Malena – comedie, dramă, romantic, război, 2000

malenaDacă vrei să vezi un film deosebit, în care vei regăsi atât o poveste de dragoste, o parte de război, admiraţia unor adolescenţi pentru o femeie frumoasă, cât şi de maturitatea de care poate să dea dovadă un adolescent, atunci îţi recomand să vezi acest film.

Malena este o femeie prea tânără să fie văduvă, prea frumoasă să scape de bârfele celor invidioşi.

Povestea se desfăsoară în perioada celui de-al doilea război mondial, tocmai când Italia intră în război. Soţul Malenei, Nino Scordia, trebuie să plece în război, ea rămânând în satul Castelcuto. În ciuda, tuturor bârfelor, ea rămâne credincioasă soţului. Atunci când iese pe stradă, bărbaţii sunt absolut fascinaţi de ea, adolescenţii o urmăresc timizi din umbră şi toti au fantezii cu ea.

Dar într-o zi, Malena este înştiinţată că soţul ei a murit în război. Femeile rele şi neatrăgătoare încep să o dispreţuiască tot mai mult din cauza frumuseţii ei, iar de aici până la a-i face rău prin orice metodă, mai este doar un pas. Tatăl Malenei, un profesor bătrân de limba latină, primeşte o scrisoare despre presupusa infidelitate a fiicei sale. Foarte dezamăgit de această veste, decide să rupă orice legătură cu fiica sa. Războiul continuă, satul este bombardat, iar printre victime se numără şi tatăl Malenei.

Singură, tristă şi fără nicio sursă financiară, Malena alege o cale sigură de supravieţuire, pe cât de sigură, pe atât de scandaloasă. Decizie pe care mai târziu o va regreta, ea fiind umilită şi batjocorită în public de femeile care o invidiau.

La sfârşitul războiului, în sat apare soţul Malenei, toată lumea este foarte surprinsă, dar nimeni nu are curajul să-i spună ce s-a întâmplat cu soţia lui.

Finalul filmului te lasă puţin pe gânduri, te face să zâmbeşti şi să priveşti şi altfel viaţa.

Tagline-uri despre film:

An intimate portrait and an epic story of the courage we discover, the innocence we surrender, and the memories we cherish…..forever.

She was too young to be a widow, and too beautiful to be alone. Every man wanted to have her. One boy risked everything to protect her.

A world at war. A young man coming of age. And the woman who changed his life forever.

“Malena” a fost nominalizat la

  • premiile Oscar în anul 2001, pentru cea mai bună imagine Lajos Koltai şi cea mai bună coloană sonoră, Ennio Morricone, cât şi la
  • premiile Globul de Aur 2001, tot pentru cea mai bună coloană sonoră şi pentru cel mai bun film străin.

Vizionare plăcută!

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.