Indragostita de un masai – Corinne Hofmann, 2007

corine-hofmann-indragostita-de-un-masai“Loviturile vietii nu sunt numai distructive, ci si constructive; ca loviturile ciocanului in dalta unui sculptor priceput.” Octavian Paler

Autoarea, Corinne Hofmann, a fost mereu pasionata de calatorii, fiind foarte interesata de culturile altor popoare, de mentalitatea altor natii si de modul lor de viata. Este bine ca inainte sa te aventurezi intr-o calatorie, sa te documentezi despre locul unde vei merge.

Tribul Masai reprezinta o grupare de razboinici indigeni, localizata in estul continentului african (in Kenya si in partea de nord a Tanzaniei). Ei locuiesc in colibe micute, construite din balegar uscat de vita, poporul masai avand un adevarat cult pentru vite.

Credinta lor religioasa are in centru o forta divina suprema, “un fel de Dumnezeu”, pe nume Enkai, care traieste pe un munte.

Povestea ei de dragoste incepe odata cu calatoria ei in Kenya. Aici se indragosteste de un barbat, de un masai. Pusa sa aleaga intre confortul vietii din Elvetia si povestea de dragoste alaturi de acest barbat, in mijlocul salbaticiei, ea nu ezita. Puterea ei de sacrificiu e de nedescris.

Pentru dragoste, a infruntat malaria si alte boli specifice zonei, a acceptat o viata simpla, lipsita de orice confort sau utilitate. Orice poveste de dragoste, are si un sfarsit, in acest caz, nefericit. Sotul ei devine gelos atunci cand ea relationa cu alti barbati pentru comert si, astfel, totul se naruie. Isi ia inima in dinti, fetita in brate si pleaca, inapoi in Elvetia.

Nu regreta niciun moment experienta. Si poate a gandit ca si Scarlet O’Hara “si maine e o zi”.

3 thoughts on “Indragostita de un masai – Corinne Hofmann, 2007”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.