Ultima iluzie de Porochista Khakpour recomandare lectură

24

Ultima iluzie de Porochista Khakpour – între legendă și realitate

Ultima iluzie de Porochista Khakpour se anunța o altfel de lectură. Povestea e între o legendă din Orient și realitatea din Occident. Autoarea scrie suficient de detaliat pentru a putea înțelege cât mai bine povestea. La un moment dat, vi se va părea greu de imaginat ceea ce povestește. Însă, din păcate, astfel de lucruri se întâmplă pentru că oamenii trăiesc în lumi diferite.

E o carte care trebuie citită, însă nu în vacanță. Chiar dacă pare greu de digerat și va pune multe semne de întrebare în sufletele noastre. Trebuie să o comandați de pe Libris și să o citiți. Ea se găsește în categoria Literatură contemporană.

Ultima iluzie de Porochista Khakpour – roman tragic

Vă spuneam că nu e de luat în vacanță, pe plajă, dar e de citit povestea. Chiar dacă vă va șoca de la primele pagini, merită citită integral.

Hendricks a fost un copil care a învăț singur să se crească. Mama era o bețivă, tatăl absolut necunoscut, copilul era crescut de vecini sau bunici binevoitori. A fost atras de școală și știa că fără educație nu poate scăpa de viața mizeră. Așa se face, că la 19 ani era deja student și adora psihologia dezvoltării copiilor. Nu știa cât îi va folosi tot ce a învățat.

Zal – copilul din colivie

Zal este ultimul copil născut într-o familie cu păr negru ca și pana corbului. Copil făcut la bătrânețe, trebuia să fie alinarea părinților. Însă el a devenit rapid, rușinea familiei, născându-se cu păr blond și piele albă. Tatăl moare înainte de nașterea copilului. Mama este extrem de dezamăgită și o consideră o adevărată corvoadă.

Mare iubitoare de păsări, totuși nu își poate accepta copilul. Drept pedeapsă, îl închide într-o colivie. Și îl tratează ca pe o pasăre. Zal devine pasăre. Trăiește ani buni închis într-o colivie, hrănindu-se cu paie, semințe și fructe. Când este salvat de autorități, nici nu realizează ce i se întâmplă.

Ultima iluzie de Porochista Khakpour

Zal devine copilul lui Hendricks

De-a lungul timpului, Hendricks a studiat copii crescuți de animale. Ar fi peste 100 de copii, dar puține sunt cazuri reale. Așa se face că își dorește foarte mult să-l ajute pe Zal. Singura opțiune ar fi adoptarea lui. După procedura de adopție, Hendricks se va ocupa mult de Zal. De la operații la tratamente, până la educația lui. Zal învață să mănânce normal, să meargă, ajunge un adolescent normal.

Însă cel mai mult își dorește să zboare. Se întreabă mereu cum e să zbori, nu cu avionul, ci ca o pasăre adevărată! Și se pune pe căutat informații. Astfel ajunge să se împrietenească cu un magician renumit. Speră să-l ajute să-și îndeplinească cel mai mare vis.

Va reuși Zal să-și îndeplinească visul de a zbura? Cum îl va ajuta magicianul să-și vadă visul împlinit? Sau poate va fi doar o iluzie? Poate ultima?

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

24 Comments

 1. Nu prea obișnuiesc să citesc romane cu povești cutremurătoare, mă întristează și îmi rămâne gândul la ce am citit zile bune.
  Chiar sunt curioasă cum se termină povestea, sper că are un final fericit.

 2. nu doar ca e trist subiectul, dar am senzatia ca si finalul este trist. Nu stiu daca am curaj sa o abordez. Putin din tema asta a copilului care nu seamana cu neamul am gasit in sotia plantatorului de ceai si m-a enervat teribil mama care a dat copilul la o parte de teama lumii.

 3. Pfffu, ce subiect! Chiar cred că este o carte tare interesantă. Da, este tristă, dar viața nu este așa? Cu bucurii și tristeți, cu, … de toate.
  Mi-am notat-o, mulțumesc pentru recomandare!

 4. Chiar pare o carte faina si interesanta. Tot una in stilul acesta e Oskar si tanti roz daca vrei sa o citesti.

 5. O poveste plină de profunzime… Trebuie să citesc și eu această carte. Pare emoțională și tristă, dar subiectul e foarte bine ales!! Faină recenzia. 😘

 6. Dream big little girl on

  Nu cred ca am nici curajul nici curiozitatea sa citesc aceasta carte. Prefer lecturile ce ma binedispun si imi ofera o stare de veselie

 7. Sincer, daca as putea sa citesc aceasta carte, dar m-ai facut un pic curioasa! Deja e in cos pentru urmatoarea comanda de carti 😊

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
mașină mai sigură
Sfaturi pentru o mașină mai sigură

O mașină mai sigură - drumuri în siguranță Ne dorim o mașină mai sigură pentru a ne simți în siguranță....

Close