Gothic 3 – un joc cu personalitate

Gothic 3 – un joc cu personalitatePutem să începem prin a spune că este interesant, relaxant, de weekend.

Da, este plăcut, este ușor de digerat, este pentru cei care doresc să încerce o nouă experiență. RPG, adică Role Playing Game, este pentru cunoscători cea mai bună metodă de a intra într-o lume a fanteziei, o lume în care ingredientele sunt puse facil la îndemâna jucătorilor, de către creatori. Este totuși de menționat că limita dependenței este destul de ușor de trecut. Astfel, nu este recomandat cu precădere celor care nu reușesc să își stăpânească instinctele și celor care nu reușesc să se lase de fumat.

După primele mișcări pe care le-ați făcut cu personajul, după primele discuții purtate cu interlocutorii, după primele task-uri duse la bun sfârșit, veți descoperi că devine din ce în ce mai greu să vă retrageți din fața ecranului. Limita dependenței este atinsă atunci când observați ora târzie în noapte și atunci când deși vă simțiți pleoapele grele, simțiți oboseala cum vă răpune și nevoia de somn cum își spune cuvântul, tot continuați să controlați personajul și porniți mai departe în căutarea de noi aventuri.

Aventura nu este deloc supraapreciată în acest joc. Deși există destul momente în care discuțiile dintre personajele cu care interacționați sunt destul de lungi, acestea nu fac decât să deschidă noi și noi porți înspre noi tărâmuri pregătite să fie explorate. Odată intrați pe aceste tărâmuri, grafica excelentă vă pune la dispoziție detalii menite să impresioneze. O necesitate impusă de către acest frumos joc este existența unui PC sau laptop cu o configurație mai mult decât bună. Se întâmplă să aveți prea puțin RAM? Un sfat util: porniți la cumpărături, merită orice efort.

Constatăm că principala atenție pe tot parcursul jocului se îndreaptă înspre creșterea personalității personajului, fie că este vorba despre experiența în diferite domenii, fie că discutăm despre anumite abilități. Toate conlucrează la finisarea unui personaj de poveste, un personaj de care sunteți mândri și care este capabil să vă ofere toată satisfacția promisă de joc. Posibilitatea de a alege o anumită categorie socială din care personajul să facă parte este un alt ingredient important al acestui joc. Vă sunt puse la dispoziție opțiunile de afiliere la tagma Paladinilor, a Rebelilor, a Hoților, a Vrăjitorilor sau chiar a Orcilor. Fiecare dintre acestea supun personajul la noi încercări și îl îndreaptă înspre un anumit stil de luptă sau la concentrarea pe anumite abilități. Perfecționarea personajului se face în timp, prin cumularea de experiență.

Pe măsură ce avansați în joc, povestea devine tot mai interesantă, tot mai plină de intereacțiuni, de personaje colorate, de creaturi de basm. Apar dragoni, monștrii de foc, de piatră, zombie și multe altele. Nu este un joc care să provoace sperieturi, întâlnirea cu aceste creaturi având la bază doar necesitatea îndeplinirii unor task-uri primite pe parcurs. Este un rău necesar, un rău împotriva căruia trebuie să vă exprimați abilitățile și experiența dobândită. Veți deveni în timp un bun luptător, un maestru al săbiilor, un excelent alchimist, un bun magician. Fiecare persoană pe care o întâlniți poate să reprezinte o cale mai ușoară de a vă crește abilitățile și experiența.

Este de asemenea indicat să jucați întreaga trilogie a jocului, deoarece povestea curge de la unul la celălalt. Puteți totodată să observați și evoluția jocului și a companiei producătoare, Piranha Bytes.

Vă dorim o experiență minunată în tărâmurile Gothic-ului.

 

3 thoughts on “Gothic 3 – un joc cu personalitate”

 1. Seria GOTHIC sunt jocurile copilăriei mele! Și acum îmi amintesc când aveam 10 ani și a apărut GOTHIC 1, iar fratele meu pasionat de calculatoare mi-a făcut rost de o placă video și destul RAM încât să îl pot juca în voie, în detalii aproape maxime! Pe vremea aceea, ca să nu ne stricăm ochii, pe mine și pe fratele mai mic nu ne lăsa mama mai mult de o jumătate de oră pe zi la calculator și așa jucam cu rândul pe același save ca să îl terminăm mai repede. Ce vremuri…

  M-am bucurat nespus să găsesc pe blogul tău un articol despre GOTHIC 3. Tocmai acum câteva luni m-am reapucat pentru a N-șpea oară de toată seria și să văd că mai sunt și alte persoane care îl apreciază cum se cuvine, m-a umplut de fericire! 😀

  Reply
 2. Eu am jucat mai de mult Gothic 3 cand eram mai mic dar atunci nu știam prea multe despre joc , doar omoram animale , rebeli și orci .
  Acum il joc iarași dar de data asta il joc ca la carte deja sunt in Silden , am cam terminat misiunile din restul orașelor , mai am cateva in Silden și apoi ma indrept spre Gotha dupa care in Faring .

  A daca este cineva care vrea sa se apuce de Gothic 3 , va dau un sfat , nu va bagați sa eliberați orașele de orci daca nu ați terminat toate misiunile din toate orașele , asigurațiva ca ați terminat toate misiunile din toate orașele , daca incepeți sa eliberați pe rand orașele de la inceput , atunci cand veți ajunge mai departe in celelalte orașe , Lideri din orașele respective va vor percepe ca pe un inamic .
  Misiunile de distrugerea taberelor de rebeli nu sunt importante , de cat daca vreți fiți de partea orcilor .

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.