De ce să alegi un implant dentar?

26

Alege un implant dentar pentru dantură completă

Un implant dentar este cea mai populară opțiune dacă dorești să înlocuiești un dinte deteriorat sau pierdut. Există câteva soluții dacă ai astfel de probleme. Te poți învăța să trăiești fără el. Vei zâmbi mai puțin și te vei simți jenat de dintele lipsă. Însă ideal ar fi ca dintele lipsă, să fie înlocuit cu un implant dentar. Lipsa unui dinte îți poate afecta modul de a mesteca și de mânca. Nu mai discutăm de partea estetică.

Îți recomand să nu te obișnuiești cu un dinte lipsă sau deteriorat. Implanturile dentare sunt cea mai bună soluție, dar și cea mai sănătoasă. Mă vei întreba cât costă un implant dentar. Îți voi răspunde dacă sănătatea are preț? Cred că așa ar trebui să se pună problema când e vorba de sănătatea noastră. Din păcate, adulții cu vârsta cuprinsă între 35 și 44 de ani, au cel puțin un dinte lipsă.

Avantaje pentru a alege un implant dentar

 • Aspectul

Implantul dentar te va ajuta să ai un aspect natural. Dintele lipsă va fi înlocuit cu unul potrivit cu restul danturii. El va avea aceeași culoare ca al dinților naturali. Dacă înainte avea o formă sau o poziție nepotrivită, acum te vei putea bucura de un dinte ideal.

 • Fără riscul de a deteriora dinții sănătoși

Când folosim proteze dentare sau lipire provizorie, este posibil ca ele să se deterioreze. Însă ele pot afecta și dinții laterali. Există riscul de a vătăma, fractura sau, chiar rupe dinții laterali. Implanturile dentare nu afectează dinții vecini, sănătoși.

un implant dentar

 • Durată lungă de viață

Un mare avantaj al implantului dentar îl reprezintă longevitatea. Un implant dentar va dura mai mult decât orice altă procedură. Aproximativ, 98% dintre implanturile dentare durează și peste 10 ani. Cel mai bun implant dentar, realizat corect și îngrijit corespunzător, trebuie să dureze cel puțin 10 ani.

 • Mușcătură corectă și puternică

Lipsa unui dinte modifică mult mușcătura. Datorită unui dinte lipsă sau deteriorat, mușcătura este modificată, iar masticația nu este corectă. Aceste lucru ne poate afecta digestia. Și putem avea dureri de stomac. Implantul dentar, fiind rezistent, te va ajuta să muști normal. Vei putea mușca normal, fără frica că dintele înlocuit se poate rupe sau deteriora.

un implant dentar

 • Procedură rapidă

 Un alt mare avantaj îl reprezintă durata de implantare. Poți avea implant dentar într-o zi. De multe ori, ne dorim o schimbare rapid. Sau avem un eveniment la care trebuie să arătăm impecabil. Ne decidem în ultimul moment că ne dorim o dantură completă. Nimic mai simplu! Acum există și varianta de implant dentar într-o zi. Eu cred că a fost creat și pentru cei care își pierd rapid curajul la dentist. Sau au timp limitat pentru procedură.

La ce aspecte trebuie să avem grijă când optăm pentru un implant dentar?

Informați-vă asupra costurilor. Încercați să faceți un efort financiar, fiind vorba de propria sănătate. Implantul dentar înseamnă intervenție chirurgicală. Nu ezitați să întrebați medicul specialist despre riscuri. Calitatea implantului poate varia în funcție de profesionalismul medicului dentist. Alege cu grijă cabinetul unde dorești să faci procedura.

Voi aveți un implant dentar? În ce condiții, ați apela la această procedură?

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

26 Comments

 1. Motivul principal pentru care as alege sa imi pun un implant, chit ca fac rate pentru asta, este ca nu imi sunt afectati dintii invecinati in niciun fel. In plus, un implant rezista ani multi. O punte dentara… nu prea.

 2. As alege cu siguranta un implant dentar daca as avea nevoie fiindca nu imi strica si alti dinti ca sa lege unul-doi asa cum am patit acum mai bine de 10 ani cand mi-am pus 2 dinti si mi-a pilit 4.

 3. Când voi avea nevoie, cu siguranță voi opta pentru această opțiune.. Momentan sper să mai dureze cel puțin 20 de ani până să am așa probleme :))

 4. MI-am facut si eu un implant. Am o masea pusa si ma simt tare confortabil cu ea./ Chiar o pot folosit la capacitate maxima fara nici un fel de problema

 5. Nu am inca un implant dentar,insa voi fi nevoita cat de curand sa imi fac. Mi s a deteriorat o lucrare veche, iar dintele nu prea mai poate fi salvat.

 6. Si eu mai am de asteptat vreo 3 luni pana la implant 🙂 Asa e cand nu mai poti salva dintele si vrei sa ramai sanatos si sa ai o dantuar si masticatie corecta.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
recomandări seriale
Top 10 recomandări seriale pentru toate gusturile

Recomandări seriale de văzut în weekend Ne place să ne uităm la seriale, seara. Sau de sărbători, când avem timp...

Close