Piesa de teatru “Dineu cu proşti” – Cluj – Napoca

Piesa de teatru “Dineu cu proşti” – Cluj – NapocaTeatrul Naţional vă prezintă un nou spectacol, mult aşteptat de public „Dineu cu proşti” de Francis Veber, în regia lui Ion Caramitru, cu Horaţiu Mălăele în rolul principal.

Comedia autorului francez, Francis Veber, tradusă în romăneşte „Dineu cu proşti”, este aceeaşi care a stat la baza filmului „La cină cu un gogoman”. În anul 1999, filmul a primit 6 nominalizări la Premiile César, şi a fost răsplătit cu 3 distincţii:

– cel mai bun scenariu

– cel mai bun actor în rol principal

– cel mai bun actor în rol secundar.

A avut un succes neaşteptat, strângând peste 9 milioane de spectatori doar in Franţa.

Piesa de teatru „Dineu cu proşti” este o comedie ce are ca temă … prostia. Totul pleacă de la ideea năstruşnică de a organiza un dineu., ce are ca invitaţie amici intelectuali, snobi şi sarcastici. Ei participă la titlul de „prost perfect”, însă fără ca ei să aibă habar. Finalul piesei este o lecţie de viaţă ce vă va pune pe gânduri, în final: cine e prostul?

Horaţiu Mălăele este actorul care îşi trăieşte intens personajul.

Horaţiu Mălăele s-a născut la în Târgu Jiu, la 1 august 1952, şi este un renumit actor, regizor, caricaturist, scriitor.

În anul 1975, Horaţiu Mălăele a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale”, iar din anul 1996 este actor al Teatrului Bulandra.

Întrebat într-un interviu dacă vârsta, cei 50 de ani, l-a marcat în vreun fel, Horaţiu Mălăele răspunde: „ Nu-mi doresc decât să pot în continuare cu publicul. Vârsta mea s-a oprit undeva pe la 28 de ani. Nu simt greutatea celor 50 de ani.”

Horaţiu Mălăele este căsătorit de 17 ani şi are 2 băieţi, care nu au inclinaţii artisitce.

Pasiunea pentru teatru – a plecat la Bucureşti dorind să dea examen la Arte Plastice. În acea perioadă în Bucureşti, se organizau numeroase evenimente îndrumate de regizori de faimă. L-a atras atât de mult ce vedea şi simţea în sala de teatru, încât i-a răsturnat dorinţa de a da la arte plastice şi a ales meseria de actor.

Talentul la desen – în clasele primare a fost un elev slab la această disciplină, fiind singurul care a luat premiul II, în clasa I. În clasa a V-a, profesorul Nicu Gherghe când l-a văzut cum desena a rămas surprins şi tot ce a putut spune a fost „genial”.

Profesorul l-a susţinut şi îndrumat, şi a avut chiar şi o expoziţie la final de liceu în Târgu Jiu. Ajuns la Bucureşti, a avut tot mai puţin timp şi a recurs la caricatură. „Acest gen implică din partea celui care face aşa ceva,să cunoască psihologia omului şi cunoaşterea subiectului foarte bine. O caricatură nu înseamnă a îngroşa doar nişte linii, defecte faciale. O caricatură trebuie să scoată acel ceva din subiect,care este în interiorul său şi merge spre exterior.”

Actoria – întrebat dacă e grea actoria, iată ce răspunde: „E foarte grea şi foarte frumoasă. E norocită şi cea mai nenorocită meserie din lume. E norocită pentru că poţi să modifici viaţa şi că poţi creea personaje. Este o meserie frumoasă,se lucrează în echipă, comunici cu alţi actori care la rândul lor sunt fenomene,uneori oameni deosebiţi, gândesc altfel, umblă altfel şi de multe ori ajungi să comunici cu spectatorii şi e nemaipomenit. Nu se poate exprima prin cuvinte marea bucurie,aceasta este marea răsplată a noastră.”

Biletele sunt disponibile la Agenţia Teatrală (orar 11 – 17) şi la Casa de Cultură a Studenţilor (orar 10-19).

Preţul unui bilet variază în funcţie de categorie:

Categoria I : 120 lei.

Categoria II: 100 lei.

Categoria III: 80 lei.

Spectacolul va avea loc la Teatrul Naţional din Cluj – Napoca, luni, 7 noiembrie, ora 19.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.