Mai păstraţi toamna în casele voastre!

toamna2Toamna, cu inegalabila ei paletă de culori, care ne încântă ochiul şi ne umple sufletul de nostalgie, ne oferă o mulţime de elemente decorative, pentru a ne înfrumuseţa locuinţa.

Vă recomand o plimbare prin parc, Grădini Botanice sau păduri, acolo sunt o mulţime de arbori exotici, aclimitizaţi de zeci de ani la noi, care au fructe cu cele mai curioase forme. Astfel sunt salcâmii, a căror fructe par făcute din piele grenat, lungi cam de 25-30 cm şi late de 3 cm. Un soi de arţar cu nişte fructe ca nişte arici verzi, cu codiţe lungi, care se pot lega în bucheţele.

Şi toate aceste frumuseţi le găsiţi pe alei, jucându-se vântul cu ele, deci nu este nevoie să deterioraţi copacii respectivi.

Prin păduri găsiţi licheni, cu forme şi culori de vis, pe marginile şoselelor, tufe de cătină cu ciorchinii lor de bobiţe portocalii.

scai_movPe câmp găsiţi scaieţi albaştri sau mov, cu căciuliţe ca nişte mici arici, iar în grădini capsule de mac uscate, cu codiţe lungi.

Natura este darnică cu noi toamna, nu numai poamele şi legumele cu care să ne umplem cămările, ci şi cu elemente decorative pentru a păstra cât mai mult în locuinţele noastre, aerul nostalgic al toamnei.

scaiPoate că o să vă miraţi, dar chiar şi anghinarele, datorită învelişului lor solzos, puse într-o farfurie de lut, împreună cu două lămâi şi câteva crenguţe cu inflorescenţă albă a codiţei şoricelului, poate deveni element de decor.

Un mănunchi de capsule de mac uscate, aşezate într-un vas de nuiele împletite, printre frunze care mai sunt încă verzi, sunt de mare efect.

toamna3O lădiţă de lemn, fără capac, poate deveni un cadru pentru o combinaţie de licheni şi iarbă de mare.

coronitaFolosiţi ramuri de catină împletite pentru a forma un decor în formă de coroană.

lampioaneAşa zisele fructe lampion pentru că seamănă perfect cu nişte lampioane japoneze, se pot înşira pe o sârmă sau combina cu flori de codiţa şoricelului sau imortele.

Tot pentru a păstra culorile şi aroma toamnei, vă puteţi folosi de dovlecei mici ornamentali, de gutui şi de florile de pai.

1 thought on “Mai păstraţi toamna în casele voastre!”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.