Împărăteasa Orhidee de Anchee Min recomandare lectură

Împărăteasa Orhidee – lectură aparte

Îmi place mult să citesc. Îmi doresc să acopăr cât mai multe domenii. Am citit multe cărți despre evrei. Mi-am dorit să citesc despre China. Știu puține despre ce a fost acolo. M-am gândit să încerc o lectură diferită.

Nu regret. E interesant să vezi alte culturi ce obiceiuri au. Puteți găsi această carte, și multe altele frumoase, pe site-ul Târgul Cărții.

Împărăteasa Orhidee

Împărăteasa Orhidee – poveste de viață

E interesant cum o dramă din viață ne poate schimba viața. Uneori viața are ceva bun pus deoparte pentru noi. Trebuie doar să nu ne pierdem speranța.

Orhideea trebuie să ducă sicriul tatălui ei în satul de baștină. Acolo și-a dorit să fie înmormântat. Nu știe că rămând acolo, destinul ei va lua o altă întorsătură. Împăratul își caută soții. Ea făcând parte din clanul căutat se înscrie pe listă. Împăratul își alege 7 soții și 3000 de concubine. Din cele 7 soții, doar una este principală. Celălalte locuiesc singure în palate separate. Ele dispun de servitori și eunuci gata să le servească.

Pare simplă viața de împărăteasa

Ți se gătesc 99 de feluri de mâncare. Un eunuc gustă mâncarea înainte pentru a se asigura că nu e otrăvită. Are asistență mereu, de dimineața până seara. Dacă acceptă să fie spălată de servitoare, ea nu poate accepta să fie asistată și la toaletă. Nu are dreptul să schimbe nicio regulă. Așa că cu timpul învață să se supună.

Împărăteasa Orhidee

Dimineața prin fața ei se perindă rochii, accesorii și pantofi. Ea trebuie doar să aleagă. Apoi este îmbracată și machiată ca și cum ar fi o păpușă. Dacă la început pare interesant, cu timpul devine obositor și plictisitor. Se îmbracă doar ca seara să se dezbrace fără să o vadă nimeni.

Cu timpul își dorește să ajungă la Împăratul Hsien Feng. Ca să o cunoască. Ca să o dorească. Mituiește eunucul șef pentru a face să fie chemată de împărat. Prima noapte petrecută împreună este diferită de cum se aștepta. Acea noapte o va aduce tot mai aproape de împărat. Acea noapte îl va face pe împărat să o prețuiască tot mai mult.

Împărăteasa Orhidee – destin neașteptat

Legătura dintre ei este tot mai strânsă. Însă starea de sănătate a împărătului este tot mai șubredă. Cum reușește Împărăteasa Orhidee să-l ajute, cum viața ei se schimbă total, vă las pe voi să descoperiți. E interesant firul poveștii. E interesant de descoperit alte tradiții. E o lectură diferită, dar extrem de incitantă. A fost printre puținele cărți citite în câteva zile. Tipul de carte pe care nu o poți lăsa din mână.

Voi ați citit povestea Împărătesei Orhidee? V-a plăcut povestea? Ce alte cărți pe această temă îmi recomandați?

15 thoughts on “Împărăteasa Orhidee de Anchee Min recomandare lectură”

 1. Nu am citit aceasta carte pana acum, insa chiar ieri cand am fost la librarie sa-mi iau o carte de la Murakami, am vazut-o pe raft si m-am uitat putin la ea. Cred ca o vazusem la tine pe instagram, ca mi se parea cunoscuta si nu mai stiam de unde.

  Reply
 2. Am citit cartea în urmă cu mai mulți ani. Am avut o perioadă când doream să aflu diverse lucruri. Mă “fixam” pe o temă (evrei, arabi, asiatici etc) , căutam cărți cu acele subiecte și demaram maratonul de lectură 🙂 ))))

  Reply
 3. Pare tare draguta cartea. Imi aduc aminte ca acum ceva ani am vazut o telenovela coreeana la televizor si era tot asa, despre viata la curtea regilor sau cum se numeau ei. Am sa caut si eu cartea!

  Reply
 4. valeu, 3000 de concubine? Dar ce facea cu ele? Cred ca o sa citesc si eu cartea asta sa vad care e treaba cu imparatul asta asa potent. Bine. si povestea pare interesanta, dar e o curiozitate de-a mea asta.

  Reply
 5. Nu am citit nimic din cultura chinezeasca, coreeana sau japoneza. Pe mine ma atrage cultura hindusa. Dar fiecare are un farmec. Culmea, o carete te poate ajuta sa intelegi mai bine anumite lucruri care par deplasate sau chiar te poate sa indragesti o cultura care nu te atragea pana la acel moment. Eu sunt pasionata de India de mai bine de 10 ani, dar inainte nici nu voiam sa aud de ei. Chiar mi-as dori sa inteleg mai bine intreaga cultura asiatica si sa imi extind tentaculele depasind granita Indiei si migrand si pe la vecini. 😀

  Reply
 6. Imi place mult recenzia ta. Ai trezit interesul fara sa dezvalui detalii importante. Desi nu pare genul de carte pe care il citesc in mod normal, consider ca e important sa ti largaesti orizonturile.

  Reply
 7. Suna bine. De vreo cativa ani au inceput sa ma atraga subiectele istorice, fie la carti, fie la seriale. Si nu-mi placea istoria, cel putin aceea invatata in scoala, care nu era altceva decat un lung sir de ani si de batalii. Istoria asta prezentata asa, place, o retii, devine vie si adevarata. Aceea seaca din manualele trecutului – si poate si ale prezentului – e statistica. Ti-as recomanda Piramidele lui Napoleon, de William Dietrich, desi poate ca nu e de aceeasi factura, ca e mai cu aventuri, este plasata tot undeva in istorie.

  Reply
 8. N-am citit cartea, dar am vazut filme care cat de cat se apropie de subiectul cartii. Imi e greu sa inteleg si acum cum de unele femei accepta sa fie una din neveste, mai ales cand stii ca are si amante, dar banuiesc ca la vremea aia nu aveai de ales.

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.