Mașina ta este gata de vacanță?

24

Gata de vacanță? Cum evadăm?

Cine nu este gata de vacanță după luni de izolare? Cred că toți ne-am făcut planuri de concediu. Și sperăm din tot sufletul să se poată concretiza. Unii urmăresc știrile din țările unde doresc să meargă sau au deja achiziționate bilete. Alții își fac planuri de vacanță în țară. Avem multe locuri minunate care merită vizitate. Mai mult decât oricând, avem nevoie de relaxare și detașare.

Un circuit prin țară cu  motociclete, poate fi o adevărată experiență. Mi-ar plăcea o călătorie pe renumitele noastre șosele spectaculoase. Adrenalina cred că ar atinge cote maxime și m-ar încercat un sentiment aparte de libertate.

gata de vacanță

Mașina ta este gata de vacanță?

Moticicleta este varianta pentru aventură. Însă mașina ne asigură confort. Cum vremea e destul de capricioasă, o vacanță cu mașina mi se pare mai practică. Eu plec în vacanțe cu multe bagaje. Îmi place să am toate cele necesare cu mine.

Perioada de izolare a fost pauză și pentru mașini. Dacă intenționați să porniți la drum, o revizie a mașinii se recomandă. Nu mergeți pe principiul că o mașină care a staționat, nu poate avea defecțiuni. Parcă e mai bine să plecați la drum știind că totul e în regulă!

 • schimbarea anvelopelor

Dacă nu ați optat pentru anvelope all season, vă recomand să le schimbați la timp. Știu că a fost aglomerat în perioada de după starea de urgență. Dar nu neglijați acest aspect. Dacă sunt uzate, nu porniți la drum cu ele. Cauciucurile sunt importante când vine vorba de siguranță!

 • revizia periodică

Revizia periodică este obligatorie și este pentru binele nostru. Mecanicul va verifica în detaliu mașina. El vă va sugera ce piese auto trebuie schimbate. Nu neglijați mașina și nu amânați schimbarea pieselor sau unele reparații. Nimic nu este mai neplăcut decât să pornești la drum cu inima strânsă. Sau vacanța ta să fie stricată pentru că mașina s-a defectat.

 • nu uita de rovinietă și de asigurare

Pentru siguranța noastră și pentru a evita amenzile, vă recomand să verificați periodic valabilitatea acestor două. Rovinieta nu este neapărat justificată la noi în țară, dacă privim calitatea drumurilor, dar este obligatorie. Amenda este prea mare și chiar nu merită.

Asigurarea este obligatorie și de folos pentru ambele părți în caz de accident. Pentru un plus de liniște, optați și pentru asigurare tip CASCO, mai ales dacă mașina este mai nouă.

 • atenția în trafic

Mașinile mai noi fac condusul o adevărată plăcere. Foarte important este ca șoferul să fie atent și odihnit. Perioada de izolare ne-a scăzut capacitatea de concentrare. Așa că vă recomand să conduceți prudent. Vacanța înseamnă drumuri mai lungi și necunoscute.

Vei opta anul acesta pentru concediu în țară? Ești gata de vacanță, dar este și mașina ta pregătită? Ce verificări faci înainte de a porni la drum cu mașina sau motocicleta?

Foto

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

24 Comments

 1. Noi deja am evadat pe la Bacau si Brașov cu mașina saptamana trecuta iar de luni plecam la mare. Nu mai rezistam si trebuia sa ne plimbam si noi dar și cel mic avea nevoie de o ieșire. Dar ai mare dreptate iar masina trebuie bine verificată înainte de orice plimbare.

 2. Imi doresc o masina noua pentru ca cea pe care o am acum nu ma multumeste. Sper ca pana la vacanta sa-mi pot lua una noua sau sa gasesc ceva pe gustul sotului meu

 3. Suna bine o vacanta pe motocicleta. Tare curioasa sunt daca mi-ar fi rau si asa ( am rau de masina ).
  Ma tot gandesc sa incep si eu scoala de soferi, asa poate scap de raul de miscare.

 4. Anul acesta o sa zicem pas la vacanta, dar asta nu inseamna ca nu putem sa mai fugim in cate un weekend. E important sa verifici starea masinii inainte de a pleca la drum.

 5. Nu cred ca as avea vreodata curajul sa merg pe o motocicleta, dar sa mai si merg in exxcursii. Cu masina da, este alegerea perfecta și de verificari se ocupa sotul meu intotdeauna.

 6. Mereu verific masina inainte de un concediu mai lung, este pt siguranta noastra, mai ales ca avem copil. Foarte util articolul!

 7. Încă nu am planuit nimic. Avem treburi d3 facut toata vara. Probabil vom avea un weekend fugitiv asa la mare,ca e mai aproape de noi. Cu masina vom merge ,si cu copilul bineinteles.

 8. Pffuuui, tocmai ce am fost cu ea în service! mi-am amintit de câte mai avem de făcut, norocul nostru că avem una “în form” gata de plecat la drum. 🙂

 9. Nu am masina si nu ma deranjeaza asta, de vreme ce imi este prea frica sa conduc, desi am carnet, dar vacanta e rarata, ce sa mai zic, visez anul asta. Poate la anul voi pleca in vacanta prin lume, dar in vara asta, nu ma incumet.

 10. Cristina Dragomir on

  Facut IPT, facut revizia cu schimbat si verificat ce era de verificat, acum numai bani de vacanta si libertate de miscare sa avem, ca asa imi e dor de munte, ce n-ai vazut. Inca nu am facut planuri, dar sper sa ies cat mai curand putin in natura.

 11. Mi-as dori sa pot pleca din tara doar ca imi este putin cam teama. Cred ca fac o exceptie si anul asta nu ma indepartez foarte tare de casa

 12. Masinute noastra e mereu pregatita sa o ia din loc. In ultimul timp cred ca s-a cam plictisit si ea😁 Oricum, multumim pentru ponturi! Sunt chiar utile 😀

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
încălțăminte Reverse
Încălțăminte Reverse pentru ținute chic de iarnă

Fii chic și iarna cu încălțăminte Reverse În zilele friguroase, tindem să ne îmbrăcăm în ținute mai puțin colorate. Putem...

Close