Recomandări filme de weekend! Django Unchained şi Poziţia Copilului

django-unchained-670308l

În ultimul timp, ne-am făcut timp pentru a merge la cinema. Există anumite filme care merită văzute la cinema pentru că sunetul, imaginea, totul este diferit.
Pentru un singur motiv  nu îmi place să merg la cinema, faptul că ceilalţi spectatori nu cunosc bunele maniere la cinema. E trist când vezi cum oamenii îşi sprijină picioarele pe scaunele din faţă, când vorbesc tare şi râd zgomotos.

Despre filmul Django Unchained am auzit doar cuvinte de laudă, aşa că ne-am decis să-l vedem şi noi.

Povestea din film este interesantă, pentru cei care apreciază poveştile cu sclavi negri. Fost medic, acum vânător de recompense, Dr. King Schultz îl cumpără pe sclavul Django. Scena cumpărării sclavului este undeva între comic şi tragic, o scenă memorabilă. Doctorul Schultz doreşte şi se străduieşte să-l antreneze pe Django pentru a avea în el un ajutor de nădejde. În vânătoarea lor de recompense ajung şi la proprietarul soţiei lui Django. Dr. King Schultz împreună cu Django stabilesc o adevărată strategie de a o răscumpăra pe soţia acestuia. Aventurile lor, modul în care abordează problemele care se ivesc pe parcurs fac din filmul Django Unchained un film ce merită văzut!

Filmul te ţine în suspans de la început până la sfârşit, scenele sunt dure,  pline de acţiune. Nici nu veţi simţi când trec 2 ore atât de are vă va prinde filmul! Aveţi mai jos şi trailer-ul.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=eUdM9vrCbow]

Afi_Pozitia-copilului_RO

Poziţia copilului este un film românesc care a prins foarte tare afară, nu ştiu la noi cât de apreciat a fost. Câştigător a unui premiu important “Ursul de aur” , este un film ce prezintă două poveşti tragice.

Povestea unui tânăr de bani gata, ale cărui probleme au fost mereu rezolvate de banii sau relaţiile părinţilor. Un copil care ajunge un adolescent frustrat, paranoic, îngâmfat, mereu aruncând jigniri părinţilor. Mama este genul de femeie posesivă, al cărei copil nu greşeşte niciodată, mereu stă în umbra lui gata să-l ajute orice problemă ar întâmpina.

În urma unui accident grav de circulaţie, un copil moare, iar autorul accidentului este protejat din toate părţile, primeşte ajutor din partea tuturor. Ajutor ce i se pare că i se cuvine, şi nu conştientizează ce act grav a comis. Urmările acestui accident vă invit să le urmăriţi vizionând filmul.

Un film dur, cu multe înjurături, dar cu actori de excepţie, mai mult potriviţi pentru teatru decât pentru film, părerea mea.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=MXjqkOudmBk]

Vizionare plăcută!

2 thoughts on “Recomandări filme de weekend! Django Unchained şi Poziţia Copilului”

 1. Foarte interesant. Din trailer, cel puțin eu, nu am înțeles mare lucru din acest film, dar din cele relatate de tine reiese un film bun. 🙂

  Dacă e ok, îți recomand un film, vizionat aseară și care mi-a plăcut. Se numește Zero Dark Thirty 🙂

  O zi frumoasă!

  Reply
 2. Nu întotdeauna trailer-ul spune tot despre film, dar acestea două chiar merită văzute. Eu de exemplu am văzut trailer-ul la film The Flight, mi s-a părut foarte bun filmul, nu aceeaşi părere am avut şi după ce am ieşit de la film.
  Mulţumesc de recomandare, o să-l caut. 😉

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.