Cât de importante sunt vizitele regulate la stomatolog

O igienă orală adecvată și vizitele regulate la stomatolog sunt esențiale pentru menținerea sănătății dentare pe termen lung. Tendința de neglijare a vizitelor la stomatolog, asociată în general cu teama de medic, programul aglomerat sau convingerea că igiena orală efectuată acasă este suficientă, poate duce în timp la apariția afecțiunilor orale sau la agravarea unor condiții deja existente. Principalele motive pentru care este necesară efectuarea unor controale stomatologice regulate includ detectarea și prevenirea afecțiunilor dentare în stadii incipiente, menținerea unei bune sănătății a gingiilor și a dinților, monitorizarea stării generale a cavității bucale și promovarea igienei orale adecvate.

Prevenirea acumulării de tartru

Indiferent de vârstă, de obiceiurile de periaj și de alimentație, depunerile de placă bacteriană pot fi uneori dificil de îndepărtat, în special din acele zone ale gurii în care periuța de dinți nu poate pătrunde. Igienizarea profesională, efectuată în cabinetul medicului stomatolog, își propune întocmai îndepărtarea depunerilor de placă greu accesibile, cât și a eventualelor depuneri de tartru dentar, care pot să apară inclusiv la persoane sănătoase și cu o bună igienă orală. Tartrul este o substanță dură de culoare gălbuie sau brună care se formează pe dinți și pe gingii, ca un rezultat al calcifierii plăcii bacteriene.

Detectarea afecțiunilor dentare în stadii incipiente

Pe lângă curățarea profesională a dinților și îndepărtarea tartrului dentar, stomatologii pot identifica și trata diverse probleme dentare, precum cariile, gingivita, parodontoza sau afecțiunile pulpare. Vizitele regulate la stomatolog permit depistarea timpurie a afecțiunilor dentare și aplicarea unui tratament adecvat încă din stadii incipiente, ceea ce contribuie la prevenirea progresiei și a complicațiilor ulterioare și la reducerea necesității efectuării unor intervenții mai invazive sau mai costisitoare în viitor.

Controalele stomatologice la copii și adolescenți

Vizitele regulate la stomatolog sunt de o importanță crucială pentru menținerea sănătății dentare nu doar a adulților, ci și a copiilor și adolescenților. Serviciile de stomatologie copii Bucuresti se concentrează pe educația pacienților tineri și a părinților în privința igienei orale corecte și a obiceiurilor sănătoase de îngrijire a dinților.

În cazul copiiilor, în general se urmărește prevenirea apariției afecțiunilor orale, cum ar fi cariile dentare și afecțiunile gingivale, și se promovează obiceiurile sănătoase, cum ar fi periajul corect și utilizarea regulată a aței dentare. Prin evaluarea atentă a dezvoltării dentare și a stării de sănătate orală, medicii stomatologi pot recomanda intervenții specifice pentru controlul problemelor dentare cauzate de obiceiuri nesănătoase, precum suptul degetului sau de folosirea suzetei.

10 thoughts on “Cât de importante sunt vizitele regulate la stomatolog”

 1. Si eu incerc sa fac vizite regulate la dentist. Acum 2 ani am fost sa-mi rezolv toate problemele si de atunci merg anual sa vad ce mai este de facut si ce probleme au aparut.

  Merg si cu fetita cea mare destul de des si asta pentru ca i-am sigilat niste masele si trebuie sa verific daca sigiliul este la locul lui

  Reply
 2. Si eu trebuie sa revin la control si pentru ca sa rezolv o problema care mi-a aparut la o masea. Din fericire ma bucur ca am scapat de problemele grave din trecut si incerc sa previn aparitia lor. Vizita la dentist e importanta.

  Reply
 3. Ar fi de preferat sa ne facem timp si sa nu ignoram vizitele la dentist. Oricat de scump ar fi, de dantura noastra depinde si sanatatea noastra interioara

  Reply
 4. Salut! Recent, am descoperit DentalQ și nu pot decât să împărtășesc experiența mea pozitivă. Personalul este extrem de amabil, iar serviciile oferite sunt de calitate înaltă. Am avut parte de o igienizare și un tratament impecabile. Recomand cu încredere DentalQ pentru oricine caută o experiență stomatologică excelentă!

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.