Cum alegem destinația pentru city break?

7

Dor de ducă, dor de city break!

Destinația pentru city break trebuie să fie, de fiecare dată, alta. City break înseamnă descoperirea de locuri noi. Vacanța este pentru relaxare. City break-ul este pentru explorare, zile de plimbare. Chiar dacă pare a fi pe fugă, este o bună alegere pentru deconectare.

Visăm mereu la vacanță. Nici nu trece bine vacanța de vară, noi visăm la următoarea. Vacanța înseamnă zile bune departe de tot. Zile de relaxare și de leneveală. Pentru a alina dorul de vacanță, optăm peste an, pentru city break-uri. Alegem destinația, apoi vânăm bilete de avion și cazare. Doar gândul la o scurtă vacanță, ne face să ne simțim mai bine.

Cum alegem destinația pentru city break?

Există multe orașe pe care trebuie să le bifăm. Însă cum alegem destinația pentru city break? Iată câteva sfaturi de care e bine să ții cont pentru a face cea mai bună alegere!

  • Perioada ideală de vizitare

Dacă vă place aglomerația, atunci veți opta pentru city break când există anumite evenimente. Cum e Târgul de Crăciun, Festivalul de la Veneția sau Carnalul din Rio de Janeiro. Dacă vă doriți doar să explorați orașul, fără prea mult agitație, veți evita perioadele aglomerate.

Există anumite orașe în care e foarte frig sau foarte cald în unele perioade. Acestea două pot crea disconfort în vacanță. Și sigur nu avem nevoie de așa ceva. Vrei la Târgul de Crăciun din Viena sau Praga? Fii conștient că va fi frig, vânt și temperaturi scăzute. Poți alege un Târg de Crăciun în Italia sau Ungaria și vei putea să te bucuri de sărbătoare.

  • Destinație pentru preparate culinare

City break înseamnă și preparate culinare deosebite. Când alegem destinația pentru city break, e bine să ținem cont și de acest aspect. Dacă vă doriți paste bune, prosecco și înghețată adevărată, veți alege Italia. Dacă sunteți iubitor de ciocolată de calitate, vei alege Bruges. După ce vei consulta lista de atracții turistice în Bruges, îți vei da seama că e o bună alegere din mai multe puncte de vedere.

  • Consultă un ghid turistic

Ai rămas în pană de idei pentru city break? Toate destinațiile propuse le-ai bifat deja? Sau, pur și simplu, vrei ceva diferit? Atunci consultă câteva ghiduri turistice despre mai multe orașe. În funcție de cele aflate, vei alege destinația pentru city break. Citind un ghid turistic despre un oraș, îți vei dori să fii acolo și să explorezi.

Mi-aș dori tare mult să vizitez Lisabona. Înainte de alegerea destinației, am consultat acest ghid turistic Lisabona. Mi-a răspuns la câteva întrebări. Am descoperit lucruri pe care simțeam că trebuie să le știu înainte de a lua decizia. Pentru a face o bună alegere, trebuie să studiem puțin înainte. Asta pentru a avea o mini-vacanță reușită.

Nu e ușor să alegi destinația pentru city break dacă îți dorești ca totul să fie perfect. Atenția la câteva detalii importante, poate face city break-ul, unul ideal. Înainte de a decide, informează-te! Citește despre destinație diverse ponturi pe bloguri. Te vor ajuta mult să iei decizia potrivită!

Tu la ce detalii ești atent când alegi destinație pentru city break? Care este cel mai important detaliu pentru ca city break-ul să fie de vis?

Foto

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

7 Comments

  1. Imi place sa aleg locuri noi, pe care nu le-am mai vizitat inainte! Lisabona mi se pare foarte Ok, de exemplu! Poate am timp chiar in aceasta vara, cine stie… Cu siguranta am sa consult si eu ghidul.

  2. Evident ca nu trebuie sa tii cont si care este perioada cea mai potrivita in care poti vizita un oras. Ar fi aiurea sa te duci la Venetia cu doua saptamani inainte de Carnaval, nu? Cat despre ghiduri, eu nu plec nici la noi tara fara unul in geanta!

  3. Si eu sunt mereu cu gandul la vacanta. In momentul in care stabilesc ca vreau sa ma relaxez pentru cateva zile, iau in calcul ce fel de vacanta mi-as dori si bugetul de care dispun.

  4. Am alta metoda de a alege citybreak, ma uit ce zboruri sunt in perioada dorita si aleg in functie de locatie sau preturile practicate de ele. Pasul doi e sa-mi gasesc cazare central care sa aiba un pret rezonabil. Pasul trei m-am urcat in avion :))

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
a cumpăra o mașină
5 motive pentru a cumpăra o mașină

A cumpăra o mașină - decizie de analizat A cumpăra o mașină este o decizie de analizat în detaliu. Este...

Close