De ce să treci vara aceasta, Palma de Mallorca pe lista ta de vacanță?

13

De ce să treci vara aceasta, Palma de Mallorca pe lista ta de vacanță?

Cauți o destinație de vacanță care să nu îți dea ocazia să te plictisești și să îți ofere permanent câte ceva nou de făcut?

Setează punctul de sosire “Palma de Mallorca”, din Insulele Baleare, Spania. În doar trei ore, ajungi pe tărâmul relaxării, distracției, culturii și shopping-ului, în orașul în care pare că vara nu se termină niciodată și în care grijile cotidiene se pierd pe valurile mării.

Palma de Mallorca oferă scenariul perfect pentru o zi de vacanță de vară: îți începi ziua pe una din cele peste 260 de plaje, înconjurat de palmieri, apă de culoarea turcoazului și nisip care se pierde printre degete. Când se face ora prânzului, alegi în ce țară vrei să faci o călătorie culinară și te îndrepți ușor către unul din sutele de restaurante cu diverse specifice. Încărcat de energie după un prânz copios și negreșit de bun, e timpul să o iei la pas prin oraș, îmbinând cultura și istoria locală cu pauzele de shopping. Cum te afli în țara unde veselia e literă de lege, fiecare seară se încheie cu muzică și dans într-unul din cluburile din aer liber, pe care le vei întâlni la fiecare pas.

Dacă te-ai săturat să tot vizitezi Tenerife sau încă ai nevoie de motive pentru care Palma de Mallorca merită un loc pe lista ta cu destinații de vacanță, iată-le mai jos.

Vei avea parte de o experiență culinară bogată.

Fie că ești un gurmand convins, cu un apetit de nestăvilit sau un cunoscător al mâncărurilor fine, în acest oraș vei găsi oricând cadrul perfect pentru un prânz sau o cină pe gustul tău. La orice colț de stradă vei întâlni localuri pentru toate preferințele: restaurante cu stele Michelin, baruri tapas, restaurante vegetariene dar și cele cu specific spaniol, italian, asiatic sau indian și orice vei alege, vei pleca cu stomacul satisfăcut.

Viața de noapte este trepidantă.

Întotdeauna există loc pentru distracție, atunci când mergi într-o vacanță iar dacă destinația ta este Mallorca, ai nimerit unde trebuie. Seară de seară au loc evenimente pentru toate gusturile: dacă ești în căutare de o terasă hipsterească, unde relaxarea plutește în aer și agitația e la cote normale, sau dacă, din contră, cauți un rooftop luxos, cu o priveliște spectaculoasă, vei găsi mereu un loc de distracție pentru starea ta de spirit.

Vei spune DA shopping-ului.

Chiar dacă nu e acesta scopul principal al vacanței, îți va fi greu să stai departe de numeroasele magazine, care-ți vor apărea în cale, pe oriunde ai lua-o. Dacă ești pasionat de gastronomie, în Mallorca vei găsi magazine de specialitate, de unde îți poți cumpăra ingrediente locale, pentru următoarea ta rețetă. Cei pasionați de modă își vor face următoarele achiziții din buticuri independente, din magazine cu haine vintage  sau din mall-uri care reunesc cele mai cunoscute și mari branduri din lume.

Vei găsi un peisaj spectaculos oriunde te-ai uita.

Mallorca este tărâmul unde muntele se întâlnește cu marea și unde întotdeauna vei găsi un colț în care să te retragi pentru puțină liniște. Plaje spectaculoase, peisaje unice, palmieri și golfuri, toate îți vor rămâne întipărite în minte pentru multă vreme. Desigur, plajele rămân principala atracție a insulei și vei avea zilnic de unde alege, în funcție de ce cauți: distracție vei găsi pe Magalluf, liniștea este pe Cala Mayor iar sporturile nautice și picnicurile au loc la Es Trenc. Și acestea sunt doar trei din cele peste 260 de plaje pe care le găsești în Mallorca.

Îți vei lua o porție sănătoasă de cultură și istorie.

N-ai spune, însă în Palma de Mallorca vei găsi o mulțime de muzee, galerii de artă, palate, castele și catedrale gotice, printre care și Catedrala La Seu, pe care și-a pus amprenta și artistul Antoni Gaudi. Un drum spectaculos este cel cu trenul de epocă, ce pornește din Soller și te poartă prin livezi de portocali, lămâi și prin munți. Trece pe listă și Muzeul Național Mallorca, aflat în zona veche a orașului, precum și castelul Bellver, două atracții turistice de top ale acestei destinații.

Și lista poate continua, pentru că mereu vor fi motive pentru a vizita acest oraș fascinant, în care nu ai timp să te plictisești și în care vei bifa toate căsuțele pe care le cere o vacanță de vară memorabilă. Așa că, fă-ți bagajele și lasă-te cucerit de vraja Palmei de Mallorca.

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

13 Comments

  1. Suna tare bine, nu am fost niciodata prin zona asta dar iubesc calatoriile asa ca il voi pune pe lista.

  2. Cristina Dragomir on

    eu mai mult pentru peisaje optez atunci cand aleg o destinatie de vacanta. Palma de Mallorca este cu siguranta pe lista celor mai frumoase locuri de vizitat.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
Restul e tăcere
Restul e tăcere de Carla Guelfenbein recomandare lectură

Restul e tăcere de Carla Guelfenbein - lectură de toamnă Aveam cartea aceasta în whislist de ceva timp. Reușisem să...

Close