Învață să pui sănătatea pe primul loc

Ultimii ani ne-au dovedit că sănătatea este cea mai importantă. În goana după carieră, treburi casnice și familiale, ne neglijăm pe noi. Corpul are resursele sale pentru a ne susține, doar că ele mai trebuie și completate.

Din păcate, trebuie să avem diferite dureri sau afecțiuni, și atunci înțelegem să punem sănătatea pe primul loc. Facem investigații, urmăm tratament și ne schimbăm gândirea. Nu e nevoie să ajungem la dureri insuportabile și intervenții chirurgicale. Trebuie doar să avem mai multă grijă de noi.

Să ne facem timp pentru noi

Timpul este limitat pentru fiecare dintre noi. Ne-am dori să facem mai mult, dar avem mereu scuza cu timpul. Deși după ce suntem bolnavi, ne putem aloca timp pentru investigații.

Kinetoterapia poate fi de real ajutor și ne poate scuti de o intervenție chirurgicală. Ruptura de menisc este o afecțiune tot mai des întâlnită și, din păcate, neglijată. Important este să se stabilească dacă e ruptură de menisc sau altă afecțiune, și să se treacă la tratament cât mai repede. E mai ușor să înveți să faci exerciții pentru întărirea musculaturii piciorului decât să ajungi la operație.

Fibromialgia, afecțiunea cu care nu trebuie să învățăm să trăim

De multe ori, învățăm să trăim cu o durere sau un disconfort. Este mai comod, deși poate ascunde alte afecțiuni. Cred că majoritatea dintre noi suferim de fibromialgie, dar nu ne gândim să o tratăm decât când durerea devine greu de suportat.

Să punem sănătatea pe primul loc înseamnă și să avem o viață lipsită de durere. O durere îndurată și tratată cu antiinflamatoare ne ia prea mult din energie și ne face mereu irascibili. Mișcarea, exercițiile fizice, dar și masajul kinetoterapeutic sunt de real ajutor. Vorbesc din propria mea experiență. Stau mult pe scaun și lucrez la laptop într-o poziție ușor incomodă și deloc potrivită pentru corpul meu. La început, aveam mici dureri și le-am tot ignorat. Dar durerea m-a ajuns din urmă, și singura modalitate de a scăpa de durere și de a trata afecțiunea, a fost masajul. Și acesta este dureros în primă fază, dar merită din plin pentru senzația de bine de după.

Să prevenim ca să nu ajungem să tratăm

Există multe afecțiuni, care identificate din timp și diagnosticate corect, pot fi tratate ușor. Este esențial să învățăm că vitaminele, alimentația și mișcarea sunt de real ajutor. Durerea și disconfortul nu trebuie subestimate sau ignorate.

Știu că investigațiile necesită timp și bani, dar măcar așa putem preveni accentuarea afecțiunilor. Și da, trebuie să punem sănătatea pe primul loc pentru că e cea mai importantă.

7 thoughts on “Învață să pui sănătatea pe primul loc”

  1. O sa completez putin articolul tau precizand ce-i fibromialgia. Ea afecteaza oasele si muschii, principalele simptome fiind oboseala, durerile musculare si cele articulare. Nu exista un anume tratament pentru fibromialgie, dar exercitiile fizice asociate cu un stil de viata sanatos amelioreaza simptomele.

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.