Câte puțin despre stil și personalitate

joy

Când vine vorba de articole vestimentare, o femeie va spune că nu are niciodată destule. Dar am întâlnit, mai nou, destul de mulți bărbați care pun accentul pe stilul de îmbrăcăminte. Adevărul e că ți-e mai mare dragul să admiri oameni frumoși, cu mult bun gust îmbrăcați, îngrijiți, purtând accesorii finuțe.

Din păcate, trăim într-o vreme în care, din ce am observat eu, oamenilor le place să copieze, ceea ce nu e neapărat un lucru rău, dar depinde pe cine copiezi. Exemplele proaste sunt tot mai mult aduse în față și în loc să reprezinte un model de ”AȘA NU”, sunt expuse la categoria ”DA, WAW”. Nici nu e de mirare că tot mai mulți oameni preferă haine nepotrivite pentru vârsta și personalitatea lor, pentru locul de muncă, accesoriile de proastă calitate te ”ajută” să ieși în evidență oriunde te-ai afla.

Am observat mai nou că reprezentantele sexului frumos nu mai au imaginație, combină nepotrivit hainele cu accesoriile, nu își pot adopta garderoba în funcție de vârstă, greutate și forma corpului. Tot mai puțin avem însă de unde învăța. Se promovează doar modele de revistă, vestimentații pentru manechine și doar pentru ieșit seara în club. În rest, nu ne prea ajută nimeni cu sfaturi, trucuri pentru cele care nu avem un corp de 90-60-90 și mergem zi de zi la job, poate pentru că pentru astfel de sfaturi nu prea au unde copia idei. E foarte ușor să copiezi, dar e atât de greu și e nevoie de mai multă informație și documentare pentru a oferi sfaturi și unei alte categorii de femei.

Mă enervează obsesia tuturor de a promova doar femeile foarte slabe, și mai puțin promovarea frumuseții naturale. Nici nu e de mirare că unele femei au nevoie de 2 ore până să iasă din casă la o întâlnire, că sunt mereu stresate și se simt obligate să slăbească. Nici magazinele nu ne prea ajută la această parte, găsim doar îmbrăcăminte pentru manechine și încălțăminte pentru balerine. În rest, pentru mărimi mai mari, trebuie să te mulțumești cu modele destul de banale și atunci intervine frustarea.

Am renunțat de ceva timp să mai colind magazinele din mall-uri, calitatea scăzută, prețurile ridicate și modelele banale, sunt motivele principale pentru care nu prea mai calc pe acolo. În timpul plimbărilor prin orașul nostru frumos, am descoperit mai multe magazine unde putem găsi haine de calitate, dar despre asta în următorul articol.

Alegerea articolelor vestimentare vă recomand să o faceți în funcție de personalitatea dvs, nu alegeți haine pe care le-ați văzut la cineva cunoscut și v-au plăcut foarte mult. Evitați să achiziționați haine fără să le probați, iar dacă nu sunteți hotărâtă, solicitați sfatul unei persoane care vă cunoaște bine. Nu vă lasați conduse de principiul ”văzut, plăcut, luat”, gândiți-vă și dacă vi se potrivește, dacă aveți unde să-l purtați și cu ce să-l asortați din garderoba dvs deja existentă.

Combinațiile nereușite și nepotrivite personalității noastre ar trebui pe cât posibil evitate, înainte de a ieși din casă, alocați-vă suficient timp pentru a vă alege hainele, accesoriile potrivite evenimentului. Nu ieșiți din casă spunându-vă ”e bine și așa”, nu e bine, modul în care ne îmbrăcăm și ne aranjăm înainte de a ieși din casă le arată celorlalți cât de mult ne respectăm, cât de mult ne pasă de cum arătăm, iar uneori putem reprezenta un model, putem deveni sursă de inspirație pentru ceilalți. În ultimul timp, tot mai puține persoane observ în diverse împrejurări destul de bine asortate, simțindu-se confortabil în vestimentația aleasă.

 Spuneți-mi dacă doar mie mi se pare sau oamenii chiar nu mai pun preț pe cum se îmbracă, uită să se uite puțin în oglindă înainte de a ieși din casă? V-ați gândit că modul în care vă îmbrăcați și vă aranjați, de cele mai multe ori vă ajută să vă binedispuneți?

Foto

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.