5 propuneri de sporturi pentru un corp sănătos

Recomand sporturi pentru un corp sănătos

Există sporturi pentru un corp sănătos. Trebuie doar să-l găsim pe cel potrivit nouă. Și cel care să ne placă pentru a-l practica cu drag. Știm că avem nevoie de mișcare pentru un corp sănătos și suplu. Iar dacă metoda aleasă nu ne este pe plac, vom găsi mereu motive pentru a nu face mișcare. De aceea este bine să alegem sportul potrivit, dar și să avem susținerea unui prieten, antrenor.

Mișcarea ne ajută să avem un corp armonios, dar ne ajută și mental. Vom fi mai plini de energie și mai optimiști. Ne vom face prieteni noi. Cu timpul, vom încerca și alte sporturi și sgur vom descoperi că ne place ceva nou.

Top 5 sporturi pentru un corp sănătos

Mișcare trebuie să facem în orice anotimp. Chiar și în zilele în care nu ne simțim prea bine. Ne va ajuta și fizic, și moral. Alege un sport în funcție de starea de spirit și treci la treabă!

 • sporturile de iarnă

Iarna, cât e frig și zăpadă, tindem să stăm în casă. Suntem mai leneși, mai comozi. Simțim nevoia să ronțăim ceva continuu. Fix ce nu avem nevoie pentru sănătate și greutate. Așa că nu lăsa frigul să te împiedice să faci mișcare. Sporturile de iarnă pot fi amuzante, relaxante. Iar după câteva ore de frig, ce bine merge un vin fiert!

Bucură-te de zăpadă și de peisajul minunat al munților, alege plăci de snowboard sau schiuri cât mai colorate și mai vesele. Poți îmbina utilul cu plăcutul.

 • mișcarea în natură

Înțeleg mersul la sală pentru exerciții specifice și greutăți. Însă nu îi înțeleg pe cei care optează să alerge pe bandă sau folosesc bicicleta statică mult timp. Fiecare oraș are cel puțin un parc cu loc ideal pentru alergat. Se mizează tot mai mult pe mersul cu bicicleta, deci se asigură benzi pentru bicicliști pasionați. Iubitorii de ciclism vă pot ajuta să iubiți acest sport după câteva trasee realizate în zone cheie minunate. Optează pentru biciclete mountainbike și bucură-te de o plimbare prin natură, în siguranță.

Încearcă să faci mișcare în aer liber. Avem nevoie de oxigen, aer curat. Iar ochii noștri au nevoie de lumină naturală.

 • înotul

Iată un sport pe care mi-ar fi plăcut să-l practic. Dar pe cât de mult iubesc marea, pe atât de tare îmi este frică de apă. Mi s-a părut mereu un sport foarte bun pentru un corp armonios, care poate fi practicat în orice anotimp. Tot mai multe săli de sport se dotează cu piscină pentru a-ți oferi maxim de confort. Cred că este extrem de plăcut să te relaxezi înotând.

 • dansul

Cu toții iubim muzica, deci ne place să și dansăm. Și ce poate fi mai plăcut decât să faci mișcare pe muzică? Pe lângă faptul că dezvolți un corp frumos, dansul te învață și grația. Pentru că e plăcut să vezi o persoană cu gesturi grațioase.

 • clase de gimnastică

Există numeroase tipuri de clase de gimnastică. De la aerobic și pilates, până la tae-bo, zumba și step. Le-am încercat pe toate și tare mi-au plăcut. Fiecare în parte este deosebit, trebuie doar să alegi ce îți place și ce ți se potrivește. Eu recomand alternarea lor pentru a nu interveni monotonia.

Care este sportul vostru preferat? Câtă mișcare reușiți să faceți? Dintre cele 5 propuneri de sporturi pentru un corp sănătos, care vă tentează mai mult?

Foto

22 thoughts on “5 propuneri de sporturi pentru un corp sănătos”

 1. O sa razi dar eu nu am un sport preferat. Dar ini place mult sa merg pe jos in ritm alert. Asta e sala mea! Foarte fain articolul!

  Reply
 2. de sporturile de iarna mi-a fost frica de cand eram mica. Eu prefer plimbarile in aer liber si dansul, dar sa fie la mine la in casa, sa ma distrez cum imi place mie, fara teama ca se uita cineva si ca poate nu am tocmai miscari ~de vazut

  Reply
 3. Trebuie sa recunosc ca sunt certata cu sportul. Nu prea fac mai nimic in acest sens. Miscarea este singura activitate a mea. Imi place mult sa merg pe jos, dar cam atat. Cand mi-am cumparat bicicleta am ramas insarcinata la scurt timp si am abandonat-o si pe ea 🙂

  Reply
 4. Si iarna ar trebui sa profitam de miscare prin spoturile de iarna. Sper sa incep sa fac mai multe exercitii fizice in 2020 pentru mai multa sanatate si echilibru.

  Reply
 5. Sportul meu preferat este patinajul artistic, dar sa ma uit, ca nu-l practic. Ma tineam binisor pe patine candva, insa acum, cu niste probleme de sanatate la coloana, articulatii si inima, mai putin sport, doar miscare – mers pe jos.

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
Zuleiha deschide ochii de Guzel Iahina
Zuleiha deschide ochii de Guzel Iahina recomandare lectură

Zuleiha deschide ochii de Guzel Iahina - literatură rusească Zuleiha deschide ochii de Guzel Iahina, încă mă întreb de ce...

Close