Caietul cu nume pierdute de Sofia Lundberg recomandare lectură

27

Caietul cu nume pierdute de Sofia Lundberg – povestea de seară

Caietul cu nume pierdute de Sofia Lundberg este o carte pe care mi-am dorit mult să o citesc. Coperta m-a atras de la prima privire. Am simțit că ascunde o poveste minunată. Și nu m-am înselat. Există unele povești care te acaparează de la primele rânduri. Exact așa este și aceasta.

Frumoasa carte poate fi comandată de pe site-ul Cartepedia. Dacă vă doriți o lectură plăcută, dar cu o poveste deosebită, trebuie să o citiți.

Caietul cu nume pierdute de Sofia Lundberg – lectură de neratat

Doris este doar o fetiță când universul copilăriei ei se prăbușește. Moartea tatălui, vremurile grele din acele timpuri, o obligă să muncească de la 12 ani. Trebuie să plece de acasă și să fie menajeră pentru o femeie bogată. Cu inima ruptă, neînțelegând încă lumea aceasta, intră într-o lume necunoscută ei.

Petreceri până noaptea târziu, invitați faimoși, multă băutură și nelipsite pipăieli. Așa este fiecare seară casa stăpânei. Dar nu se poate plânge. Mâncare este din belșug, munca se împarte la 3 menajere. Îi rămâne și timp și pentru odihnă.

Caietul cu coperte roșii

Uneori i se face dor nebun de mama, tata și surioara ei. Tatăl ei era pasionat de lectură, știință. Îi plăcea să citească despre tot ce e în lumea aceasta. Și nu îi plăcea să fie deranjat. Doris se furișa în brațele lui, dar nu avea voie să facă gălăgie. Cât de mult și-ar dori să se cuibărească la pieptul lui. Dar tata nu mai e…

Însă are un cadou de la tatăl ei. În urmă cu ceva timp, a primit un caiet cu coperte roșii. Acolo putea să-și așterne gândurile. Iar în zilele lungi petrecute departe de casă, va fi un adevărat prieten.

Etape ale vieții

Fără a fi modestă, Doris trebuie să recunoască, a fost foarte frumoasă la viața ei. Așa se face că a acaparat atenția unui creator de modă. A zărit-o pe stradă și ochii ei l-au fascinat. A urmărit-o până la stăpâna ei. Cei doi au avut o discuție lungă și la final, Doris a plecat cu acel bărbat pentru a fi manechin pentru ținutele create de el.

Viața o va purta prin multe locuri și va cunoaște mulți oameni. Despre fiecare, va pomeni în jurnalul oferit cadou de tatăl ei. Scrisul ne poate fi de mare ajutor. Reușim să ne așternem gândurile cu o mai mare claritate. Peste ani, ne va face bine să recitim experiențele trăite în trecut. Dar cu totul alte sentimente ne vor încerca.

Caietul cu nume pierdute este acea lectură lejeră care reușește să te țină captiv ore în șir. Este cartea ideală de oferit cadou prietenilor dragi, pasionați de lectură.

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

27 Comments

  1. Cristina Dragomir on

    am citit-o si eu in vacanta de iarna si chiar mi-a placut. Am considerat-o o alegere buna pentru acel moment. Interesantea povestea si lectiile de viata din spatele acestui caiet cu nume pierdute, nu?

  2. Secretele frumusetii on

    Interesantă lectura! Urmează sa ajung in țara de Paști și am o adevarata lista cu cărțile pe care le vreau cu mine acasă . 😊😊

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
idei de vacanță
Idei de vacanță în siguranță

Idei de vacanță pe timpul pandemiei Pandemia ne-a dat toate planurile peste cap. Însă omul este capabil să se adapteze...

Close