Atenție la încălțămintea copiilor!

Un stil de viață sănătos e mai mult decât credem. Pe lângă alimentație, e vorba de mișcare, hidratare, chiar și de calitatea articolelor vestimentare. Grija pentru sănătatea noastră și a familiei, trebuie să includă și un interes ridicat pentru proveniența hainelor. Tot mai multă lume se plânge de alergii provocate de articolele vestimentare. Ați observat că în ultimul timp, hainele sunt tot mai colorate, tot mai parfumate și pline de accesorii? Chiar dacă sunt la modă, nu sunt întotdeauna și ”sănătoase” pentru piele. Atenția trebuie îndreptată în mod deosebit atunci când e vorba de încălțăminte copii.

La ce trebuie să fim atenți când cumpărăm încălțăminte pentru cei mici?

 • pantofii de interior sau pantofii de casă – trebuie să aibă o talpă care să nu alunece. Interiorul să fie căptușit, dar să lase piciorul să respire. Evitați pantofii cu șireturi, cei mici aleargă, se joacă, fug și e bine să preîntâmpinăm accidentele datorate șireturilor prea lungi sau desfăcute. Noriel are câteva propuneri de pantofi tare drăguți.
 • șlapii de plajă – trebuie să fie din cauciuc moale, colorat cât mai puțin cu putință. Evitați articolele vestimentare prea colorate care pătează pielea și pot genera alergii. Închizătoarea să fie simplă, dar sigură. Adică cei mici să se poată lega singuri, dar să nu existe riscul să scape pantoful din picior sau să-i alunece la joacă.
 • cizmele – indiferent că vorbim de cizmele de iarnă sau cele de ploaie, trebuie să fim atenți la materialul din care sunt confecționate. Mare atenție și la căptușeală, pentru cizmele de iarnă optați pentru burete sau blăniță naturală.
 • închizătorile – de preferat, să nu intre în contact cu pielea și să nu jeneze piciorul, modul de închidere. Există anumite capse sau capătul fermuarului care poate zgâria sau irita pielea.
 • materiale de calitate – indiferent că vorbim de interior, exterior sau talpă, toate trei sunt importante. Optați pentru piele naturală sau material textil de calitate. Evitați cât mai mult plasticul în interior. Talpa să fie moale, pantoful suficient de rigid cât să mențină piciorul în poziția corectă.
 • mărimea corectă – o mărimea prea mică poate afecta dezvoltarea corectă a piciorului. O mărime prea mare îl va face pe copil să se împiedice. Încercați să cumpărați încălțăminte copii din magazine specializate, și de preferat, cu cei mici de față. Vă recomand să-i lăsați să probeze și să facă câțiva pași pentru a vedea dacă mărimea e corectă, dacă pășește bine și dacă îi sunt comozi copilului.

Aveți nevoie de răbdare când ieșiți la cumpărături cu cei mici.

 • dar vă asigurați astfel că modelul ales e pe gustul copilului, iar mărimea este bună.

Alocați timp suficient pentru cumpărături cu cel mic.

 • copil fiind, din curiozitate se va opri la toate vitrinele, va studia tot va vedea pe rafturi. Aveți răbdare și lăsați-i timp pentru a se acomoda cu magazinul și personalul pentru a nu primi în schimb, o criză de plâns.

Vă place să mergeți la cumpărături cu cei mici când cumpărați lucruri pentru ei?

Foto

12 thoughts on “Atenție la încălțămintea copiilor!”

 1. Nu am nicio sansa sa fac ceva cumparaturi avandu.l pe cel mic cu mine.
  Ai mare dreptate, calitatea hainelor si a incaltamintei pentru copii e foarte importanta intrucat ei au pielea mult mai sensibila ca noi.

  Reply
 2. Eu am ales mereu incaltaminte nu doar estetica dar si santoasa mai ales ca cea mica incepuse sa calce usor spre interior. Niste talonete si 1 an cu incaltaminte de corectie m-=au facut sa fiu mult mai atenta cu ce o incalt pe cea mica.

  Reply
 3. si inca ceva, de preferat sa aiba talonet, eu am avut o experienta din care am iesit cu bine datorita unui domn care mi-a trimis incaltaminte pentru fata, pe vremea aceea nu se gaseau cu talonet!

  Reply
 4. Pentru copil cumpar doar ce este mai bun. La inceput am cumparat incaltaminte speciala, la preturi exorbitante, apoi am gasi chiar pe site-ul recomandat de tine. Acum cand a mai crescut sunt atenta la calitatea talpii, sa fie din piele si sa sustina perfect calcaiul.

  Reply
 5. Inca nu am bebe, dar imi amintesc ca mama era mereu atenta la ceea ce ai punctat tu mai sus cand imi lua papucei in copilarie. Si acum imi amintesc cum verifica daca e buna marirea si daca degetul mare ajunge pana in varf sau nu.

  Reply
 6. Imi este tare greu sa cumpar haine pentru copil in lipsa lui. Uneori mai intuiesc, dar la incaltaminte imi este putin mai greu. Prefer sa cumpar numere putin mai mari. Mai exista si varianta inm care stiu exact ce marime trebuie sa cumpar

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.