Hachiko: A Dog's Story – dramă, acţiune, familie, 2009

Hachiko__A_Dog's_StoryDin seria filmelor deosebite cu căţei, vă recomand filmul Hachiko: A Dog’s Story cu renumitul actor, Richard Gere. E un film deosebit, iar sfârşitul vă va pune puţin pe gânduri. Cuvântul care poate descrie cel mai bine acest film, este loialitate!

Richard Tiffany Gere s-a născut în 31 august 1949 în Philadelphia, SUA. El şi-a început cariera de actor în 1970, iar rolul din American Gigolo i-a adus titlul de sex-simbol. A avut un real succes cu filme, precum Days of Heaven, An Officer and a Gentleman, Pretty Woman, Primal Fear şi Chicago.

Gere a început să fie interesat de budism, când a călătorit în Nepal, în anul 1978 şi este un mare fan al lui Dalai Lama. Gere luptă pentru drepturile omului în Tibet, este co-fondator “Tibet House”, creator al “The Gere Foundation”. La Jocurile Olimpice din 2008 ţinute la Beijing, Gere a organizat o manifestaţie pentru a determina China să recunoască independenţa Tibetului.

Richard Gere a jucat în peste 40 de filme, a avut nenumărate nominalizări pentru diferite roluri, iar talentul i-a fost recunoscut prin mai multe premii.

Iată şi câteva detalii despre rasa căţelului din film, akita.

akitaAkita este un câine de talie mare, originar din Japonia, folosiţ pentru pază şi apărare. Este un câine ideal pentru casă, sunt tăcuţi, urlă rar, şi şi atunci numai dacă consideră că e ceva important. Akita este un câine curat, adesea comparat cu pisicile datorită faptului că sunt foarte curaţi şi nu miros. Este un câine devotat, răbdător, demn, protector al copiilor. Nu se recomandă a fi lăsat singur, nesupravegheat prea mult timp, deoarece se plictiseşte repede şi riscaţi să vă treziţi cu stricăciuni. Chiar dacă nu sunt genul de câini care să arate afecţiune, ei sunt loiali şi devotaţi, scopul lor fiind să vă protejeze şi să vă ţină companie.

Hachiko: A Dog’s Story este adaptarea americană după povestea japoneză despre un câine loial pe nume Hachiko. Acest prieten special îşi va însoţi stăpânul zi de zi la gară, şi se va întoarce după-masa să-l aştepte când vine de la muncă. Zi de zi la aceeaşi oră, în acelaş loc. Din nefericire, stăpânul său moare într-o zi şi nu se mai întoarce niciodată în gară. Loial, Hachiko se întoarce la gară la aceeaşi oră, şi a doua zi, şi a treia zi, timp de nouă ani şi aşteaptă ca stăpânul său să se întoarcă. Prin simpla sa prezenţă, Hachiko îi învaţă pe cei din jur ce înseamnă dragostea, răbdarea, loialitatea.

Hachiko Statue ShibuyaAstăzi în faţa gării Shibuya din Japonia, există o statuie de bronz a căţelului Hachiko, ca o amintire permanentă a devoţiunii sale.

Vă las să urmăriţi trailer-ul şi sunt convinsă că acest film o să vă placă mult!

1 thought on “Hachiko: A Dog's Story – dramă, acţiune, familie, 2009”

  1. asta e unul din putinele filme la care am plans la sfarsit….da’ nu orice plans ..ci din ala de te durea sufletul….foarte profund e filmul!!! si chiar daca e trist, e bine facut, catzelul e absolut superb…iar finalul spune multe despre caracterul (sau lipsa lui!!!) la noi oamenii….

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.