Dubai

DubaiŞeici ca în „1001 de nopţi” şi oraşe cu zgârie-nori din metal şi sticlă … În Dubai, trecutul şi prezentul se împletesc într-o armonie deplină.

Dubai, unul din cele şapte emirate, care alcătuiesc Emiratele Arabe Unite, este o destinaţie fascinantă pentru oricine doreşte să descopere farmecul exotic al Orientului. De la safari sau călătorii tihnite prin deşert, pe spatele cămilei, până la clipe de relaxare pe plaje însorite şi plimbări lungi pe străduţele colorate şi pitoreşti din oraşele vechi – Dubai oferă tot ce poate transforma o vacanţă într-o aventură de neuitat. Aici, tradiţia arabă se îmbină cu stilul de viaţă cosmopolit, iar ospitalitatea orientală cu servicii la standarde occidentale. Clima caldă şi uscată face ca pe plajele de vis din Dubai soarele să aibă aceeaşi strălucire tot anul.

Cea mai cunoscută clădire din Dubai este Burj Al Arab – Turnul Arab – printre puţinele  hoteluri de 7 stele din lume. Foarte aproape de acesta, pot fi admirate Moscheea Jumeirah, o capodoperă a arhitecturii şi impresionantele Turnuri de Vânt. O dată ajunsă în exotica metropolă, vei vizita cu siguranţă şi Bastakia, cel mai vechi cartier din Dubai, reşedinţa şeicului Saeed, care frapează prin luxul copleşitor, ca şi vestitele magazine cu aur şi condimente.

Ceea ce nu ai voie însă să ratezi în Dubai este un safari în deşert. Ghizi profesionişti îi plimbă pe străini cu jeep-ul printre dune, îi conduc în taberele beduinilor, unde pot gusta specialităţile tradiţionale şi, apoi, îi lasă să admire în linişte asfinţitul de neuitat din deşert.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.