Marea fabrică a cuvintelor de Agnès de Lestrade și Valeria Docampo
Marea fabrică a cuvintelor este cartea pe care am răsfoit-o căutând un cadou pentru Karina. Titlul mi s-a părut tare interesant. Mi-a captat atenția de la prima vedere. Cărțile Cartemma sunt toate deosebite, dar aceasta a fost ca un magnet pentru mine. Iar după ce o veți parcurge, vă veți dori să existe și în realitate fabrica de cuvinte.
Libris vă pune la dispoziție această carte pentru copii. De citit prima dată de către părinți și de înțeles. Apoi de recitit cu cei mici pentru a le putea explica mai bine. Frumoasa carte o găsiți la categoria Literatură universală.
Marea fabrică a cuvintelor de Agnès de Lestrade și Valeria Docampo
cum ar fi dacă ar exista?
Cartea spune povestea unei țări unde oamenii pot să vorbească doar dacă își cumpără cuvintele. Fabrica face cuvinte, ele sunt scumpe și ieftine, doar primăvara sunt promoții. Uneori, se mai găsesc și la gunoi cuvinte. Însă cine ar avea nevoie de ”funduri de iepure”?
Alteori, cuvintele mai zboară și copiii încearcă să le prindă cu plase de fluturi. De multe ori, oamenii ar avea multe de spus. Și-ar dori să se exprime cu cuvinte frumoase. Dar cine își permite să cumpere cuvinte frumoase? Sunt atât de scumpe!
Dar este ceva mai presus de cuvinte!
Un băiețel tânjește după cuvinte frumoase. Ar vrea să-i spună fetei pe care o place cât de dragă îi este. Dar nu poate. Părinții sunt modești, de unde bani pentru cuvintele scumpe, Te iubesc? Pus în competiție cu un băiat bogat care are toate cuvintele dorite de el, totuși găsește soluții. Vă invit să descoperiți în carte, secretul băiețelului.
Aș vrea să fie cuvintele pe bani!
Eu mi-aș dori să există o astfel de fabrică și în realitate. Oamenii ar fi mai buni și ar gândi mai mult înainte să vorbească. Ar dispărea bârfa, cuvintele urâte și răutăcioase. Poate, am învăța să zâmbim mai mult și să prețuim mai mult cuvintele.
Adulții trebuie să înțeleagă puterea cuvintelor, dar și a privirii și zâmbetului. Aceste lucruri trebuie să-i învățăm și pe cei mici. Cuvintele aduc și bucurie, dar și tristețe. Dacă am avea un număr limitat de cuvinte, am avea mai mare grijă la ce rostim.
Lecția oferită de carte?
Această carte ne învață o lecție tare importantă. Să prețuim cuvintele și sufletele oamenilor. Să gândim mai mult înainte de a spune ceva. Trebuie să apreciem tot ce avem, chiar dacă e pe gratis. Uităm să dăm valoare lucrurilor care sunt gratis.
Wow ce inventivi! Nu pot să cred că s-au gândit la asta ceva. Mie nu mi-ar plăcea să existe o așa fabrică pentru că eu vorbesc foarte mult:))
Cat de frumoasa si de profunda este aceasta carte. Sigur este o lectura pe cinste si o sa o cumpar si eu!
Ce dragut, si mie imi place sa rasfoiesc cartile copilului si de multe ori citim impreuna pentru ca mie imi plac povestile astea
Ce carte faina! Am sa o pun cu siguranta pe lista de lectura.
Ce idee minunata au avut autoarele! Daca filmul in care oamenii trebuiau sa-si cumpere timp, m-a fascinat, o carte in care cuvintele costa o sa fie si mai si, chiar daca este pentru copii.
Imi surade ideea acestei carti sa i-o cumpar si Cristinutei mele.
Asta chiar nu mi-ar placea, cum sa nu pot comunica ceva doar pentru ca nu as avea suficienti bani sa cumpar cuvinte 🙁 Cred ca as invata sa comunic prin semne 😀
Da, asa este, uneori aruncam cu cuvinte grele fara sa ne gandim la celalalt. E bine sa pretuim ceea ce avem si sa nu facem comparatii, fericirea sta in lucrurile simple.
Imi plac ideile cartii, mai ales cea cu zburatul cuvintelor ca niste fluturi. Mi-ar trebuie si mie cateodata o plasa ca cea a copiilor din carte cu care sa prind niste cuvinte mai cu sclipici.