Detalii de urmărit în amenajarea unei băi

Amenajarea unei locuințe este mereu o bucurie. Înseamnă un vis îndeplinit și o casă după bunul plac. Entuziasmul de a avea căminul mult visat ne poate face să uităm de câteva detalii importante. Ar fi ideal să ne concentrăm pe fiecare detaliu important. Sunt multe alegeri de făcut, unele pot fi făcute din entuziasm fără o analiză prea atentă. Totuși, să nu uităm că unele lucruri nu pot fi schimbate cu ușurință, dacă ne plictisim de culoare sau design. Așa că e bine să păstrăm entuziasmul la cote medii și atenția să fie sporită.

Amenajarea unei băi poate fi o provocare, între bucurie și stres. Ne dorim o baie de spa, spațioasă și cu multe decorațiuni. Însă baia trebuie să fie și practică. Contează mult numărul de băi din locuință și dimensiunile acestora. Din păcate, cu ani în urmă, baia era o încăpere mică și tare înghesuită. Acum, băile sunt mai mari și imaginația este pusă la încercare.

Detalii de ținut cont în amenajarea unei băi

Perioada de amenajare a casei a fost, pentru mine, o mare bucurie și un șir continuu de decizii și alegeri. Ani mai târziu, mă bucur de fiecare dată când ajung acasă. Nu aș schimba nimic pentru că fiecare alegere a fost asumată.

** cadă sau cabină de duș

Iată un detaliu de care se lovesc mulți când vine vorba de amenajarea unei băi. Dacă aveți două băi, este perfect, una e cu cabină de duș și una cu cadă. V-aș spune să vă gândiți bine, dacă aveți o singură baie în locuință. Alegerea de cadă sau doar cabină de duș este pe termen lung. Schimbarea poate fi costisitoare și neplăcută. Dacă îți plac băile lungi în cadă, ai copii sau vei avea în viitor, atunci da, cada e necesară. Nu uita să alegi cu atenție varianta ideală și potrivită din varietatea de baterii pentru cadă. Optează petnru o variantă durabilă, dar și cu un design chic. Va da un plus de personalitate băii tale.

** baie aglomerată sau baie trendy?

Baia era locul unde mamele noastre spălau haine și le întindeau în sezonul rece. Acolo era coșul cu rufe murdare și mașina de spălat haine mereu în funcțiune. Era o baie aglomerată, cu prea mult umezeală și era puțin locul unde să te relaxezi.

Pentru mine, baia este locul pentru îngrijire și răsfăț. Mi se pare că este locul care trebuie să ne inducă o stare de bine. Pe mine, spațiile aglomerate, încărcate, mă agită. Așa că am ales ca baia mea să fie un loc aerisit, luminos, care să cuprindă dulăpioare, rafturi pentru produse necesare în baie, pentru îngrijire păr, piele. Nu am dorit ca baia mea să fie un spațiu de serviciu. Prin urmare, am decis ca mașina de spălat haine și mașina de uscat haine să fie într-un alt spațiu.

Chiar dacă spațiul vostru e limitat, nu renunțați la uscătorul de rufe. Mi se pare cea mai utilă invenție. Ținând cont de vremea ciudată din acest an, cred nu aș fi avut haine uscate prea multe zile. Există atât de multe modele de uscătoare de rufe încât sigur găsești varianta potrivită pentru tine. Sunt și kituri speciale care permit suprapunerea mașinii de uscat haine peste cea de spălat haine. Astfel se face mare economie de spațiu.

** geamuri mari pentru lumină naturală

Nu am înțeles niciodată de ce baia trebuia să fie o încăpere mică și întunecată. Mereu geamurile erau mici, lumină naturală prea puțină. Era greu de aerisit. Acel miros de umezeală mă urmărea continuu.

Am avut posibilitatea ca la casa mea, când a fost vorba de baia mea, să optez pentru geamuri mari. Am pus un geam mare și un geam de mansardă pentru lumină multă, naturală, întreaga zi. În baia mea, e mereu un aer plăcut, curat, zero umezeală datorită geamurilor mari cu care aerisesc rapid.

amenajarea unei băi

** da, tapet în baie

Și când mă gândesc la băile vechi, mereu am senzația de frig. Era gresie și faianță peste tot. Iarnă, vară, era frig. Nu am dorit asta pentru baia mea, ci să fie un loc cozy. În zonele în care s-a putut, am pus tapet special pentru baie. Avem tapet lângă chiuvetă, porțiunile de lângă dulăpioare și geamuri. Gresie am pus pe jos, în cabina de duș și lângă vasul de toaletă și bideu. 8 ani mai târziu, tapetul arată impecabil, nu se desprinde.

Îndrăznește ca amenajarea unei băi să o faci pe placul tău, cu gândul la utilitate, dar și un sentiment de relaxare. Tu ce idei ai avut când ți-ai amenajat baia? Oferă câteva sugestii pentru cititorii acestui blog de lifestyle.

6 thoughts on “Detalii de urmărit în amenajarea unei băi”

  1. Și pe mine mă preocupă amenajarea băilor. Pot schimba din când în când accesorii, înlocui o piesă de mobilier sau obiect sanitar și deja am altă stare de spirit.
    Mulțumesc pentru idei!

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.