Recomandare 100 de minuni ale Italiei

10

Italia – o țară minunată

Îmi place mult să călătoresc. În Italia, am fost deja de două ori. Pot să spun, că e o țară minunată. Peisaje sunt de vis, plaja este minunată. Despre gastronomie, nu știu dacă mai e ceva de spus. Toată lumea știe că bucătăria italiană este deosebită, extrem de sănătoasă și aromată. Anul acesta cred că vom alege din nou Italia pentru vacanța de vară.

100 de minuni ale Italiei

Italia editura ALL

Și dacă tot îmi place să citesc, am decis să mă documentez din timp. Pentru că îmi place mult Italia, vreau să știu mai multe despre zonele frumoase ale acestei țări. Așa am ajuns să comand cartea 100 de minuni ale Italiei de pe site-ul Editura ALLGăsim informații pe net, dar consider că petrec prea mult timp cu ochii în laptop. Am decis că o astfel de carte, un album plin de poze minunate, îmi dă informațiile necesare.

Padova – oraș din nordul Italiei

Padova Italia

A fost primul oraș pe care l-am vizitat. Este cunoscut și orașul Sfântului Anton de Padova. Citind, am aflat că este cel mai vechi oraș al Italiei. Padova este o destinație religioasă pentru mulți pelerini catolici, și nu numai. În inima orașului, se găsește Basilica di Sant’Antonio. Aici găsim moaștele Sfântului – corzile vocale, limba și madibula. Orașul este extrem de cochet și ți-e mai mare dragul să te plimbi pe străduțe înguste.

În Padova, am mâncat cea mai bună înghețată!

Veneția – un oraș minunat din Italia

Venetia Italia

Mi-am dorit mult să vizitez Veneția. Anul trecut, am reușit să ajungem să vizităm Veneția. Un loc unic, o destinație turistică mult râvnită. Citind, am aflat că Veneția este alcătuită din peste o sută de insule mici, adunate în jurul canalelor. Citind cartea, mi-am adus aminte cum ne plimbam noi pe canale, pe străduțe înguste. Cum admiram micile poduri, atât de înguste, atât de vechi. Piața San Marco trebuie vizitată. Vă recomand și o plimbare pe Canalul Grande. Nu spuneți NU unei plimbări cu gondola! Nu plecați din Veneția fără un magnet de frigider deosebit și fără o mască de Veneția colorată.

Burano și Murano – culoare și sticlă specific Italiei

Burano Murano Italia

Murano

Cred că toată lumea a auzit de sticla și bijuteriile din sticlă de Murano. Murano este un arhipelag de insule mici legate de poduri și despărțite de canale. Murano a fost numită ”Insula Flăcărilor” datorită cuptoarelor în care se ardea sticla. Orășelul este plin de magazine de bijuterii și obiecte de sticlă colorată, dar și de expoziții.

Burano

Mie mi-a plăcut foarte mult acest oraș pescăresc cu case viu colorate. Citind cartea am aflat că Burano este unul dintre cele mai prospere centre ale Europei de producere a dantelei datorită unei tehnici fine numite punto in aria. 

Ce orașe aș vrea sa vizitez din Italia?

E interesant să citești despre locurile pe care le-ai vizitat deja, Afli foarte multe detalii și curiozități. Însă e la fel de frumos să citești în avans despre locurile pe care ai vrea să le vizitezi. Eu, după ce am parcurs cartea, mi-aș dori să vizitez:

  • Roma și Vaticanul, cred că nu e nevoie de explicații,
  • San Marino – anul trecut nu am mai ajuns, poate anul acesta,
  • Amalfi – mă uit la poze cu Amalfi, de ani buni și tot visez să ajung acolo,
  • Lacul Como ”cel mai măreț” și Lacul Garda cel mai mare lac din Italia și de la poalele Alpilor,
  • Cinque Terre – locul ideal pentru plimbări și pentru a te simți în anii 1950.

Italia All

Ați vizitat Italia? Care orașe v-au plăcut cel mai mult? Care orașe v-ați dori să le puteți vizita?

Eu, după ce am terminat de citit această enciclopedie, m-am simțit relaxată ca după o vacanță! 

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

10 Comments

  1. Am fost de 2 ori, prima data la mare intr-o statiune Pinarella, aproape de Ravenna, iar apoi la Venetia. As vrea sa mai merg la Roma, Vatican si Milano. Dar momentan vreau sa bifez si alte tari, o sa mai treaca ani pana ma intorc in Italia.

  2. Eu am fost in Italia doar odata langa Milano si m-am simtit acolo ca acasa chiar daca ma deranja tonul pe care vorbeau italienii si rapiditatea lor. Dar m-as intoarce sa vad Venetia si Sicilia.

Leave A Reply

Read previous post:
comandă online
Ce merită să cumpărăm prin comandă online

Comandă online tot ce ai nevoie Comandă online pentru a economisi timp și bani. De la electronice și electrocasnice, până...

Close