Cum arată lista de cumpărături a unei mămici?

Cum se descurcă mămicile?

Pentru a fi mai bine organizate, femeile întocmesc liste. Liste de cumpărături. TO DO list. Listă de cadouri. Pentru că ele se ocupă de lucrurile mărunte, au nevoie de ajutor. Atunci apelează la liste. Așa reușesc să se descurce de minune. Însă când ești mămică, lucruri se complică. Listă de cumpărături pentru bebeluș. Listă de lucruri de luat la plimbare. Și totuși, nu uită niciodată nimic.

Ce cuprinde lista de cumpărături a unei mămici?

După ce femeia, devine mămică, tot ea e responsabilă de cumpărături. Pentru că e atentă la detalii. Pentru că îi place să analizeze oferta.

Scutece – de nelipsit!

Printre cele mai importante lucruri pentru bebeluși, se numără scutecele. Mămicile aleg cu atenție brandul, calitatea, oferta. Variantele găsite online aici reprezintă uneori o adevărată salvare. Cutiile sunt destul de voluminoase și de grele. Mi se pare o idee bună să le comanzi online.

scutece bebeluși mămici

Hrană – lapte praf!

Pentru mămicile care nu pot alăpta, laptele praf este salvarea. Însă laptele praf trebuie ales la recomandarea unui pediatru. Din varietatea de pe piață, mama trebuie să știe ce să aleagă pentru puiul ei. Mămicile cumpără tot ce e mai bun pentru bebeluși. Această marcă este aleasă tot mai des de către mămici. O mamă știe la ce caracteristici trebuie să se uite.

Șervețele umede și uscate!

Șervețelele umede se folosesc la igienizare. Atât cele uscate, cât și cele umede nu lipsesc unei mămici. Un bebeluș curat are șanse mai mici de îmbolnăvire, de a lua viruși. Tendința oamenilor este de a pupa bebelușul pe mâini. Ceea ce nu este igienic. Știm cu toții că bebelușii sunt mereu cu mâinile în gură. Mama trebuie să îndepărteze mizeria de pe mâini cu ajutorul șervețelelor umede pe care le care la îndemână. Uneori bebelușii au reflux. Așa că mama trebuie să aibă la îndemână șervețele uscate pentru a curăța bebelușul și hainele acestuia.

Jucării potrivite vârstei!

Jucăriile sunt menite pentru a ajuta copilul să se dezvolte. De la jucării colorate, care scot sunete și luminează, până la jucăriile de gingii, toate sunt îndrăgite de bebeluși. Nu trebuie să exagerăm cu jucăriile, dar nici nu trebuie să-i lipsească. Ele trebuie cumpărate conform vârstei bebelușului.

jucării bebeluși mămici

Haine potrivite vârstei!

Se știe că bebelușii au ritmul lor de creștere. Nu vă recomand să cumpărați foarte multe pentru o anumită vârstă. În funcție de cum cresc,  le puteți cumpăra haine treptat. Astfel, aveți bucuria și plăcerea de a le cumpăra mereu ceva nou.

haine bebelusi mămici

Accesorii pentru bebeluși!

  • trusa de manichiură
  • baby monitor
  • suzetă
  • dezumificator pentru cameră
  • pernă pentru cap
  • termometru
  • cosmetice.accesorii bebelusi mămici

Lista de cumpărături pentru bebeluși cred că e lungă. Mereu e nevoie de ceva nou. Nimic nu trebuie să-i lipsească bebelușului!

Mămici, voi ce aveți mereu pe lista de cumpărături pentru bebeluși?

11 thoughts on “Cum arată lista de cumpărături a unei mămici?”

  1. Bine, cred ca e o lista pe care nu o faci saptamanal. Unele lucruri le cumperi la inceput, gen dezumidificatorul de camera, baby monitorul, termometre si alte gadget-uri pentru bebe. In rest, scutece, servete umede si uscate, pudra mentolata poate, astea sunt frecvente.

    Reply
  2. La noi e nevoie de umidificator, nu de dezumidificator. 🙂
    In ceea ce priveste restul listei, am ales scutecele textile in locul celor de unica folosinta, servetelele din bumbac organic in locul celor umede (exista si varianta din bambus, care se pot folosi atat ude cat si uscate si au avantajul ca se spala (de mana, in masina) si se pot reutiliza).
    Lapte praf, suzete, sterilizatoare, biberoane si alte accesorii nu am cumparat niciodata. In schimb am luat legatura cu un consilier in alaptare de fiecare data cand am considerat ca e nevoie.
    Ce nu am avut niciodata in cantitati suficiente erau fructele si wrapurile tesute (cel mai versatil sistem de purtare al copilului / copiilor).

    Reply
  3. Si eu mi-am facut liste multe cand erau picele bebelusi. Lapte praf nu am cumparat…nu au baut niciuna, insa scutece, servetele umede, cremute, samponele, uleiuri, jucarioare si hainute…astea cumparam in mod frecvent. Mai sunt siropelele pe care trebuia sa le avem in casa, comprese sterile, termometrul…Bine ca am trecut peste aceasta etapa 🙂 Acum insa sunt altele pe lista, printre care cartile sunt la mare putere, de colorat, de citit, interactive…

    Reply
  4. Eu nu am bebelus :)) dar ma intereseaza subiectul pentru nepotica ce o astept. Cu hainele deja am dat gres, am cumparat in avans marimi mai mari, dar nu-i problema, creste ea :)))

    Reply
  5. Cam aceasta lista o aveam si eu cand fetita mea era bebelus. Cred ca acest articol este foarte util mamicilor de bebelusi, o sa-i dau un share in lista mea.

    Reply
  6. Sincer nu imi fac. Merg pe ideea ca tin minte ceea ce am de luat si atunci cand merg prin market stiu pe la ce rafturi sa ma invart sau care sunt cele de pe care cumpar mai mult.
    La inceput am facut cumparaturi atat dupa internet cat si din magazinele fizice. Ulterior am cumparat doar hainute de pe net si restul produselor le-am luat din magazinele fizice pentru ca nu ma pricepeam prea bine in alegerea lor si vroiam sa le vad

    Reply
  7. Offf…ceea ce ai mentionat tu mai ss. Scutece pampers, servetelew umede si laptele praf sunt pe primul plan, dar nu Milupa, Nan ca acela ii place. De fapt nu am incercat altceva cu ce am inceput cu asta continuam si acum.

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.