Everybody’s Fine – dramă, romantic, comedie, 2009

everybodys-fineDacă vrei să vezi un film liniştit şi de suflet, potrivit pentru o după-masă de relaxare, îţi recomand să urmăreşti filmul “Everybody’s fine”.

Filmul “Everybody’s fine”este un remake după filmul italian “Stanno tutti bene” din anul 1990.

Acest film îl prezintă pe Frank, un soţ recent văduv, care s-a pensionat recent, dar un tată mândru că a reuşit să-şi vadă toţi cei patru copii realizaţi şi pe picioarele lor. Sau cel puţin aşa crede el.

După moartea soţiei, încearcă să îşi adune copii  şi îi invită de sărbători acasă. În ultimul moment, toţi sună cerându-şi scuze că nu pot să ajungă. Frank presimte că ceva necurat este la mijloc şi se decide să meargă să îi viziteze pe toţi patru pe rând.  Înainte să plece de acasă, scrie pentru fiecare copil o scrisoare.

Prima dată ajunge la fiul său, un artist renumit, un pictor recunoscut, dar cum zile la rând nu reuşeşte să dea de el, îi lasă sub uşă scrisoarea pentru el, şi pleacă mai departe la ceilalţi copii. Înainte să plece de la fiecare, le înmânează câte-o scrisoare şi îi întreabă dacă sunt fericiţi?

Everybodys-Fine-journeyPartea tristă este că fiecare dintre cei 3 copii are ceva important de făcut chiar în perioada în care tatăl lor, Frank, ajunge la ei, niciunul nu are timp să petreacă câteva ore cu propriul tată. Toşi îţi cer scuze şi se simt vinovaţi că îi ascund adevărul.

În rolul lui Frank îl vei regăsi pe mult îndrăgitul actor Robert De Niro, fiicele Rosie şi Amy, Drew Barrymore şi Kate Beckinsale, iar fiul Robert, Sam Rockwell.

Tagline-ul filmului este Frank wanted the holidays to be picture perfect. What he got was family.

Mi-a plăcut mult soundtrack-ul, minunata melodie de la Paul McCartney – (I want To) Come Home.

Trailler-ul îl poţi urmări aici.

Filmul a primit numeroase critici. Un raport prezentat de Rotten Tomatoes estima că 46% din 99 de păreri au fost pozitive, primind nota 5,3 din 10.

Tu ce notă dai filmului?

1 thought on “Everybody’s Fine – dramă, romantic, comedie, 2009”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.