPA

Ne putem lăuda cu multe centre SPA unde ne putem relaxa și deconecta. Acestea oferă relaxare la piscină, dar și saună, jacuzii. Poți savura de la bar diverse cocktailuri și băuturi. Centrele SPA oferă un cadru exotic, găsim multe plante verzi, luxuriante, care te duc cu gândul la o vacanță exotică.

Pentru fiecare dintre noi, relaxarea înseamnă alte activități. Nici nu mai contează pentru ce optăm, important este să nu uităm cât de necesară este deconectarea pentru câteva ore bune. Încearcă să uiți de telefon și de job. Doar bucură-te de peisaj, companie și încarcă-ți bateriile pentru următoarea perioadă.

Ce metode de relaxare te ajută cel mai mult să te deconectezi? Când a fost ultima dată când ai simțit nevoie de relaxare și la ce activitate ai apelat?

Foto

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

23 Comments

 1. Si pe mine ma relaxeaza marea extraordinar de mult.Ador sa merg dimineata la prima ora pe plaja si sa mai dorm o ora acolo auzind briza marii.Desi acasa am obiceiul sa ma trezesc destul de greu, cand merg la mare sunt prima pe plaja.

 2. Sugestiile tale sunt, într-adevăr, utile… Dar pentru mine care stau la munte și sunt într-o perioada de investiții… Nu funcționează prea mult. Eu prefer sa ma relaxez citind, făcând curat sau meditând 😅

 3. La SPA nu am fost niciodată. Cred că ar trebui să fie una dintre rezoluțiile pe care încă nu le-am fixat pentru anul 2020. Pe plajă mă relaxez atât de mult încât mă ia somnul și absolut nimic nu mă mai trezește până siesta nu e completă. 🙂

 4. Cristina Dragomir on

  cred ca eu prefer un parc de aventura ca metoda de relaxare. Nu sunt chiar fan chestii prea aventuroase, dar prefer oricand timpul petrecut in aer liber in locul unei zile petrecute la Spa. Cel mai mult cred ca imi place sa citesc in natura.

 5. Un fel de relaxare pentru mine inseamna si mersul la cumparaturi fara copil sau in general cateva ore fara cea mica inseamna relaxare.

 6. Secretele frumusetii on

  Eu cel mai bine ma relaxez cu un pahar de vin , muzica in surdina și sa lenevesc pe canapea gandidu-ma la ce îmi dorec pe viitor.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
city break Suceava
Hotel Balada și cât de importantă este cazarea într-un city break Suceava

City break Suceava - câteva zile de relaxare Visez de ceva timp la un city break Suceava. Îmi place tare...

Close