De ce să sărbătorim ziua de cuplu?

Până la o anumită vârstă, familia înseamnă părinții și frații, dar odată cu trecerea timpului, ne dorim familia noastră. Nu putem trăi singuri și toți vrem la un moment dat să ne găsim jumătatea. Dacă la începutul relației, ținem minte și suntem atenți la toate detaliile, după ce se scurg anii, mai neglijăm unele aspecte ale relației. O fi bine, o fi rău? Ne-am obișnuit să spunem că unele detalii nu mai contează, că acum pe primul plan e altceva, mereu e altceva.

Dacă la începutul unei relații, tinem minte și ne dorim să sărbătorim fiecare lună împreună, majoritatea cuplurilor uită de ziua în care au format un cuplu, apoi pentru o scurtă perioadă de timp, sărbătoresc data nunții și apoi se uită și aceea. Ne scuzăm mereu că nu avem timp pentru a sărbători, că acum acest lucru nu mai contează și nu marcăm în niciun fel această zi importantă pentru cuplu. Oare chiar nu ne mai amintim sau nu dorim să aratăm că suntem romantici? Ni se pare că suntem prea bătrâni pentru gesturi frumoase cu o ocazie simplă?

Eu consider importantă ziua în care am decis să devenim un cuplu, dar și ziua în care am decis să devenim o familie cu acte în regulă și în fața lui Dumnezeu. Deși fiecare an ne-a prins ocupați cu probleme și job și câte și mai câte, nu am uitat niciodată de ziua în care am decis să formăm un cuplu. Și nu, nu l-am lăsat nici pe el să uite această dată. Știu că bărbații nu prea țin minte astfel de detalii, așa că nedorind să avem certuri pe această temă, îi reamintesc eu mereu ce zi e azi!

Fiecare zi alături de partener este unică și deosebită, vine cu bune și rele, uneori problemele ne copleșesc, timpul este prea scurt pentru tot ce ne-am dori să facem, așa că uneori simt nevoia să fac o pauză. Și atunci se arată câte un eveniment, o zi de naștere, o iesire cu prietenii, cina cu familia. Avem atâta nevoie să ieșim din monotonie încât simțim nevoia să ne agățăm de fiecare eveniment pentru a ieși din rutina zilnică.

De ce să sărbătorim ziua de cuplu?

Pentru că uneori e nevoie să facem ceva doar pentru noi doi. Simțim nevoia de a fi singuri și de a ne bucura unul de celălalt. E un bun pretext de a oferi un cadou, un buchet de flori, un bun pretext de a ieși din casă și a lua cina în oraș la restaurantul preferat sau pentru a testa preparatele din noul local deschis recent. E un bun motiv pentru a ne aminti cum ne-am cunoscut, de a mărturisi fiecare ce a simțit în acele momente.

E bine să încercăm să păstrăm flacăra relației aprinsă prin diverse metode, relativ simple. Înainte de a căuta scuze și motive pentru care să nu sărbătoriți, mai bine vă gândiți ce ați putea face pentru a vă surprinde plăcut partenerul. Nu vă enervați că soțul a uitat data în care v-ați cunoscut sau data nunții, încercați să i le amintiți subtil. Un mesaj pe frigider, un bilețel strecurat în portmoneu. Vă doriți un buchet de flori? Bateți apropouri despre un florile preferate, povestiți-i despre bărbatul pe care l-ați surprins azi oferind un buchet flori iubitei. Surprinde-l cu o ieșire în oraș la restaurantul vostru preferat. Sigur o să fie încântat. Ieșiți la o plimbare în parc, organizați un road trip. Toate acestea vă vor ajuta să aveți timp pentru voi, să vă distrați și să relaxați, să vă bucurați unul de celălalt.

Nu vă neglijați relația. Nu vă neglijați partenerul. Viața de cuplu e frumoasă și trebuie să ne îngrijim mereu de ea prin metode simple, dar cu efect sigur.

Voi cum sărbătoriți ziua de cuplu? Dar ziua nunții? Cum v-ar plăcea să se desfășoare acea zi?

Foto

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.