Dovezi de afecțiune față de animalul de companie

Animalul de companie ne învață afecțiunea

Zilele sunt întotdeauna mai frumoase când avem alături un animal de companie. Cățel, pisică, hamster, pește, nici nu mai contează. Important este să avem un suflet blând lângă noi. Nu îți poți da seama cât de mult te ajută până nu ești stăpân de animăluț.

Animalul de companie ne învață să fim mai afectuoși. Ne ajută să devenim responsabili. Ideal ar fi să ne informăm înainte de a opta pentru un nou membru în familie. Are nevoie de timp, e plin de energie și vrea mereu joacă. Nu te gândi că e doar un câine sau doar o pisică. Dincolo de îngrijire, are nevoie de multă atenție și iubire.

Dovezi de afecțiune față de animalul de companie

Am avut mereu câini și pisici pe lângă casă. Recunosc, nu le-am alocat prea mult timp. Dar am admirat mereu oamenii care se jucau și îi integrau în familie din prima clipă. Mi-am dorit enorm asta și eu. Iar acum cu puiul meu de cățel, situația diferă mult.

 • obiecte necesare unui cățel

Înainte să-l aducem acasă, am mers într-un magazin animale și am luat câteva lucruri necesare. Prețurile sunt pentru toate buzunarele. Am ales ce am considerat că e necesar pentru un pui. Lesa și zgarda pe mărimi, bolurile pentru apă și mâncare din inox, sacii pentru gunoi, dar și perii pentru blană.

 • obiecte pentru divertisment

Da, am luat chiar și jucării. Colorate și care fac zgomote, dar și cele speciale pentru dentiție. Distracția cea mai mare este o funie roz pe care o adoră. Se joacă de minune și cu pantofii noștri, șireturile sunt o mare atracție, dar și cu sticle de pet. Nu se poate plictisi.

Un pui de cățel se joacă și singur, dar se plictisește. O bună dovadă de afecțiune este alocarea de timp pentru joacă. Eu lucrez de acasă, prin urmare fac pauze pentru joaca cu ea. Pe mine mă ajută să fac pauzele necesare. Pentru ea este o adevărată bucurie să ne jucăm împreună.

animalul de companie

 • hrană aleasă cu grijă

Un câine este indicat să consume hrană uscată pentru câini. Oricât de mult se milogește pe lângă voi când luați masa, fiți tari. Nu cedați tentației. Câinele trebuie să mănânce mâncarea specială pentru ei. Îi asigură necesarul zilnic, nu e nevoie să suplimentați cu mâncarea voastră.

 • vizite regulate la veterinar

Un cățel sănătos e un cățel fericit. Vizitele regulate la veterinar pentru vaccinuri, deparazitări, chiar doar și pentru un consult general, le consider importante. Deși există informație pe internet, cea mai sigură vine din partea unui specialist.

 • plimbări lungi pentru rezistență

Dacă dorești un câine sănătos și cu rezistență fizică, are nevoie de antrenament. Plimbări scurte la început, apoi tot mai lungi și în ritm cât mai alert. Faceți mișcare și, în plus, petreceți timp împreună, atât de necesar.

 • cursuri de dresaj

Câine frumos și sănătos, dacă e și ascultător, e ideal. Îl putem învăța acasă câteva comenzi simple. Însă orele de dresaj, vor face din cățel un exemplar cuminte, de încredere. Abia aștept să merg și eu cu a mea la dresaj. Tare mi-ar plăcea să mă asculte mai mult.

Un animal are nevoie de îngrijire, atenție și multă iubire. Te poate învăța multe lucruri dacă ai răbdare să asculți, să observi. În plus, îți va oferi atât de multă iubire în fiecare moment încât vei uita de orice problemă.

Tu ce animal de companie ai? Cât de mult de ocupi de el? Care dovezi de afecțiune ți se par cele mai importante?

Foto

15 thoughts on “Dovezi de afecțiune față de animalul de companie”

 1. Cred ca e foarte benefic sa avem animale de companie! Toate cele enumerate mai sus sunt foarte benefice pentru a avea tot ceea ce are nevoie un animal de companie!

  Reply
 2. Da, am animale de companie si am mereu grija sa fie sanatosi, hraniti, alintati. E un sentiment aparet cand mer acasa si ma intampina cu o bucurie si o dragoste pe care doar ele pot sa o manifeste atat de sincer!

  Reply
 3. Am avut pisici, câini, papagali … dar după ce a plecat Fifi, nu am mai luat niciun animal de companie.
  Acum, după ce ți-am citit articolul parcă aș vrea să-mi iau unul.

  Reply
 4. Wow, am citit intr-un comentariu ca cineva are 7 pisici..asa mi-as dori si eu :))
  Am avut cand stateam la casa, maxim 3. Erau toate foarte nazdravane, nu vreau sa-mi inchipui cu 7..

  Reply
 5. Lui Piki al meu poti sa ii dai si luna de pe cer ca cel mai fericit il face tot timpul petrecut impreuna la joaca si chiar stie cum sa iti castige atentia si cum sa te tina langa el, chiar daca ai treaba. Imi place sa cred ca sunt un stapan responsabil care ii ofera cainelui sau cam tot ce are nevoie.

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.