De ce merită să investim într-o mașină

Cu toții ne dorim o mașină și visăm de mici copii la mașina preferată. Eu mi-am dorit mereu o mașină pentru că locuiam departe de centrul orașului. Mi se părea ideal să ai o mașină ca să te poți deplasa în voie fără grija vremii. În plus, confortul oferit de deplasarea cu ea, era ceva mult râvnit.

Întotdeauna, înainte de achiziția unei mașini, se naște întrebarea dacă merită să investim într-o mașină. Și cât de mare ar trebui să fie suma plătită. Eu aș zice că e nevoie de o analiză foarte bună, mai ales dacă vom plăti o sumă mai mare pe autoturism.

O investiție pentru confort și siguranță

Am reușit să am mașina mult visată și când sunt întrebată dacă a meritat banii, spun da. Unii spun că o mașină se devalorizează destul de repede și că doar pierzi bani în ea. Poate fi așa dacă vorbim de o mașină mai veche, sau dacă nu e îngrijită așa cum trebuie. Altfel ai putea fi surprins, ca o mașină aproape nouă, să nu își piardă din valoare după 3 sau 4 ani de folosință.

Niciodată o mașină de la un brand de renume, îngrijită și cu revizii la timp în service nu se va devaloriza și nu se va deteriora. Va arăta ca nouă mai mult timp și o vei putea vinde la un preț bun. În plus, cu cât mașina aleasă este mai bine dotată sau un model mai special, își va păstra mai mult timp valoarea. Un Mercedes CLS, cu dotări multe, cu un motor mai mare, mai bun, poate avea un preț mai mare la vânzare decât la cumpărare.

Eu am ales Mercedes pentru că mi-a plăcut brandul de când eram copil. Și după 4 ani de la achiziția mașinii mele, pot să spun că a meritat fiecare ban plătit. Poți să înțelegi acest lucru, doar dacă o conduci zi de zi, atât în oraș, cât și la drum lung. Confortul oferit, siguranța sunt aspecte care pentru mine au contat cel mai mult.

Sau doar o opțiune pentru a te deplasa din punctul A în punctul B pe distanțe scurte

Nu te descurci să conduci o mașină mai mare? Ai multe drumuri zilnice în zone aglomerate? Un Smart consider că este cea mai bună opțiune. O mașină sigură, de dimensiuni reduse, ușor de condus și de parcat. Și poți să alegi dintr-o mare varietate de modele, culori. Acum poți alege și varianta electrică, varianta mai prietenoasă cu mediul.

Pentru unii, mașina e doar pentru deplasări dintr-un loc în altul, pe distanțe scurte. Și atunci chiar nu se justifică investiția într-o mașină mai mare. Mie mi-ar plăcea mult un Smart, mai ales că orașul Cluj-Napoca a devenit tot mai aglomerat, locurile de parcare tot mai puține.

Mașina înseamnă și o cheltuială, nu uita!

Pentru a te bucura mai mult timp de mașina ta, ea trebuie îngrijită. Își păstrează valoarea, autoturismul spălat constant, ținut pe cât posibil în garaj, departe de razele solare sau de frig, vânt, zăpadă, gheață.

E nevoie ca toate consumabilele necesare să fie de calitate. Vorbim de combustibil, ulei, chiar și soluția de parbriz. Merită să investim într-o mașină dacă vom avea grijă de ea. Pe cât posibil, încearcă să nu fumezi în mașină. Mirosul se va impregna puternic în tapițerie. Și în plus, vei ține geamul deschis și tot praful, fumul, se va depune pe plafonieră și va arăta urât.

Tu consideri că merită să investim într-o mașină mai bună? Eu nu regret deloc decizia luată legată de mașina mea!

4 thoughts on “De ce merită să investim într-o mașină”

  1. Eu spun mereu că mașina nu mai este de mult un lux, ci o necesitate. Fără mașină, pur și simplu ești legat de mâini și de picioare. Pentru noi, care mereu avem drumuri și lucruri de rezorvat care necesită deplasarea cu autovehicolul, mașina este de nelipsit.
    Mulțumesc pentru articol!

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.