Flori pentru Algernon de Daniel Keyes recomandare lectură

10

Flori pentru Algernon de Daniel Keyes – thriller psihologic

Flori pentru Algernon de Daniel Keyes este o carte mult dorită. Aflasem despre ea, într-un grup de lectură de pe internet. Părerile erau împărțite și asta mi-a stârnit curiozitatea. Nu citesc des thriller psihologic, dar acesta m-a atras. Unele cărți le comand din intuiție, după copertă sau autor. Altele le aleg după recomandări din cluburi de lectură. Foarte rar mi s-a întâmplat să dau peste o carte cu care să nu rezonez deloc. Am învățat că fiecare carte e frumoasă, dacă ai răbdare să o descoperi.

Cartea aceasta poate fi comandată de pe Libmag și vă recomand să nu o ratați.

Flori pentru Algernon – o altfel de lectură

Citesc când vreau să mă relaxez și să mă deconectez. Însă există cărți care ne stimulează mult mintea. Așa este și această carte. Destul de greu de parcurs la început. Nu știam dacă merită să o duc până la final. Dar m-am ambiționat să o continui. Și a meritat.

Flori pentru Algernon

O lectură puțin fantastică. Un exercițiu de imaginație. Cum ar fi viața dacă, printr-o operație, am putea deveni mai inteligenți?

Charlie este un băiat cu un retard mintal. El are dificultăți de a scrie și a comunica. Nu înțelege glumele care se fac pe seama lui. Le consideră doar glume, nu răutăți. Lucrează la o brutărie, prin bunăvoința patronului. Charlie va fi supus unui experiment și trebuie să țină un jurnal. Scrie atât de greșit încât primele pagini sunt dificil de citit. La acest experiment va lua parte și șoarecele Algernon.

La început, e o joacă. Însă Charlie se enervează cumplit când șoarele rezvolă labirintul înaintea lui. Cum de Algernon poate, ce nu poate un om?

Charlie este supus unei intervenții și speră să îi fie de mare ajutor. Își dorește să fie și el isteț. Ar vrea să le dovedească tuturor că nu e întârziat mintal. A doua zi după intervenție, se simte la fel de prost. Și nu înțelege de ce. Nu ar fi trebuit intervenția să-l ajute? I se recomandă să aibă răbdare. Lucrurile acestea nu se pot schimba de la o zi la alta. Și e tare bucuros Charlie când îi poate da dreptate medicului.

Continuă să scrie rapoarte. Chiar el e încântat de cât de corect începe să scrie. Însă inteligența vine la pachet cu amintiri din copilărie. Acum scenele sunt mult mai clare pentru el. Doar acum le înțelege. Parcă un văl îi pică de pe ochi. Și-a dorit mult să fie deștept, dar nu știa ce preț va plăti.

Flori pentru Algernon

Flori pentru Algernon – carte emoționantă

Am citit primele 100 de pagini fără pauză. Fiecare scenă din copilăria lui, m-a tulburat. Mi-am dat seama cât de simplă poate fi viață atunci când nu poți să vezi răutatea oamenilor. De ce trebuie să fim răi?

O carte care trebuie citită în liniște. Analizată. Înțeleasă. O carte de suflet, pe care e păcat să nu o citești. Îți va deschide ochii într-un mod dureros. Exact așa cum e răutatea oamenilor. 

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

10 Comments

  1. Cristina Dragomir on

    de ce trebuie sa fi rai? La asta nu am un raspuns. In fiecare cred ca exista o doza de rautate, dar la unii este exagerat de mare si toxica. Sunt foarte curioasa de amintirile acestui baiat.

  2. Hmmm, să știi că mi-ai stârnit interesul cu recomandarea ta! Îmi plac astfel de cărți care ridică mingea la fileu creierului.
    Mulțumesc pentru recomandare, o voi urma!

  3. Mi-am cumparat aceasta carte dupa ce am vazut piesa de teatru, dar inca nu am ajuns s-o citesc. Piesa a fost emeotionanta, m-a impresionat si chiar am scris un articol pe blog despre prestatia actritei si subiectul piesei.

  4. Flori pentru Algernon este cartea pe care o citesc acum. Inceputul mi se pare foarte greu si abia “descifrez” povestea, dar sunt sigura ca ma va emotiona pana la lacrimi. Am asteptari mari de la ea.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
reducerea de toamnă Notino
Cumpără noutățile anului cu reducerea de toamnă Notino

Noutățile anului - accesibile cu reducerea de toamnă Notino Reducerea de toamnă Notino vine la momentul potrivit. Anul acesta a...

Close