Folosește protecție solară în fiecare zi

Vine vara, iar când sezonul vacanțelor la mare se apropie, ne gândim mai mult la protecție solară. Investigăm și achiziționăm produse pentru a ne proteja de razele solare. Eu cred că ar trebui să ne protejăm în fiecare zi, indiferent de sezon. Stratul de ozon este tot mai subțire, razele soarelui dăunează tot mai mare.

Cu ani în urmă, nu mă deranja deloc soarele, rezistam la plajă, chiar și la temperaturi ridicate. Însă în ultima perioadă, l-am simțit tot mai fierbinte, tot mai agresiv. Încerc să mă protejez cât mai bine cu produsele potrivite și evit expunerea prelungirea la soare. Nu uit niciodată spray-ul pentru a reaplica pe perioada zilei, ochelarii de soare și pălăria de soare fac parte din ținuta mea!

Cum să ne protejăm cât mai bine?

Produse pentru protecție solară trebuie să folosim în fiecare zi. Pe cât posibil, să reaplicăm o dată la câteva ore. Există produse de tip spray care pot fi aplicate cu ușurință, chiar și peste machiaj. Disponibil în recipient mic, poate fi pus în geantă și folosit la nevoie. Aș completa cu un spray cu apă termală, ajută mult în zilele toride de vară.

protecție solară

Crema cu protecție solară față nu trebuie să ne lipsească în nicio zi. Razele UVA, UVB există și dăunează chiar și iarna, chiar și când este înnorat, și da, chiar și prin geamul de la mașină. Aplică un strat generos de cremă cu SPF, zi de zi, și pe cât posibil protejează fața cu ohelari de soare și pălărie.

Da, protecție solară și pentru păr!

Părul nostru are nevoie de îngrijire aparte pentru a se păstra frumos și sănătos. Știm cu toții că soarele, apa mării, vântul, îl pot degrada profund. Așa că recomandarea mea este să folosiți protecție solară păr. Spălați părul după o zi de baie în mare sau în piscină. Sarea, respectiv clorul, pot afecta părul. E bine să le îndepărtați din pă prin spălare și să folosiți măști pentru păr uscat, produse speciale pentru protecție solară păr.

Dacă e posibil, împletiți părul sau înfășurați-l într-o eșarfă, astfel îl veți proteja de razele solare. Folosiți la spălare, balsam sau o mască cu hidratare intensivă. În zilele în care simțiți părul uscat, deshidratat, folosiți un produs leave-in, fără limpezire, va ajuta mult părul.

SPF 50! Nu, nu e prea mult!

Mi-a plăcut întotdeauna să fiu bronzată, aveam un aer mai exotic. Însă de ceva timp, prefer o piele sănătoasă, protejată, chiar dacă asta înseamnă un bronz mai discret. Eu am remarcat că mă bronzez și dacă folosesc produse cu factor de protecție solară ridicat și stau sub umbrelă. Realizez cum aș fi dacă nu m-aș proteja și m-as expune la soare.

Arsurile provocate de soare, alergiile la soare, le-am experimentat și nu sunt plăcute. Pot provoca adevărate daune care nu sunt de dorit. În plus, o piele expusă la soare fără protecție și timp îndelungat, va fi predispusă să îmbătrânească mai rapid și mai puțin plăcut estetic.

SPF 50 nu este mult dacă luăm în considerare sănătatea pielii. Vă sfătuiesc să vă bucurați de soare, dar doar în compania produselor ce vă pot proteja.

Tu ce produse folosești pentru o mai bună protecție solară? Vei ține cont de recomandările făcute pe acest blog de lifestyle?

11 thoughts on “Folosește protecție solară în fiecare zi”

 1. Am învățat de ceva vreme, chiar multă aș zice, cât este de importantă protecția solară. Iar acum, chiar ar fi culmea să ignorăm, cel puțin din 2 motive. Unul, cel al produselor de calitate care se găsesc într-o gamă ce acoperă toate nevoile și gusturile. Iar doi, agresiunea razelor solare cu indice UV tot mai ridicat.
  Mulțumesc pentruinformații și sfaturi!

  Reply
 2. Ma bucur ca am dat peste articolul tau, plec la mare in vara asta si aveam nevoie de niste sugestii privind produsele de protectie solara. Si Biotherm sau Clarins sunt printre brandurile mele preferate!

  Reply
 3. Mereu ai laudat produsele Biotherm. As vrea sa le incerc, poate imi gasesc si eu astfel un SPF mai bun! Si varianta de SPF tip spray imi atrage atentia.

  Reply
 4. Și eu folosesc creme cu protecție sorală; mereu aleg ceva de calitate,cu spf 50+. Pentru păr nu am folosit niciodată, dar port pălării sau eșarfe când ies în soare.

  Reply
 5. Eu folosesc acum Ivatherm sau Bioderma si nu plec de acasa fara sa aplic protectie solara. Mi-am creat o rutina de ingrijire in prima parte a zilei peste care nu sar

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.