Piesa de teatru ”Divorțul de aur” – 22 octombrie – Cluj-Napoca

Piesa de teatru ”Divorțul de aur” - 22 octombrie - Cluj-NapocaȘi dacă vă era dor de o piesă de teatru, interpretată de o mare artistă, mă bucur să vă anunț că Tamara Buciuceanu-Botez vine la Cluj cu o piesă în premieră ”Divorț de aur”.

”Divorț de aur” este o piesă de teatru deosebită, jucată de Tamara Buciuceanu-Botez și Sorin Frâncu. Piesa este o comedie cu morală și prezintă ziua în care cei doi serbează 50 de ani de căsnicie, cu bune și rele, reproșuri și frustrări, frici, neîmpliniri și dorințe ascunse. Între ei, dragostea încă este prezentă și reiese din gesturi mărunte, cuvinte frumoase, reînnoirea jurămintelor. Piesa este regizată de Nae Cosmescu și plină de replici savuroase.

Actriță cunoscută și iubită, apreciată și respectată de-a lungul carierei sale, Tamara Buciuceanu-Botez are la activ 56 de ani de teatru. Uneori criticată în cronici, ea s-a numărat mereu printre actorii premiați, și în ziua în care împlinea 56 de ani, a primit la TIFF Premiul de Excelență pentru întreaga carieră, alături de Radu Beligan și Catherine Deneuve.

“Robustă ca o locomotivă germană, puternică și violentă ca bomba de la Los Alamos, mieroasă sau mieunată ca pisicile desenelor animate, frumoasă cât s-a putut, sperioasă și pițigăiată, melancolică sau tandră ca filmele indiene, dansantă și țopăitoare, când cele de vârsta ei s-au vândut de mult resemnării, cântând în falset ca mine sau «pe bune» ca Frank Sinatra, imprevizibilă ca ziua de mâine, Tamara Buciuceanu este o imensă uzină plutitoare pe oceanul artelor atât de dramatice, o minune singulară, născută anume să ne uluiască”. Horațiu Malaele

”Trac nu am avut niciodată. Am fost întotdeaună foarte atentă și concentrată și asta mi-a dat o anume liniște. Sigur, ceva emoții am avut, că nu se poate fără!… Am fost întrebată deseori ce aș spune tinerei generații de actori. Să urmărească oamenii care au ieșit la pensie dar mai joacă, actori maturi de la care este imposibil să nu furi ceva bun. Să nu fii atât de pretențios și să vrei să joci numai roluri principale. Bagajul de cunoștințe al carierei dorește și un rol secundar și unul mai mic. Încet-încet, precis cel care are talent iese în evidență!”  Tamara Buciuceanu-Botez

Biletele sunt disponibile la Agenţia Teatrală (orar 11 – 17) şi la Casa de Cultură a Studenţilor (orar 10-19).

Preţul unui bilet variază în funcţie de categorie:

Categoria I: 60 lei.

Categoria II: 50 lei.

Categoria III: 40 lei.

Spectacolul va avea loc la Teatrul Național din Cluj – Napoca, luni, 22 octombrie, ora 19!

Ne vedem acolo!

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.