Lumea de orez de Su Tong recomandare lectură

15

Lumea de orez – un altfel de roman

Lumea de orez de Su Tong este un roman atipic. Am descoperit o poveste drăguță. Su Tong are un mod interesant de a scrie. La început, mi s-a părut ciudat, greoi, dar pe parcurs devine amuzant. ”O poveste de mare forță, subtilă și profundă” zice New York Times. Și exact așa și e. Primele pagini nu mi-au atras atenția. Însă sunt învățată să am răbdare. Citesc cu răbdare, știu că partea frumoasă va urma. Niciodată nu am dat greș. Multe cărți par la început neinteresante. Pe parcurs, am posibilitatea să descopăr o poveste frumoasă.

Cartea poate fi găsită pe site-ul Libris. Profitați acum să o comandați, are un preț bun. Vă recomand și alte titluri ale autorului. Stilul lui de a scrie/povesti, reușește să captiveze.

Lumea de orez – poveste din China, în vremuri grele

Cinci-Dragoni este un băiat orfan care pleacă din Satul cu nuci. Ploile au distrus culturile de orez. Foametea s-a instalat în sat. Singura soluție pentru el a fost să vină la oraș. Nu mai mâncase de zile întregi, era murdar și obosit. Își dorea doar să își simtă burta plină.

La început, a fost privit ca un cerșetor sau mai rău, ca un hoț. Și totuși cu vorbă bună, reușește să primească un loc de muncă, la jupânul Feng. Pentru o mână de orez, devine băiat de prăvălie. Cară saci cu orez și face cele necesare. După un timp, cere plată pentru munca sa, altfel va pleca la fierărie. Jupânul nu vrea să-l piardă, așa că e de acord să-l plătească. Cinci-Dragoni vrea să-mi cumpere pantofi de banii munciți. Pantofi de piele.

Feng are două fete, Zhiyun și Qiyun. Zhiyun este fata mai mare, însă e alintată și materialistă. Își face de cap cu Domnul, fiind una din fetele lui de suflet. Însă când află că Domnul are mai multe fete și nu o vrea tot timpul la petrecerile lui, suferă amar. Qiyun este mezina familiei, ea se ocupă de magazin și de casă. Îi reproșează mereu tatălui că sora mai mare doar se distrează. E nervoasă că Cinci-Dragoni mănâncă prea mult și primește și bani. Iar mai târziu, chiar și atenția lui Zhiyun.

Cinci-Dragoni și Zhiyun fac nuntă. Surprinde pe cineva? Nu prea, însă împrejurările și motivele, da. Cum ajung cei doi să se căsătorească, veți descoperi citind cartea. Ce viață îl așteaptă pe Cinci-Dragoni pe strada Cărămidarilor, alături de soția sa? Vă las să găsiți întreaga poveste în carte. Vreau să vă asigur că povestea nu vă va dezamăgi.

Ați citit cartea, Lumea de orez? Sau ați citit altă carte de autorul, Su Tong? 

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

15 Comments

  1. Cristina Dragomir on

    vad ca te-ai setat pe carti scrise autori din zona asta a Asiei. Cartea asta am vazut-o promovata si la TV pe la emisiunea aia a lui Andi Moisescu parca, nu mai stiu cum se numeste. Suna tentanta povestea.

  2. Ioana S. Pavel on

    Eu am obiceiul de a lasa din mana o carte care nu ma captiveaza din primele 15-20 de pagini! 😀 Ar trebui sa am mai multa rabdare.

  3. Ce frumos ai vorbit despre carte!! Este de mult timp pe wishlistul meu, dar nu am ajuns la ea. Sper ca pe viitor sa am timp de ea pare faina!! 😄😘😘

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
cel mai potrivit laptop
Cum alegem cel mai potrivit laptop pentru noi?

Cel mai potrivit laptop, există, dar trebuie căutat Există cel mai potrivit laptop pentru noi? Da, dacă avem răbdare pentru...

Close