Importanța corpurilor de iluminat în locuința ta

Alegerea corpurilor de iluminat

Cu toții ne dăm seama cât de importantă este iluminarea pentru a crea un spațiu frumos și funcțional. Lumina dintr-o încăpere ne poate ajuta să fim mai productivi, dar ajută și la relaxare. Sentimentul este de spațiu confortabil. Iluminarea determină modul în care percepem texturile, culorile. Poate da o notă aparte unui spațiu.

Importanța corpurilor de iluminat este dată de două puncte. Lumina este esențială în locuință, dar ele sunt și obiecte de decor de bază. Pe piață, găsim o varietate de modele de corpuri de iluminat. Alese cu atenție, să întrunească cele două nevoi, pot fi centrul de atracție al unei încăperi.

Care este importanța corpurilor de iluminat dintr-o locuință?

Trebuie să vă faceți un plan. Să știți destinația pentru fiecare încăpere. Corpurile de iluminat le vei alege în funcție de design, dar și de lumina pe care o oferă. Alege calitate, nu cantitate. Lumină puternică în bucătărie și la locul de luat masa, dar scăzută în intensitate în living. Ține cont și de lumina naturală pe care o ai într-o încăpere, un detaliu important.

*Tipul de iluminat necesar

Lampa de tavan este baza când ne gândim la o sursă de lumină. Și nu este neapărat, soluția ideală. Alege destinația și funcționalitatea unei camere. Și abia apoi poți stabili tipul sursei de lumină.

 • lumină ambientală, adică o lumină slabă, caldă;
 • lumină generală, clasica lumină deasupra capului;
 • lumina direcțională, ea iluminează o anumită zonă;
 • lumina decorativă, lumina de artă.

De mare folos, ar fi realizarea unui desen cu proiectarea luminii de către corpurile de iluminat. Astfel vei vedea dacă lampa de tavan îți este necesară sau poți renunța la ea. Pentru citit, este de preferat o lampă de podea. Aplice de perete, la distanțe diferite, pentru a umple un spațiu gol. Deasupra mesei, ar fi ideal un corp de iluminat cu mai multe brațe. Fiecare încăpere ar trebui să dispună de 2 sau 3 surse de lumină pentru a obține un bun echilibru, dar și iluminarea ambientală potrivită.

*Definirea stilului

Alege un stil pentru designul casei tale, stabilește exact care este. Pentru că există o mulțime de variante, iar alegerea corpurilor de iluminat poate deveni o sarcină copleșitoare. Caută doar acele lămpi care ți se potrivesc cu stilu ales și cu piesele de mobilier deja stabilite. Dar nu uita, un mic contrast de culori și de stil poate fi amuzant. Poți chiar să descoperi combinația ideală pentru tine.

importanța corpurilor de iluminat

*Acordă importanță și becurilor

Corpurile de iluminat le alegem pentru designul lor. Mare atenție la becuri pentru că ele sunt partea importantă și utilă din corpurile de iluminat. Așa că ele trebuie alese cu grijă ca să fie potrivite cu nevoile noastre.

 • incandescente, lumină caldă, tipic de interior, puțin eficiente din punct de vedere energetic, industria le va elimina treptat;
 • halogene, lumină caldă, ele se încălzesc, grijă când le atingeți, consum mare de energie;
 • fluorescente, lumină rece, eficiente energetic, dar estompează culorile; potrivite pentru zone de lucru, garaje, holuri, subsoluri;
 • LED, varianta cea mai scumpă, dar probabil și cea mai rentabilă în ceea ce privește consumul de energie; sunt într-o continuă dezvoltare, avem tot mai multe opțiuni incredibile; scoate în evidență frumusețea culorilor.

Lumina este importantă în locuința ta

Lumina ne poate ajuta să creăm interioare frumoase. De câtă lumină e nevoie într-o cameră, depinde de dimensiunea camerei, de destinația acesteia și de atmosfera pe care doim să o creăm.

Nu uita! Iluminatul poate transforma complet un spațiu, nu doar luminează colțurile întunecate, dar îți poate influența emoțiile. Puterea luminii este mai importantă decât credem. Lumina potrivită ne determină starea de spirit, ne inspiră și ne motivează. Și tot ea, lumina, însuflețește lucrurile mărunte, rutina zilnică, momentele cu familia și prietenii, dar și sărbătorile!

Care consideri că este importanța corpurilor de iluminat? Ai ținut cont de câteva aspecte când le-am ales pentru casa ta?

Foto

12 thoughts on “Importanța corpurilor de iluminat în locuința ta”

 1. Îmi plac recomandările și informațiile tale.
  Când am construit am lăsat mână liberă specialiștilor și nu prea sunt mulțumită. De atunci tot vreau să schimb lucrurile așa cum îmi plac mie.

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
bibliotecă cu stil
Sfaturi pentru o bibliotecă cu stil

Biblioteca - punctul de atracție al locuinței Cărțile trebuie să se regăsească în orice casă. Biblioteca este locul unde cărțile...

Close