Londra – Must see

Big Bang LondraLondra este unul din orasele care trebuie sa fie pe lista de calatorii si trebuie bifat mai apoi ca si vizitat. Eu am reusit sa imi indeplinesc acest vis si am vizitat Londra intr-o singura zi. Iti recomand sa te imbraci bine, vara iarna acolo tot rece e. O esarfa nu trebuie sa iti lipseasca! Eu mi-am inceput calatoria cu vizitarea Muzeului Madame Tussaud’s. Acesta este unul dintre cele mai faimoase muzee din lume si cuprinde figuri de ceara ale personalitatilor. Daca te pornesti de dimineata, nu vei sta foarte mult la rand sa iti iei bilet de intrare.

Odata intrat, poti sa te fotografiezi cu toate personalitatile celebre, bineinteles de ceara. Prima data vei intra in camera numita “A-list Party”, unde ii poti vedea pe Leonardo Di Caprio, Kate Moss, J-Lo, George Cloney si multi altii. In urmatoarea incapere “Premiere Night” ii vei gasi pe Marilyn Monroe, Charlie Chaplin, Spiderman si Shrek uriassss! Apoi urmeaza “Sport Zone”, bineinteles personalitati ale tutoror sporturilor, Lewis Hamilton, Pele, Beckham, Muhammad Ali. Te asteapta familia regala, urmeaza “A Royal Appointment”, the Queen, Charles si Camilla, William si Harry. Urmeaza “Culture” unde vei gasi marile personalitati intelectuale care ne-au schimbat modul de a gandi si de a trai: Einstein, Shakespeare, Oscar Wilde, Charles Dickens, Pope, Dalai Lama. “Music Megastars” daca iti plac divele pop si regii muzicii pop, atunci poti considera ca ai ajuns in rai. Kylie, Justin Timberlake, Beatles te asteapta. Eu am profitat sa il imbratisez pe Robbie Williams!

Apoi, te asteapta o noua experienta “Chambers of Horrors”. Ce gasesti aici? O inchisoare de maxima securitate, unde personajele sunt vii, si singurul lor scop este de ati crea cosmaruri. Nu urla prea tare atunci cand vei simti ca cineva te prinde de maini sau picioare, vei auzi soapte inspaimantatoare. Daca scapi cu bine de aici, esti invitat intr-un mini-taxi englezesc pentru a face o calatorie inapoi in timp, pentru a cunoaste evenimentele culturale si istorice care au conturat orasul care este azi, Londra. La iesire, poti cumpara suveniruri pe care le poti oferi cadou celor dragi.

O data iesit, iti recomand sa te urci intr-un double decker – autobuz etejat, si de preferat, ar fi locurile de sus. Instaleaza-te comod, ia-ti castile, selecteaza limba in care doresti sa auzi comentari legat de locurile pe care urmeaza sa le vizitezi. Avantajul acestor autobuze este ca poti cobori si urca ori de cate ori doresti, biletul fiind valabil intreaga zi.

Din autobuz poti admira Tower of London, Tower Bridge, St Pauls Cathedral, Westminster Abbey, Buckingham Palace, London Eye, Big Ben si Trafalgar Square. In biletul de autobus, ai inclusa o croaziera“River Thames Cruises”. Vei putea admira toate podurile Londrei si poti afla povestea lor, dar si cladirile deosebite construite aici.

London Eye (135metri) este a doua cea mai inalta “roata” din lume, dupa The Star of Nanchang (160metri). Fiind cea mai populara atractie din Londra, ea aduce peste 3,5 milioane de vizitatori anual. London Eye dispune de 32 de cabine, dotate cu aer conditionat si destul de spatioase pentru 25 de persoane. Viteza de rotatie este de aproape un km/h si o rotatie completa dureaza 30 de minute.London Eye ofera o panorama a orasului de 360 0 pe o raza de 40 km.

Ce m-a impresionat pe mine in Londra, si, de fapt, in toata Anglia, a fost curatenia, punctualitatea lor, ordinea si respectul pe care il au pentru ceilalti, amabilitatea cu care esti intampinat oriunde. Daca esti amator de masini sport, aici vei vedea admira unele dintre cele mai deosebite modele.

Poti sa vezi Londra live, aici.

Tu ai vizitat Londra? Ce anume ai vizitat si ce ti-a placut cel mai mult?

willspidermanL1L2L3L4L5L6

L9L8

5 thoughts on “Londra – Must see”

  1. Londra respira prin toti porii puterea coloniala a imperiului Britanic. Cind spun Londra ma refer la City pentru ca Londra este foarte mare si din pacate nu atat de frumoasa. Westminster Abbey este un MUST pe lista cu puncte turistice urmat de Marble Arch.
    Canary Wharf este de asemenea interesant din punct de vedere arhitectural.
    Covent Garden are un mic restaurant Italian pe care il recomand dar daca tot esti in Londra, trebuie sa mananci intr-un pub englezesc. O placinta cu carne de vaca si o bere englezeasca..yummy 🙂

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.