Cum să menții sănătatea copilului tău?

Sănătatea trebuie să fie pe primul plan și simt că trebuie să menționez acest lucru. Familia are rolul de a se îngriji de sănătatea copilului până acesta reușește să aibă singur grijă de el. Putem să prevenim multe boli, dacă ne documentăm din timp despre diverse afecțiuni copii. Documentarea, informarea din surse sigure, ne ajută să preîntâmpinăm anumite boli.

Contează mult să identificăm simptomele din timp și să tratăm orice afecțiune la timp. E bine să ne informăm, însă un consult la medicul specialist nu trebuie amânat. În plus, copilul se va obișnui cu mersul la medic fără a percepe activitatea cu frică și plânsete.

Sfaturi pentru sănătatea copilului tău

Primul meu sfat ar fi iubirea necondiționată și vizibilă. Copilul are nevoie de iubire, afecțiune, înțelegere, energie pozitivă. Este o bună modalitate de întărire a sistemului imunitar. Va avea curaj și încredere să-ți spună din timp dacă s-a lovit, dacă îl doare ceva sau ce îl deranjează.

*mișcarea este esențială pentru sănătatea copilului

Nu avem timp pentru mișcare. Nu ne ajunge timpul să facem sport. De câte ori folosim timpul ca și scuză? Organizarea mai bună a timpului, ne va permite să facem mișcare. Copilul are nevoie de mișcare, activitate în aer liber. Orice sport care impune activitate fizică îi va face doar bine.

Mersul pe bicicletă, mersul cu rolele, chiar și plimbările în parc, ajută mult. Coloana este afectată de ghiozdanul prea greu, postura incorectă la birou. Scolioza poate avea multe cauze și forme, iată de ce e bine să fie identificată la timp. Există diferite tipuri de tratament, însă cu cât o identificăm mai repede, cu atât tratamentul kinetoterapeutic poate fi eficient.

sănătatea copilului

*copil sănătos, alimentație echilibrată

Consider că echilibrul este cheia la toate. Nu avem nevoie de diete, restricții, nu sunt alimente bune sau rele. Dacă consumăm totul menținând echilibrul, vom fi bine. Văd copii care nu cunosc gustul la ciocolată sau sucuri acidulate, fiind complet interzise. Tentația va fi enormă să le guste și să le consume în exces când nu sunt văzuți de părinți.

Alimentația unui copil trebuie să respecte anumite standarde, însă fără a fi privat de unele. El are nevoie să încerce, să guste, să testeze, să aleagă ce să consume. Dacă va vedea în familie consumându-se preparate culinare sănătoase, va tinde spre ele. Însă dacă i se va interzice cu desăvârșire ceva anume, tentația acolo va fi. La petreceri, când e singur, va fi tentat să mănânce în exces ce îi este interzis acasă.

Există variante sănătoase pentru cartofi prăjiți, șnițele crocante, șaorma. Poți face toate acestea acasă și copilul să aibă o experiență gustoasă ca în oraș, dar mult mai sănătoasă acasă.

*consultații și analize medicale periodice

În fiecare etapă a dezvoltării copilului, sunt necesare vizite la medicul pediatru sau medicul specialist pentru control. Copilul dus la medic când nu îl doare nimic, va accepta mai ușor vizitele medicale. El nu trebuie să ajungă la medic doar când e bolnav sau îl doare ceva, când deja este speriat și anxios.

Contează mult ca medicul să fie empatic, răbdător, înțelegător. Fiecare copil va accepta în mod diferit un străin să-l consulte. Așa că niște explicații din timp legat de ce înseamnă mersul la medic și consultația, sunt de real folos.

NU tratament după ureche!

Sfatul meu este să nu oferi niciun tratament copilului tău dacă nu la recomandare medicului. Leacurile băbești nu funcționează și doar întârzie tratamentul corespunzător.

Știu că și nouă adulților ne este frică de mersul la medic, dar ar fi bine să ne tratăm anxietatea din copilărie și să avem încredere în medici.

NU amâna prea mult mersul la medic!

Nu spun să fugi la medic pentru fiecare tuse sau stare apatică a copilului. Spun doar să nu aștepți prea mult acasă să treacă starea de rău. Dacă aplici un tratament și nu funcționează în timpul menționat de medic, sau mai apar unele simptome în plus, mergi la medic. Tu îți cunoști cel mai bine copilul, iar sănătatea copilului tău se poate deteriora rapid.

Cu ce fel de afecțiuni s-a confruntat copilul tău? La ce metode ai apelat pentru a avea grijă de sănătatea copilului tău? Sunt sigură că cititorii acestui blog de lifestyle apreciază fiecare sfat, experiență a voastră.

2 thoughts on “Cum să menții sănătatea copilului tău?”

  1. Foarte bine punctat! Este atât de important să oferim copiilor principii clare, sănătoase ca alimentație corectă, mișcare, vizite regulate la medic etc. Nu degeaba se spune ”cum îl crești, așa îl ai”!

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.