Luna noastră de miere III – Tossa de Mar – Spania

IMG_1797

Tossa de Mar este stațiune vecină cu stațiunea Lloret de Mar și am descoperit-o într-o după masă frumoasă când ne-am hotărât să facem o plimbare cu vaporașul pe mare.

Plimbarea cu vaporul pe mare ne-a ajutat să ne relaxăm și să ne răcorim puțin, deși era septembrie, temperaturile au urcat până la 28°C. Plimbarea nu durează foarte mult, maxim 30 de minute, dar îți arată o altă parte nevăzută a stațiunilor, reședințele de vară de pe coastă. Am văzut foarte multe case superbe, cu o arhitectură deosebită, terase imense, grădini frumos aranjate.

P1140818

 

P1140843

Stațiunea Tossa de Mar o recomand celor care nu agreează gălăgia și agitația, dar iubesc liniștea, frumosul, eleganța. Am avut ocazia să ne plimbăm în două zile prin stațiune. Coasta are o lungime de 14 km și cuprinde numeroase golfulețe cu plaje aurii, unde turiștii se pot relaxa practicând diferite sporturi.

În câteva cuvinte, pot să spun că Tossa de Mar este un oraș minunat, străzile pietruite m-au fascinat, castelul antic care veghează orașul și marea de undeva de sus este impresionant, este un oraș în care ai o priveliște de vis, munte, mare, plajă!

P1140908

P1140906

Însă cea mai atractivă parte a stațiunii o reprezintă centrul istoric – Villa Vella.  Această parte datează din anul 966, castelul a fost construit în anul 1187, iar aici s-au păstrat intacte zidurile și turnul de apărare. În apropiere de Tossa de Mar, la aproximativ 800 m se află parcul Sa Riera, o rezervație naturală sălbatică.

 

IMG_1771

IMG_1768

IMG_1816

Ne-am plimbat prin oraş, ne-a plăcut să ne “pierdem” pe străduțele înguste și pietruite, am profitat și am făcut shopping, pe principiul ”din fiecare oraș vizitat câte o eșarfă”. Aici am găsit magazine cu produse de calitate, o mai mare varietate de produse, și nu doar magazine de haine și suveniruri.

P1140894

Am avut plăcerea să găsesc aici un magazin de obiecte de decorațiuni interioare cum nu am văzut nicăieri. Un magazin mic, dar deși era plin de diverse obiecte, nu mi s-a părut încărcat. Erau atât de multe lucruri frumoase, iar dacă nu eram pe punctul de a schimba culori în casă, cred că cumpăram jumătate din ce era acolo.

Aici restaurantele şi terasele sunt mai elegante, oamenii sunt mai liniştiţi şi mai stilaţi, dar repet, sunt puţini tineri.
Oraşul este mult mai curat şi mai stilat, mai bine organizat şi mai ordonat! Dacă sunteţi fan shopping, vă recomand cu drag magazinele de aici.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.