Ladă frigorifică sau congelator? Iată de ce să alegi prima variantă

13

Ladă frigorifică sau congelator? Iată de ce să alegi prima variantă

Te afli în situația de a alege între un congelator, inclus în corpul frigiderului și o ladă frigorifică? În cazul în care nu știi în ce direcție să te orientezi, este necesar să întocmești o listă pentru a compara beneficiile oferite de fiecare variantă, precum și neajunsurile pe care le prezintă acestea. În general, alegerea aceasta depinde de câți membri are familia, de nevoile fiecăruia, de preferințe alimentare, dar și de preț.

Chiar dacă inițial te gândești să iei un congelator, este în regulă să te răzgândești. Atunci când cântărești soluțiile pe care le ai și pui în comparație avantajele și dezavantajele acestora, îți dai seama ce îți trebuie cu adevărat. Este posibil ca din motive practive, o ladă frigorifică Whirlpool sau orice brand preferi să îți fie mai utilă.

ladă frigorifică

Cum știi că faci cea mai bună alegere?

Îți prezint în rândurile ce urmează o serie de motive pentru care prima alternativă este mai la îndemână și îți va satisface nevoile pe care le ai.

 • Spațiu de depozitare suficient – primul motiv pentru care te orientezi după o astfel de soluție ar fi spațiul pe care ți-l oferă. În comparație cu un congelator, lada frigorifică iîți pune la dispoziție un spațiu deschis mult mai mare și ideal pentru a păstra și congela orice produs dorit. Dacă un congelator este împărțit în rafturi și sertare, cealaltă soluție nu îți pune astfel de piedici. În general, nu folosești lada numai pentru a pune o cutie de înghețată, deci aceasta este varianta optimă când vrei să introduci cantități mai mari de alimente.

Desigur, nu toți consideră că o ladă ar reprezenta răspunsul potrivit și aleg congelatorul pentru a păstra altfel ordinea, pentru a fi mai organizați.

 • Autonomia crescută în cazul unei pane de curent – niciodată nu poți ști când se întâmplă asta, deci de preferat este să optezi pentru o variantă ce prezintă o autonomie mai mare pentru ca alimentele să nu se decongeleze atunci când îți e lumea mai dragă, după cum se spune.
 • Preturile accesibile – dacă ar fi să faci o comparație din acest punct de vedere, ai ajunge la concluzia că este mult mai avantajoasă o lada frigorifica Whirlpool sau brandul pe care îl preferi. Mai ales când alegi un model care are aceeași capacitate de congelare cu un congelator, însă dispui de un spațiu mai mare, clar că vei alege varianta cu cele mai multe avantaje, nu e așa?
 • Facturi mai mici la energie – ce părere ai despre un preț scăzut la facturi? Chiar dacă vorbim despre clasa energetică A+, vei ajunge singur la concluzia că o ladă este mult mai convenabilă decât un congelator. Asta se datorează modului în care se face schimbul de aer cald din interior cu cel rece din interior. Spre exemplu, atunci când ții ușa deschisă pentru a găsi ceva anume, aparatul va consuma mai mult curent pentru a regla temperatura după închidere. În cazul lăzii, cantitatea de aer rece pierdută este mai redusă? De ce? Ei bine, asta se întâmplă pentru că ușa sa este poziționată deasupra, iar închiderea este mai etanșă pentru că greutatea acesteia apasă pe garnitură.

Așadar, ce părere ai despre toate aceste avantaje? Reprezintă un motiv bun pentru care să optezi pentru o ladă frigorifică în locul unui congelator?

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

13 Comments

 1. Eu am lada frigorifica de mai bine de 10 ani. E foarte utila pentru a depozita fructe, legume, verdeturi, frunze de vita de vie, carne etc
  In congelator aduc strict ceea ce urmeaza sa folosesc in doua zile maxim.

 2. Parca mi-ai citit gandurile :)) Am o combina frigorifica de vreo 6 ani, dar congelatorul nu imi ajungea, era prea mic, asa ca am optat pentru o lada frigorifica…una mare… de 350litri 😀 O am de 2 ani, tare incantata sunt de ea, o burdusesc cu de toatre pentru iarna si nici nu se simte la factura de energie electrica, consuma super putin.

 3. ca spatiu de depozitare si mie mi se pare ca lada frigorifica este o alegere mai inteligenta. Unii se plang insa ca nu sunt suficient de bine compartimentate lazile si ca nu mai gasesc asa usor ce au pus in ea. Eu nu am inca nici lada nici congelator si mi-e greu sa iau o decizie in acest moment.

 4. Pentru una sau doua persoane congelatorul combinei frigorifice este arhisuficient. Pe bune! Uneori, cum se intampla chiar in aceste zile, ramane un sertar complet gol si in felul asta pot sa le si spal, fara sa mai dezghet totul.

 5. Eu folosesc congelatorul de la frigider. Are 3 rafturi maricele si pentru cate lucruri congelez eu, imi este suficient. Mamei nu-i ajunge si foloseste o lada frigorifica

Leave A Reply

Read previous post:
alege electrocasnice
Alege electrocasnice prin comparație

Cum poți alege electrocasnice? Alege electrocasnice pentru o viață. Eu pe principiul acesta am mers. Nu este ușor să alegi...

Close